به گزارش روز شنبه ايرنا از ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي، دكتر 'حسين عزيزي' اظهار داشت: ستاد علوم شناختي و مراكز تحقيقاتي و تخصصي چين براي تعميق همكاري ها، با اتخاذ سياست هاي حمايتي اجراي پروژه هاي مشترك توسط محققان و متخصصان را در اولويت پيوندهاي همكاري متقابل قرار داده تا زمينه تبادل تجارب و انتقال يافته هاي علمي ميان دو كشور فراهم شود
وي گفت : ايران و چين براي تعميق همكاري هاي علمي و جلب محققان و پژوهشگران در بخش هاي مختلف به ويژه در حوزه توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي، همكاري هاي گسترده اي را در سال هاي اخير در چارچوب صندوق علمي مشترك راه ابريشم آغاز كردند تا دامنه فعاليت و همكاري هاي متقابل ميان مراكز علمي و تخصصي دو كشور تقويت شود.
'صندوق علمي مشترك راه ابريشم ' با همكاري معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري و آكادمي علوم چين در سال 1394 شكل گرفت. بازوي اجرايي اين صندوق در ايران صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور مي باشد.
كارشناس ارشد ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي افزود: در چارچوب اهداف صندوق علمي مشترك راه ابريشم، شناسايي پتانسيل ها براي همكاري ها در حوزه هاي علوم شناختي، توسعه پروژه هاي مشترك تحقيقاتي، ايجاد همكاري مشترك بين تيم هاي علمي در زمينه هاي مورد علاقه طرفين در مرزهاي دانش و تكنولوژي و توسعه خدمات و ابزارهاي شناختي بين دو كشور در فراخوان طرح ها مورد توجه قرار گرفته است.
عزيزي گفت: با ايجاد صندوق علمي مشترك راه ابريشم ميان معاونت علمي و فن آوري رياست جمهوري و آكادمي علوم چين، زمينه حمايت از فعاليت هاي تحقيقاتي و فن آوري مشترك ميان محققان ايران و چين بويژه در حوزه علوم و فن آوري هاي شناختي فراهم شد.
وي تصريح كرد: با هدف ترويج و ارتقاي دانش علوم شناختي درسطح كشورمان، در سومين سال فراخوان همكاري هاي مشترك علمي ميان ايران و چين براي اجراي طرح هاي پژوهشي در چارچوب صندوق علمي مشترك راه ابريشم، در بهار امسال چهار طرح پژوهشي در مرحله ارزيابي و داوري قرار گرفته است.
وي افزود: برگزاري دو كارگاه مشترك در حوزه علوم شناختي نيز از ديگر طرح ها ميان محققان و اساتيد ايران و چين است كه در حال بررسي است.
وي يادآور شد: در نتيجه اولين فراخوان اين صندوق مشترك در سال 95، دو طرح، برگزاري يك كارگاه و يك فرصت مطالعاتي در حوزه علوم شناختي از دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و دانشگاه فردوسي مشهد به تصويب رسيد و دومين فراخوان همكاري با چين از مجموع 5 طرح در حوزه شناختي، يك طرح از دانشگاه تربيت مدرس به مرحله نهايي و تصويب رسيد.
عزيزي گفت: به موازات توسعه و تقويت همكاري بين بخش هاي مختلف علمي ايران و چين، تبادل استاد و دانشجو و نيز هيات هاي تحقيقاتي ميان دو كشور نيز در دستور كار قرار دارد و تاكنون در اين زمينه پيشرفت هاي خوبي حاصل شده است.
علمي (1) ** 1201 **2017
تهران- ايرنا- ستاد توسعه علوم و فن آوري هاي شناختي در 'صندوق علمي مشترك راه ابريشم' گفت: ايران و چين به منظور تقويت و تداوم همكاري هاي مستمر علمي در حوزه هاي علوم شناختي، در چارچوب 'صندوق علمي مشترك راه ابريشم'، مسير رو به پيشرفتي را طي مي كنند.