به گزارش ايرنا، روز نهم ذيالحجه روز عرفه و از اعياد بزرگ است، و اين روز يكي از روزهاي مهم براي مسلمانان و شيعيان بشمار مي رود.
آري خداوند متعال باز هم فرصت براي بازگشت انسان به اصل و جايگاه اعلي اوليه اش را فراهم مي كند، چه قدر بزرگوار است و بزرگوارانه رفتار مي كند.
عرفه، روز بندگي، عبوديت و خشوع در پيشگاه خداوند است،اين روز فرصتي براي پاك كردن دل و جان انسان از زنگار هاي زندگي مادي و دغدغههاي دنيايي است.
عرفه، روز شناخت است و در اين روز حق تعالي بندگان خويش را به عبادت و طاعت خود دعوت كرده و خوان كرم و احسان و لطف خود را براي آنان گسترانيده و درهاي رحمت و مغفرتش را براي آنان گشوده است.
دل در جوشش ناب عرفه وضو مي گيرد و در صحراي تفتيده عرفات جاري مي شود؛ آن جا كه ايوان هزار نقش خداشناسي است.
لبها ترنم باطراوت دعا به خود گرفته و چشم ها امان خود را از بارش توبه از دست داده، دل، بي قرار روح عرفات، حضرت اباعبدالله الحسين (ع) شده است.
در اين روز حجاج بيت الله الحرام با وقوف در صحراي عرفات با خداي خويش به مناجات مي پردازند و دعاي عرفه امام حسين(ع) را قرائت مي كنند.
ثواب اعمال روز عرفه برابر با ماه مبارك رمضان است كه امام صادق(ع) در اين باره ميفرمايند: «مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضانَ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ اِلي قابِلٍ اِلاَّ اَنْ يَشْهَدَ عَرَفَةَ؛ كسي كه در ماه رمضان بخشيده نشود، تا سال آينده بخشوده نمي شود، مگر اينكه عرفه را درك كند»، همچنين ايشان درباره اهميت اين روز تأكيد ميكنند: «تَخَيَّرْ لِنَفْسِكَ مِنَ الدُّعاءِ ما اَحْبَبْتَ وَاجْتَهِدْ فَاِنَّهُ (يَوْمَ عَرَفَةَ) يَوْمُ دُعاءٍ وَمَسْأَلَةٍ؛ هر دعايي كه دوست داري براي خود بخوان و بكوش كه آن روز (روز عرفه) روز دعا و درخواست است».
احيا، نماز و عبادت در شب عرفه، زيارت امام حسين(ع)، غسل، روزه روز عرفه، تسبيحات پيامبر اكرم(ص) و دعايي از امام صادق و امام حسين(ع) از اعمال ويژه اين روز بزرگ است .
به اميد آنكه همه از اين فرصت ارزشمند بهره معنوي را ببريم.
9895/ 5054
كرمان-ايرنا- روز عرفه فرصتي طلايي و مغتنم براي جاماندگان شب قدر ، نياش و استفغار، نجوا با خدا، پاك كردن دل و جان از زنگار زندگي هاي مادي، خودشناسي و قرباني كردن منيت بمنظور معرفت اندوزي و تزكيه نفس است.