۲۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۰
کد خبر: 83004721
T T
۰ نفر
جواز شكار گزار براي اقليتهاي ديني آذربايجان غربي صادر مي شود

اروميه- ايرنا- فرمانده يگان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: پروانه شكار گراز وحشي در شكارگاه هاي آزاد با هدف تعديل جمعيت اين گونه براي اقليت هاي ديني استان صادر مي شود.

محمد خليلي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: جمعيت گراز وحشي در شمال استان به علت نداشتن دشمن در طبيعت اعم از پلنگ و گرگ افزايش يافته و اين حيوان با جمعيت كثير به مزارع و باغ هاي كشاورزان چالدران خسارت زده است.
وي با اشاره به حضور عشاير در مناطق كوهستاني كه زيستگاه گزار است، گفت: ورود انسان ها به زيستگاه گراز و محدود شدن محل زيست اين حيوان موجب كاهش امنيت غذايي آنها شده و گرازها را به باغ ها و مزارع كشاورزي كشانده است.
خليلي با بيان اينكه دستورالعمل صدور پروانه شكار گراز ويژه اتباع ايراني در سال جاري ابلاغ شده است، بيان كرد: متقاضيان مسيحي مي توانند با مراجعه به ادارات حفاظت محيط زيست استان نسبت به اخذ پروانه شكار اقدام كنند.
وي اضافه كرد: اين پروانه ها فقط براي اقليت هاي ديني صادر مي شود و شكارچيان متقاضي بايد سابقه تخلف شكار و صيد نداشته باشند.
فرمانده يگان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي در رابطه با شرايط پروانه هاي شكار گراز گفت: بهاي پروانه ها يك ميليون ريال و اعتبار آن مدت سه روز مي باشد و متقاضيان واجد شرايط با اخذ آن مي توانند در شكارگاه هاي آزاد استان نسبت به شكار يك راس گراز وحشي اقدام كنند.
خليلي گفت: صدور پروانه شكار گراز ويژه اتباع ايراني تا بيستم بهمن ماه سال جاري در آذربايجان غربي ادامه مي يابد.
رييس يگان حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي از كنترل پروانه‌هاي شكار در مناطق مختلف استان خبر داد و اظهار داشت: در صورت بروز هر گونه تخلف، ضمن ضبط ادوات شكار و صيد، متخلفان با تشكيل پرونده مربوطه به مراجع حقوقي و قضايي معرفي مي شوند.
وي افزود: دريافت كنندگان پروانه متعهد مي شوند تا با سازمان حفاظت محيط زيست در زمينه حفاظت از حيات وحش و زيستگاه هاي طبيعي و شناسايي و معرفي متخلفان شكار و صيد همكاري كنند.
به گزارش ايرنا جمعيت گرازهاي وحشي در سال هاي اخير به دليل محدود شدن زيستگاه و نيز از بين رفتن دشمنان طبيعي در طبيعت در نواحي مختلف آذربايجان غربي رو به ازدياد بوده و حمله آنها به باغ ها و مزارع كشاورزان موجب وارد آمدن خسارت هاي زياد به محصولات كشاورزي شده است.
ماكو، چالدران، پلدشت و سردشت عمده ترين زيستگاه هاي اين حيوان در آذربايجان غربي است.
7125/3072