۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۱۱
کد خبر: 83012667
T T
۰ نفر

اختلافات بر سر نبش قبر ديكتاتور اسپانيا بالا گرفت

۴ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۱۱
کد خبر: 83012667
اختلافات بر سر نبش قبر ديكتاتور اسپانيا بالا گرفت

مادريد- ايرنا- مصوبه اخير دولت اسپانيا درباره نبش قبر و انتقال جسد «فرانسيسكو فرانكو» ديكتاتور سابق اين كشور به مكان ديگري ؛ موجب بالا گرفتن اختلافات بين دولت اين كشور با رقبا و اعضاي خانواده فرانكو شده است .

به گزارش ايرنا ، ژنرال «فرانكو» پس از جنگ داخلي‌ اسپانيا ، از سال 1939 تا هنگام مرگش در سال 1975 ، بر اسپانيا حكومت مي‌ كرد .
رژيم فرانكو در طول حكومتش مرتكب مجموعه اي از نقض حقوق بشر عليه ملت اسپانيا شد كه از آن با نام 'وحشت سفيد' ياد مي‌ شود . از جمله اين جنايات مي‌ توان به اعدام و كار اجباري زندانيان در اردوگاه ها اشاره كرد كه عموما عليه دشمنان سياسي و ايدئولوژيك به كار برده مي‌ شد.
جنايات ديكتاتو سابق اسپانيا به مرگ دستكم بين 200 تا 400 هزار نفر انجاميد.
هيات دولت اسپانيا در جلسه روز جمعه 24 آگوست (2 شهريور) خود، زمينه هاي نبش قبر فرانكو و انتقال جسد وي به مكان ديگر را بررسي و نهايي كرد.
هر چند دولت اسپانيا از ماه ژوئيه(تير ماه)، گذشته در صدد نهايي كردن مساله نبش قبر فرانكو بوده، اما برخي مسائل حقوقي مانع تحقق اصلي ترين شعار تبليغاتي «پدرو سانچز» نخست وزير اسپانيا شده بود.
سانچز در مصاحبه مطبوعاتي در روز سوم آگوست گذشته گفته بود كه با تصويب قانوني شرايط نبش قبر را در ماه سپتامبر (شهريور)، فراهم خواهد كرد.
سانچز با نهايي كردن فرمان حقوقي و تصويب آن همچنين در صدد بود كه تاثير هر گونه اعتراض خانواده فرانكو را به حداقل برساند و در همين راستا با استناد به قوانين موجود و الحاق چند بند ديگر مساله نبش قبر را قانوني كرد.
دولت اسپانيا همچنين به خانواده فرانكو هشدار داد كه رضايت آنها براي نبش قبر اهميتي ندارد و چه بخواهند و چه نخواهند ، دولت به نبش قبر خواهد پرداخت .
يكي ديگر از موانع احتمالي، كليسا مي باشد كه منابع دولتي مي گويند در اين زمينه مقامات كليسا گفته اند كه مخالفتي با اين امر ندارند. تنها مشكل باقي مانده نوه هاي فرانكو هستند كه اخيرا هر هفت نوه وي طي نامه اي به دولت مخالفت خود را با نبش قبر فرانكو اعلام كرده و از كليسا خواستند كه با نبش قبر مخالفت كند.
حزب مردمي و شهروندان، دو حزب اصلي‌ رقيب دولت نيز اشاره دارند كه نبش قبر فرانكو ضرورت ندارد و نبايد از فرمان حقوقي براي اين مساله غيرضروري استفاده كرد.
هرچند كه تصميم دولت ، بايد مورد راي گيري در مجلس نمايندگان قرار گيرد اما با تصويب فرمان حقوقي و به رغم مخالفت احزاب ، نبش قبر انجام خواهد گرفت .
قبر فرانكو در منطقه اي به نام 'دره شهدا' قرار دارد كه به دستور او ساخته شده و در آنجا با 33 هزار و 872 رزمنده از دو جناح جمهوري خواهان و نيروهاي ملي‌ كه در اين جنگ كشته شدند ، دفن شده است .
دولت سانچز در متن فرمان تصويب شده خود اشاره كرده كه از اين پس ، دره شهدا ، يك محل يادبود و اداي احترام به قربانيان جنگ داخلي‌ خواهد بود.
خانواده فرانكو اكنون 15 روز فرصت دارند تا نسبت به انتقال بقاياي جسد فرانكو تصميم بگيرند در غير اينصورت ، دولت اسپانيا مكاني را انتخاب خواهد كرد .
بنا بر اين گزارش ، فرانكو پيش از مرگش ، نظام سلطنتي را احيا نمود و شاهزاده «خوان كارلوس اول» را به عنوان جانشين خود تعيين كرد.
بدين ترتيب ، پس از چهار دهه خفقان و سركوب، اسپانيا وارد مرحله گذار به دموكراسي شد .سه سال پس از مرگ فرانكو ، قانون اساسي‌ جديدي به همه پرسي‌ گذاشته شد كه با راي تقريبا 92 درصدي مشاركت كنندگان ، نظام حكومتي اسپانيا به مشروطه سلطنتي در قالب مردم سالاري پارلماني تغيير كرد .

اروپام *491**1546