به گزارش ایرنا، این روزها به بهانه نوسانات قیمت ارز، تب افزایش بی رویه قیمت ها به همه محصولات سرایت كرده و تقریبا نمی توان محصولی را یافت كه افزایش قیمت نداشته باشد.
البته افزایش 10 درصدی قیمت ها كه به تایید سازمان حمایت از مصرف كنندگان به عنوان تنها مرجع نرخ گذاری كالاها رسیده باشد، قانونی است و بحثی بر سر آن وجود ندارد ولی نمی توان از افزایش خودسرانه و بی ضابطه برخی قیمت ها نیز چشم پوشی كرد.
مشكلات بازار در این روزها تنها به افزایش بی رویه قیمت ها و گرانفروشی محدود نمی شود و باید از پدیده احتكار، اختفا و امتناع از عرضه كالاها نیز به عنوان دیگر مهم ترین بیماریهای جدید بازار یاد كرد.
به همین مناسبت میزگردی با عنوان بررسی طرح تشدید نظارت بر بازار توسط ایرنا قزوین برگزار شد كه در آن به مهمترین نیازهای بازار استان و اقدامات دستگاه ها برای حل مشكلات در این حوزه پرداخته شد.
**جو روانی منفی مهمترین عامل التهاب در بازار است
معاون هماهنگی امور امور اقتصادی استاندار قزوین در این میزگرد گفت: متاسفانه جو روانی منفی كه در خصوص تامین و توزیع برخی كالاها در جامعه حاكم شد مشكلاتی از قبیل گرانفروشی،كم فروشی،احتكار و اختفای كالاها را به وجود آورد.
منوچهر حبیبی خاطرنشان كرد: برای تامین كالاهای اساسی مورد نیاز مردم تا پایان سال اقدام شده و هیچ مشكل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: شكر، برنج، گوشت گرم ،مرغ، تخم مرغ و سایر كالاها به اندازه كافی خریداری و ذخیره شده و مردم نباید نگران تامین كالاهای اساسی باشند.
حبیبی با بیان اینكه توزیع گوشت مرغ منجمد با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار در استان آغاز شده است،افزود: باید نظارت بیشتری بر توزیع این محصول صورت بگیرد تا شاهد افزایش قیمت نباشیم.
وی همچنین گفت: ظرف 20 روز آینده قیمت گوشت مرغ در بازار كاهش خواهد یافت، چون جوجه ریزی و ذخیره سازی لازم انجام شده و وضعیت مناسبی را برای بازار این محصول در آینده ترسیم می كنیم.
حبیبی با بیان اینكه در شرایط ویژه ای قرار داریم، گفت: بسیاری از بخشنامه ها و دستورالعمل ها مطابق با این وضعیت اقتصادی خاص صادر نشده اند و امیدواریم دستگاه های نظارتی توجه لازم برای همكاری با دستگاه های اجرایی به منظور اصلاح بخشنامه ها به نفع تولید كننده و مصرف كننده را داشته باشند.
وی ضمن قدردانی از انسجام و همدلی موجود میان دستگاه های اجرایی استان به منظور تلاش برای حل مشكلات اقتصادی، افزود: به فرمانداری ها به طور كتبی ابلاغ شده است تا برای برگزاری جلسات شهرستانی ستاد تنظیم بازار اقدام كرده و مشكلات بازار را به استان منعكس كنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قزوین گفت: دولت به هیچ وجه قصد دخالت در بازار را ندارد ولی در شرایط خاص فعلی برای تنظیم بازار اقدام خواهد كرد.
این مسئول اقتصادی گفت: ستاد تنظیم بازار استان باید بازوهایی را برای تنظیم بازار در استان داشته باشد كه بهره گیری از ظرفیت غرفه های میادین تره بار شهرداری ها و فروشگاه های سازمان تعاون روستایی در این زمینه موثر خواهد بود.
