به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، این مطالعه نشان می دهد نازك شدن شبكیه منجر به كاهش سلول های مغزی می شود كه ترشح كننده دوپامین هستند. دوپامین یك انتقال دهنده شیمیایی است كه نقش مهمی در بیماری های انحطاطی دارد.
كاهش نورون های دوپامین سبب كاهش توانایی چشم برای پردازش تصاویر و رنگ ها می شود و این یكی از مهمترین دلایل مشكلات بینایی در افراد مبتلا به پاركینسون است.
پاركینسون بر اثر كاهش دوپامین و اختلال جسم سیاه مغز ایجاد می شود. جسم سیاه پیام های عصبی را از طریق نخاع به عضلات مختلف ارسال می كند و این فرآیند از طریق ماده شیمیایی دوپامین صورت می گیرد و باعث اختلال در تعادل و كنترل عضلات می شود. روش های رایج كنترل این بیماری، داروی هایی هستند كه با تحریك مغز، به ترشح دوپامین كمك می كنند. این روش ها بیماری را درمان نمی كنند، بلكه علایم را كاهش می دهد و پاسخ آن روی افراد مختلف، متفاوت است.
بیماری پاركینسون معمولا با لرزش یك دست آغاز می شود و به تدریج اكثر اندام را درگیر می كند.
بیش از 10 میلیون نفر در سراسر جهان به پاركینسون مبتلا هستند. پاركینسون دومین بیماری شایع عصبی پس از آلزایمر است.
با استفاده از این دستاورد می توان بیماری پاركینسون را با یك اسكن ساده در مراحل اولیه تشخیص داد. این مطالعه نشان می دهد نازك شدگی شبكیه علاوه بر پاركینسون می تواند نشانه بیماری های دیگری نیز باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه Neurology منتشر شده است.
علمی (6) **9259**1440
تهران – ایرنا – مطالعات محققان كره جنوبی نشان می دهد نازك شدن شبكیه یكی از مهترین علایم ابتلا به پاركینسون است.