۳۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۴۳
کد خبر: 83008455
T T
۰ نفر
اعتراض 49 سال پيش عالم البرزي به آتش كشيدن مسجد الاقصي

كرج- ايرنا- نويسنده و پژوهشگر البرزي با بيان اينكه 49 سال پيش مسجد الاقصي نخستين قبله مسلمين توسط اشغالگران به آتش كشيده شد، گفت كه عالم البرزي در اعتراض به اين حركت تعدي دردناك، با سرودن شعري اعتراض خود را نشان داد.

حسين عسكري روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: مسجد الاقصي (به‌ معني دورترين مسجد) واقع در فلسطين اشغالي، نخستين قبله مسلمانان جهان و يكي از مقدس‌ترين مكان‌هاي مورد احترام اديان آسماني است.
وي با بيان اينكه نام اين مسجد در آيه اول سوره اسراء آمده ‌است كه اشاره به معراج پيامبر اعظم (ص) از مسجد الحرام به مسجد الاقصي دارد، اظهار داشت: در 49 سال پيش، اين مكان مقدس در 30 مرداد 1348 توسط اشغالگران صهيونيست به آتش كشيده شد.
وي ادامه داد: در اين تعدي دردناك، حدود 200 متر مربع از سقف مسجد به طور كامل منهدم شد و گنبد مسجد در 5 نقطه سوخت، همچنين يكي از آثار متبرك مسجد و يك منبر مخصوص كه 800 سال سابقه داشت نيز كاملاً از بين رفت.
عسكري گفت: به اين فاجعه، علماي مسلمان واكنش هاي مختلفي نشان دادند كه از آن جمله يكي از علماي استان البرز به نام آيت الله شيخ علاءالدين علوي شهيدي (درگذشت 1353شمسي) است كه با سرودن شعري در همان سال، اعتراض خود را اين گونه نشان داد:
مسجدالاقصي كه در اَسري خدايش ياد كرد
بين كه خصم بدمنش با وي چسان بيداد كرد
آتشي افروخت از كين بر مبارك خانه اي
كه سليمان نبي آن خانه را بنياد كرد
قوم بي شرم يهود از بهر ملك و عزّ و جاه
كرد آن كاري كه هم نمرود و هم شدّاد كرد
جايگاه انبياء و مرقد جمعي رُسل
مسجد و محراب و منبر جملگي بر باد كرد
عالم اسلام از اين غم تا قيامت داغدار
عيسي اندر چرخ چارم زين اَلَم فرياد كرد
وقت آن شد، دست ها از آستين آيد برون
نهضتي برپا بسان نهضت حدّاد كرد
پرچم نصر و من الله را برافرازيم ما
جوي خون، هر سو روان چون دجله بغداد كرد
كاخ استعمار را از بيخ و بُن ويران كنيم
آن چنان ويران كه نتوان ديگرش آباد كرد
حمله ور گرديم چو شيران به خيل روبهان
جيش شان را منهزم بنيادشان برباد كرد
اين پژوهشگر اضافه كرد: آيت الله شيخ علاءالدين علوي شهيدي از فقيهان و حكيمان معاصر است كه در سال 1273 شمسي در روستاي برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ واقع در استان البرز زاده شد.
وي گفت: در مدرسه صالحيّه قزوين، صرف و نحو و منطق را از شيخ آقا طالقاني و سيّد عبدالرّحمان تقوي و فقه و اصول را از شيخ ملاعلي طارمي و شيخ محمّد طارمي و شيخ فضل علي مهدوي قزويني فراگرفت. در حدود سال 1295 به تهران رفت و حكمت و فلسفه را از آخوند شيخ علي نوري، شيخ محمود قمي و آخوند علي محمّد حكمي قزويني فراگرفت.
وي افزود: رياست انجمن شهر قزوين، رياست حوزه انتخاباتي مجلس شوراي ملّي در قزوين، نگارش مقاله در نشريه وظيفه به مديريت سيّد محمّدباقر موسوي حجازي و روزنامه اطلاعات و اقامه نماز جماعت و تفسير قرآن كريم در مسجد حاج ابراهيم قزوين از فعاليّت هاي فرهنگي و اجتماعي شيخ علاءالدين است.
عسكري اظهار داشت: ترجمه و تعليق رسايل اخوان الصّفا (دايره المعارفي شيعي از سده چهارم هجري قمري)، ترجمه ضيافه الاخوان و هديه الخلان نوشته آقارضي قزويني و عقايد العلائيه (درباره فلسفه و كلام اسلامي در بيش از هزار صفحه) از جمله آثار مكتوب شيخ علاءالدين علوي شهيدي است؛ او همچنين دستي در ادبيات داشت و شعر مي سرود.
6156/1535