حبیبی با بیان اینكه در صورت لزوم می توان میزان فروشگاه های عرضه كننده محصولات به نرخ دولتی را نیز افزایش داد، افزود: در صورت نیاز می توان فروشگاه ها و برخی غرفه های سطح شهر را برای عرضه محصولات مورد نیاز در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار داد تا در راستای ستاد تنظیم بازار استان به عرضه محصولات اقدام كنند.
**اقدامات لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت استان قزوین نیز در این میزگرد با بیان اینكه اقدامات لازم برای جلوگیری از افزایش قیمت گوشت در حال انجام است، گفت: طی جلسه ای با اتحادیه صنف قصابان، قیمت گوشت مخلوط و گوسفندی به آنها اعلام شد تا از هرگونه افزایش بی رویه قیمت ها جلوگیری شود.
علی پرزحمت افزود: مباشر توزیع گوشت استان از امروز عرضه گوشت قرمز و منجمد را آغاز خواهد كرد و در این راستا 43 فروشگاه توزیع كالاها را با نظارت بازرسان سازمان برعهده خواهند گرفت.
وی همچنین گفت: خروج دام زنده اعم از سبك و سنگین برابر مصوبه ستاد تنظیم بازار در كل كشور ممنوع می باشد كه این مهم در استان قزوین نیز با هدف تامین گوشت مورد نیازو تعادل بخشی به قیمت اجرایی شده است.
پرزحمت اضافه كرد: همكاری خوبی میان دستگاه قضایی و سازمان صنعت برقرار شده است و باید از صدور حكم قضایی توسط دادستان برای بازرسی از انبارهای خانگی احتكار و اختفای كالاها قدردانی كنیم.
**شناسایی 37 انبار بزرگ احتكار كالا
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین همچنین گفت: با همكاری نیروهای سپاه، اطلاعات، نیروی انتظامی و تعزیرات حكومتی تاكنون 37 انبار بزرگ و متوسط شناسایی و مهر وموم و برای آنها پرونده تشكیل شده كه از این تعداد 25 انبار بالای 350 میلیارد ریال ارزش داشته اند.
پرزحمت افزود: از این انبارهای كشف شده 30 انبار در قزوین،سه انبار در بوئین زهرا، یك انبار در آبیك و سه انبار دیگر در البرز بوده است و تاكنون برای 25 انبار پرونده نهایی تشكیل شده و بقیه در حال شمارش و تعیین وضعیت كالاها هستند.
پرزحمت افزود: به همه اتحادیه ها و اصناف اعلام شده است كه موجودی انبارهای خود را به صورت هفتگی به سازمان صنعت اعلام كنند در غیر این صورت انبارهای مكشوفه، غیررسمی شناخته شده و مشمول احتكار و اختفا خواهند بود.
وی ادامه داد: فهرست حدود 400 انبار مجاز در استان میان همكاران برای بازدید تقسیم شده است تا بازرسی ها به صورت منظم و مستمر از سطح بازار صورت گیرد.
این مسئول گفت: انبارهای كشف شده اكثرا غیرمجاز و مخروبه و تعطیل بوده اند كه تا به امروز 30 میلیارد ریال از كالاهای كشف شده ارزش گذاری شده و حدود 600 میلیارد ریال كالاهای خارجی دیگر باید با نظر دستگاه های مرتبط ارزش گذاری شوند.
پرزحمت اضافه كرد: تاكنون احتكار عمده در سه شهرستان استان بررسی شده است و همچنان نیز بازرسی ها ادامه دارد.
وی ادامه داد: برای شناسایی تخلفات حوزه بازار 135 گشت مشترك با دستگاه های نیروی انتظامی، جهاد كشاورزی، علوم پزشكی استاندارد و تعزیرات صورت گرفته است و بخشی به تشكیل پرونده منجر شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین افزود: اداره كمرگ استان باید همكاری و همراهی لازم را برای ترخیص كالاها و مواد اولیه مورد نیاز داشته باشد تا بتوانیم هرچه سریعتر بازار را با توزیع كالاها كنترل كنیم.
