رضا نادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: باكتریها از قند نوشابه تغذیه میكنند، پوشش مینای دندان را از بین میبرند و ادامه این روند در نهایت موجب تخریب و فساد دندانها میشود.
وی اظهار داشت: دندان های افراد به ویژه كودكانی كه به مصرف نوشابه عادت دارند، به علت ورود اسید به دهان ساییده می شوند و ممكن است به صورت داخلی نیز دندانهای آنها تحت سایش شیمیایی قرار گیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران تصریح كرد: كسانی كه به مصرف نوشابه اعتیاد دارند، دچار سوءتغذیه می شوند؛ زیرا این نوشیدنی به علت وجود اسید فسفریك و دی اكسید كربن در تركیباتش، سبب اسیدی شدن سیستم ایمنی بدن می شود.
به گفته نادری، مصرف نوشابه باعث می شود مخاط دهان، گلو و مری در برابر اسید بسیار حساس و آسیب پذیر شود و اسید فسفریك موجود در آن نیز با رقابت با اسید هیدروكلریك معده، عملكرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار می دهد.
متخصص تغذیه خاطرنشان كرد: اسید فسفریك موجود در نوشابه ماده ای بسیار سمی است كه باعث زدودن كلسیم و منیزیوم از استخوان می شود یعنی یون كلسیم را از استخوان ها برداشته و پوكی استخوان ها را سبب می شود.
نادری اظهار داشت، كافئین موجود در نوشابه با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنی های حاوی كافئین مانند قهوه و چای جذب بدن می شود و باعث كم آبی می شود.
وی توصیه كرد: افراد به ویژه كودكان و نوجوانان مصرف نوشابه را به حداقل برسانند و خوردن آب میوه های طبیعی را جایگزین آن كنند.
هر ایرانی سالانه به طور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میكند. در ۲۰ سال اخیر مصرف نوشابههای گازدار در كشور نزدیك به ۱۵ درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یك دهم درصد رشد كرده است.
سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان چهار برابر میانگین جهانی است.
اجتمام*9022*1834
تهران- ایرنا- متخصص تغذیه می گوید: مصرف نوشابه، تاثیر منفی بر سلامت دندان به ویژه در كودكان دارد زیرا مقدار قند موجود در آن باعث از بین رفتن مینای دندان میشود.