به گزارش ايرنا، ميرصمد سيد موسوي شامگاه سه شنبه در نشست كارگروه تعامل فعاليت هاي معدني در عرصه هاي طبيعي تكاب افزود: محل هاي دپو مواد معدني، تصرفات غيرمجاز و جاده هاي دسترسي به معادن نيز از عرصه هاي ملي در اختيار معادن محسوب مي شود.
وي بيان كرد: بخشي از اختلافات مربوط به محدوده هاي معدني و اراضي ملي نيز بر اساس عقد تفاهم نامه اي بين معادن و منابع طبيعي در حال حل شدن است.
وي با اشاره به فعاليت هاي معدني در تكاب و منابع طبيعي ارزشمند اين شهرستان، گفت: مناطق ييلاقي شهرستان جزو مراتع و منابع طبيعي درجه يك كشور است و بايد در حين اكتشافات معدني حفاظت و مراقبت شود.
وي همچنين از معدن كاران خواست تا در زمان استخراج مواد معدني، حفظ ذخاير ژنتيكي را مدنظر قرار دهند.
رييس خانه معدن آذربايجان غربي نيز در اين نشست با بيان اينكه معادن محور توسعه و اشتغال پايدار به شمار مي رود، گفت: ظرفيت هاي معدني آذربايجان غربي ظرفيت مناسبي براي سرمايه گذاري محسوب مي شود.
جمال كسياني افزود: بسته سرمايه گذاري در بخش معادن آذربايجان غربي آماده شده است و در اختيار متقاضيان فعاليت در اين بخش قرار خواهد گرفت.
وي با بيان اينكه ايجاد بسترهاي مناسب براي سرمايه گذاري در بخش معادن براي توسعه آذربايجان غربي ضروري است، ادامه داد: سرمايه گذاران ايراني و خارجي و فعالان بخش خصوصي آماده سرمايه گذاري در زمينه فعاليت هاي معدني استان هستند.
فرماندار تكاب نيز در اين جلسه با بيان اينكه معادن يكي از محورهاي توسعه اين شهرستان است، گفت: به دنبال ايجاد زمينه لازم براي راه اندازي صنايع پائين دستي وابسته به معادن هستيم تا از خام فروشي مواد معدني و خروج ارزش افزوده جلوگيري شود.
علي مكرمي افزود: در زمان حاضر ماهانه 250 ميليون تا 350 ميليون تومان به عنوان سهم شهرستان از عوايد ماليات بر ارزش افزوده فعاليت هاي معدني به شهرداري و دهياري هاي تكاب اختصاص مي يابد كه با توجه به حجم بالاي ظرفيت توليد مواد معدني مبلغ بسيار اندكي است.
وي بيان كرد: علاوه بر اين طبق قانون بايد 25 درصد از حقوق دولتي معادن به شهرستان اختصاص يابد كه تحقق اين مسئله را از طريق معاون رييس جمهوري و رييس سازمان برنامه و بودجه پيگيري مي كنيم.
وي ادامه داد: معدن كاران بايد در زمينه استخراج و بهره برداري از معادن از منابع طبيعي و مراتع غني منطقه حفاظت و حراست كرده و از تخريب بي رويه جلوگيري كنن و به احيا منابع طبيعي پس از استخراج ماده معدني بپردازند.
به گزارش ايرنا در چند سال اخير معادن و كارخانه هاي طلا و صنعت گردشگري و صنايع دستي به عنوان 2 محور توسعه تكاب مطرح شده است.
شهرستان تكاب داراي 2 معدن بزرگ طلا در مناطق زرشوران و آقدره با ذخيره بيش از 100 تن طلا است.
اكنون چهار واحد توليد و فرآوري طلا با يكهزار و 800 نفر نيروي كار در كنار معادن بزرگ طلا فعاليت مي كند.
معدن طلاي زرشوران از بزرگترين معادن طلاي كشور و كارخانه توليد و فرآوري طلاي زرشوران نيز به عنوان بزرگترين واحد صنعتي فرآوري طلا در خاورميانه مطرح است.
همچنين شهرستان تكاب با دارا بودن ذخاير غني معادن سنگ هاي زينتي و ساختماني به عنوان قطب معدني در آذربايجان غربي شناخته مي شود.
7514/3093/3072
مهاباد- ايرنا- مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي گفت: سه هزار و 600 هكتار از اراضي ملي و منابع طبيعي اين استان به فعاليت ها و اكتشافات معدني واگذار شده است.