**صدور حكم توزیع كالاهای احتكار شده در سه انبار مكشوفه
مدیر كل تعزیرات حكومتی استان قزوین نیز در این میزگرد با بیان اینكه كالاهای احتكار شده با قیمت های مصوب در بازار به عرضه گذاشته می شوند، گفت: از مجموع پرونده های ارجاع شده به تعزیرات حكومتی به پنج پرونده رسیدگی شده و سه انبار رفع مهر و موم شده و برای توزیع در اختیار سازمان صنعت قرار گرفته است.
محمود احمدی افزود: باید ستاد تنظیم بازار استان برای نحوه توزیع انبارهایی كه رای آنها صادر می شود تصمیم گیری كند تا دوباره اتفاق نامیمون احتكار یا اختفا برای كالاهای رفع پلمپ شده توسط انبارداران و فروشگاه های بزرگ اتفاق نیافتد.
وی ادامه داد: بازرسان اداره تعزیرات حكومتی در بازار تقسیم شده اند و با گشت های مشترك حتی در روزهای تعطیل كار نظارت بر بازار را به شكل جدی انجام می دهند.
این مسئول گفت: شعبه های گشت سیار در كنار یك شعبه اختصاصی در كمترین زمان كار رسیدگی به پرونده های احتكار و اختفا را در استان رسیدگی و بررسی می كنند.
احمدی با بیان اینكه باید دستگاه های اجرایی در نحوه توزیع كالاها دقت بیشتری داشته باشند،ادامه داد:هم اكنون چند نوع گوشت وارداتی و تولیدی در بازار عرضه می شود و باید با نظارت بیشتر از مخلوط شدن گوشت های وارداتی و تولیدی جلوگیری كرد.
وی ضمن قدردانی ویژه از نیروهای سپاه، اطلاعات و نیروی انتظامی به منظور كمك به كشف انبارهای احتكار كالا، افزود: اگر انباری با عنوان احتكار یا اختفای كالاها شناسایی شود در هر 2 صورت برای آنها پرونده تشكیل شده و به توزیع كالاها با قیمت مصوب با نظارت سازمان صنعت ملزم خواهند شد.
این مسئول ادامه داد: تاكنون حدود 300 انبار توسط بازرسان سازمان صنعت مورد بازرسی قرار گرفته است كه از این تعداد تخلف 37 انبار محرز شده است.
وی اضافه كرد: طی پنج ماهه امسال توسط تعزیرات حكومتی استان به حدود سه هزار و 500 پرونده در زمینه گرانفروشی و كم فروشی رسیدگی شده و بالغ بر 67 میلیارد ریال جریمه نقدی در حق محكومان صادر شده است.
**اتحادیه ها حق افزایش خودسرانه قیمت ها را ندارند
رییس اتحادیه اصناف شهرستان قزوین نیز در این میزگرد گفت: اقدامات و برنامه ریزی های مناسبی كه از سوی ستاد تنظیم بازار استان اجرایی شد، موجب بازگشت نسبی آرامش به بازار شده و امیدواریم این روند مطلوب ادامه داشته باشد.
محمد فرجزاده ها با بیان اینكه اتحادیه ها حق افزایش خودسرانه قیمت ها را ندارند،افزود: برای جلوگیری از افزایش قیمت برخی از كالاها مانند گوشت و برنج باید اتاق اصناف نرخ های درخواستی را در كمیسیون نرخگذاری استان مطرح كرده و در صورت تصویب به اتحادیه ها اعلام نماید.
وی ادامه داد: هم اكنون بازار در وضعیت نسبی خوبی به سر می برد اما بازاریان از فروش كم گلایه مند هستند.
این مسئول گفت: می توان به جای نمایشگاه پاییزه فروش فوق العاده را به اصناف و بازاریان واگذار كرد كه قطعا در این دوره ركورد نقش موثری در افزایش رضایت كسبه و مردم خواهد داشت.
فرجزاده ها با اشاره به انبارهای مكشوفه احتكار كالا در سطح استان، افزود: این انبارهای كشف شده غالبا به بازاریان بومی استان تعلق ندارند چون كسبه استان به دلیل تدین و انصاف به احتكار و اختفای كالاهای مورد نیاز مردم اقدام نمی كنند.
