به گزارش ایرنا این نشست با حضور علاقه مندان و اندیشمندان فلسفه و ایران شناسان چینی و با همكاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین برگزار شد.
دكتر 'غلامرضا اعوانی' فیلسوف ایرانی و استاد سابق گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی تهران در این نشست اظهار داشت: دانشگاه زبان های خارجی پكن بیشترین خدمت را برای معرفی زبان های خارجی و همچنین زبان چینی انجام داده است و نقش زیادی در معرفی فلسفه از جمله فلسفه ایرانی داشته است.
او در ادامه با تشریح ریشه كلمه 'صوفی' و برداشت های مختلف از این كلمه اظهار داشت در كتاب های قدیمی و به نقل از محققان اسلامی، چندین معنا برای این كلمه ثبت شده است.
پروفسور اعوانی با اشاره به برخی از اصول تصوف اظهار كرد: شریعت، طریقت و حقیقت از اصول تصوف است و میان این سه ارتباط وجود دارد شریعت گفتار، طریقت كردار و حقیقت حال است.
چهره ماندگار فلسفه ایران، عرفان اسلامی را تصوف خواند و گفت: ولایت باطن دین است و به معنای رسیدن به خدا است.
پروفسور اعوانی تصریح كرد: وقتی انسان به مقام ولایت می رسد به حق می بیند و به حق می شنود 'ولی' انسان كامل است او كسی است كه همه صفات بشری وی الهی شده است.
رئیس سابق موسسه پژوهشی حكمت و فلسفه ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به قدمت فلسفه در ایران اظهار داشت: ایران تنها كشوری است كه قبل و بعد از اسلام فلسفه داشته است و مركز بزرگترین فلاسفه جهان بوده است.
پروفسور اعوانی تاكید كرد در ایران علاوه بر اینكه فلسفه در دانشگاه ها تدریس شده است این علم به صورت استاد شاگردی نیز منتقل شده است.
وی اظهار كرد در حال حاضر نیز فلسفه در سه گرایش سنتی، اسلامی و فلسفه غرب در ایران تدریس می شود.
در این نشست علاقه مندان چینی فلسفه، عرفان و تصوف ایرانی سئوالات و ابهامات خود را مطرح كردند و پروفسور اعوانی به آنها پاسخ داد.
پروفسور اعوانی برای شركت در بیست و چهارمین كنگره جهانی فلسفه به چین سفر كرده است.
كنگره جهانی فلسفه تا روز دوشنبه در پكن دایر است.
**آساق**1904**
پكن- ایرنا- نشست عرفان و تصوف ایرانی با همت دانشگاه مطالعات زبان های خارجی چین و با حضور پروفسور 'غلامرضا اعوانی' رئیس انجمن حكمت و فلسفه ایران روز شنبه در پكن برگزار شد.