۲۸ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۵۶
کد خبر: 83006040
T T
۰ نفر

نگاهي به آداب جشن هاي «هري رايا حاجي» در مالزي

۲۸ مرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۵۶
کد خبر: 83006040
نگاهي به آداب جشن هاي «هري رايا حاجي» در مالزي

كوالالامپور - ايرنا - «هري رايا حاجي» يا عيد قربان يكي از بزرگترين اعياد اسلامي در مالزي است كه جشن هاي ويژه آن در اين كشور با شكوه خاصي برگزار مي شود.

به گزارش ايرنا، «عيدالاضحي» يا «هري رايا حاجي» در مالزي كه بيش از 61 درصد از جمعيت 30 ميليون نفري آن را مسلمانان تشكيل مي دهند، از جايگاه بسيار بالا و متفاوتي نسبت به ساير مناسبت هاي عمومي در اين كشور برخوردار است.
عيد فطر در زبان مالايي تبارها بيشتر به نام هاي مختلف «هري رايا» يا «عيدالفطري» و «هري رايا حاجي» خوانده مي شود . 'هراي رايا' در لغت به معني 'روز جشن' است و براي اشاره به عيدهاي اسلامي چون عيد فطر و عيد قربان نيز به كار مي رود.
البته در مالزي عيد فطر بسيار گسترده تر و بزرگتر از عيد قربان برگزار مي شود.
در اين كشور جنوب شرق آسيا هري رايا حاجي با آداب و رسوم بومي و قومي ادغام شده و تركيبي از يك عيد مذهبي- سنتي را ايجاد كرده است.
اين عيد كه امسال روز چهارشنبه در مالزي برگزاري مي شود با دو روز تعطيلات عمومي همراه است.
مالزي داراي 13 ايالت است كه آداب و رسوم ويژه اين عيد با رنگ و بوي محلي در اين كشور برگزار مي شود.
دراين ايام مسلمانان مالزي با خريدهاي ويژه به استقبال عيد مي روند و بستگي به توان مالي خود در خانه يا مراكز مختلف عمومي مانند رستوران ها، سالن ها و هتل ها جشن هاي ويژه اي را برگزار مي كنند.
اگرچه عمده گوشت مصرفي در اين كشور وارداتي است و اكثر از استراليا و يا كشورهاي اطراف وارد مي شود اما در روز عيد قربان دام هاي زنده كه عمدتا بز و گوسفند هستند قرباني مي شوند.
نكته حائز اهميت اين است كه در مالزي نيز مانند بسياري از كشورهاي اسلامي به دليل اينكه در روز عيدقربان آمار دام هاي قرباني زياد است، اكثر اين قرباني ها به مراكز خيريه عمومي اهدا مي شود تا نيازمندان از آنها استفاده كنند.
عيد قربان درعين حال براي مسلمانان در مالزي و اندونزي به دليل توفيق حضور در بيت الله الحرام بسيار حائز اهميت است.
حج براي مسلمانان در كشورهاي مالزي بسيار مهم است و تشرف به خانه خدا از آرزوهاي قلبي اين مسلمانان محسوب مي شود.
در سال گذشته ميلادي تعداد 27 هزار و 800 نفر و امسال 30 هزار و 200 نفراز مسلمانان مالزي در مراسم حج تمتع حضور داشتند.
علاوه بر مسلمانان بومي تباران مالايي كه عيد قربان را با مراسم كامل آن به مورد اجرا مي گذارند ، تعداد زيادي از مسلمانان ديگر نيز كه مقيم اين كشور هستند، اين عيد مذهبي را با سرور و شادي برگزار مي كنند.
مردم اين كشور در ايام تعطيلات ويژه عيد فطر با بازگشت به زادگاه هاي خود كه در زبان مالايي به آن 'باليك كامپونگ' مي گويند مراسم ويژه عيد را در كنار خانواده ها و اقوام خود برگزار مي كنند.
ديدار از بزرگان ، پذيراني از اقوام و خويشان و پوشيدن لباس هاي نو بخشي از سنت هاي ويژه روز عيد فطر در مالزي است كه مردم اين كشور همواره سعي مي كنند اين سنت ها را حفظ كنند.
علاوه براين برپايي نماز عيد و زيارت اهل قبور و دعا و طلب آرامش براي ارواح مردگان از ديگر آداب ويژه اين روز در مالزي است.
نماز عيدفطر در اكثرمساجد اين كشور به ويژه مساجد بزرگي همچون مسجد پوتراجايا، نگارا، شاه عالم با حضور گسترده مسلمانان و حجاج مالزيايي برگزار مي شود.
آتش بازي نيز در چند شب منتهي به عيد سعيد فطر و چند شب پس از آن نيز در مالزي مرسوم است كه عمدتا اين سنت از جامعه چيني در ميان مالايي ها رشد يافته است.
مالزي كشوري چندمليتي با اقوام مالايي، هندي و چيني است.
با توجه به اينكه روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاري در مالزي به مناسبت عيد فطر تعطيل اعلام شده بسياري از كارمندان دولت با وصل اين تعطيلات به روزهاي تعطيل هفته (شنبه و يكشنبه) سفرهاي داخلي در اين كشور را افزايش خواهند داد ايام تعطيلات را احتمالا تا 5 روز افزايش مي دهند.
آساق **1599