**توزیع روزانه 17 تن گوشت قرمز و مرغ منجمد در قزوین
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان قزوین نیز در این میزگرد گفت: روزانه هفت تن گوشت قرمز و 10 تن مرغ منجمد در قزوین توزیع می شود و هیچ مشكل خاصی در تامین نیازهای غذایی استان وجود ندارد.
فاطمه خمسه با بیان اینكه پیش بینی های لازم برای رفع نیازهای غذایی مردم صورت گرفته و در این رابطه جای نگرانی وجود ندارد، افزود: برای جلوگیری از افزایش قیمت تخم مرغ 20 درصد از سهمیه تولید استان با قیمت مصوب به مصرف كنندگان اختصاص یافته و روزانه 20 تن تخم مرغ دریافتی با قیمت 140 هزار ریال نیز در بازار توزیع می شود.
وی با بیان اینكه هیچ مشكلی در زمینه تولید گوشت مرغ در استان نداریم،افزود: روزانه 80 تن مرغ گرم در استان تولید می شود كه به دلیل مازاد نیاز بودن بخشی از آن به سایر استان ها ارسال می شود و البته در كنار آن روزانه 10 تن مرغ منجمد نیز در بازار توزیع می شود كه نقش موثری در كنترل بازار و پیشگیری از افزایش بی رویه قیمت خواهد داشت.
خمسه با بیان اینكه مرغ و گوشت قرمز به اندازه كافی در انبارها ذخیره سازی شده است،افزود: 470 تن مرغ و 38 تن گوشت قرمز به صورت منجمد در انبارهای استان وجود دارد و هر زمان ستاد تنظیم بازار استان نیاز بازار را اعلام نماید برای توزیع آنها اقدام خواهد شد.
رییس سازمان جهاد كشاورزی قزوین با بیان اینكه هر هفته چهار تن گوشت گرم به صورت واردات در استان توزیع می شود،افزود: براساس تصمیم ستاد تنظیم بازار استان باید گوشت قرمز وارداتی استان طی هفته به 12 تن افزایش یافته و از طریق شركت گوشت زیاران به سرعت در بازار توزیع شود.
وی با اشاره به سایر كالاهای اساسی مورد نیاز مردم، گفت: 250 هزار تن گندم، بیش از 2 هزار و 400 تن برنج و سه هزار تن شكر در انبارها ذخیره سازی شده است و با تصمیم ستاد تنظیم بازار برای توزیع آنها اقدام خواهد شد.
**عرضه كالاهای اساسی در 60 فروشگاه تعاونی روستایی قزوین
مدیر كل تعاون روستایی استان قزوین نیز در این میزگرد گفت: فروشگاه های جامع تعاون روستایی در شهرستان های قزوین،تاكستان و بوئین زهرا مستقر هستند و كار توزیع كالاهای ضروری مردم را انجام می دهند.
محمود محمودی افزود:در سایر شهرستان ها نیز تلاش می كنیم كه این فروشگاه ها را مستقر نماییم.
وی اظهار داشت: 60 فروشگاه تعاونی روستایی در سطح استان مشغول فعالیت هستند و اقلام تنظیم بازار را در دورترین نقاط استان با قیمت مصوب به مردم عرضه می نمایند.
این مسئول ادامه داد: آماده ایم تا همكاری های خود را با ستاد تنظیم بازار استان افزایش داده و بتوانیم نقش خود را در تنظیم بازار به خوبی ایفا نماییم.
محمودی افزود: قزوین در تامین میوه شب عید 96 -97 كارنامه خوبی از خود به جا گذاشت و توانست رتبه اول را با یك درصد ضایعات به دست آورد.
3013/6012
در میزگرد ایرنا مطرح شد،
طرح تشدید نظارت، گام موثر برای ثبات بخشی به بازار
۲۸ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۴۵
کد خبر:
83006021
قزوین - ایرنا - مسئولان ستاد تنظیم بازار استان قزوین با اجرای طرح تشدید نظارت، گام موثری برای ثبات بخشی به بازار و فروكش كردن التهابات آن برداشته اند.