محمدعلي همدمي نژاد روز دوشنبه در نشستي خبري كه به مناسبت هفته دولت در خبرگزاري جمهوري اسلامي خراسان رضوي برگزار شد، افزود: اين نشان دهنده آن است كه دولت تدبير و اميد مديريت روستاها را به خود روستاييان واگذار كرده است.
وي ادامه داد: مهم ترين اقدامي كه دولت جمهوري اسلامي انجام داده واگذاري امور به خود مردم است يعني امور روستايي كه در شهرها در خصوص آن تصميم گيري مي شد با تشكيل شوراهاي اسلامي روستايي، به خود روستاييان محول شد.
مديركل امور روستايي استانداري خراسان رضوي گفت: هم اكنون 2 هزار و 540 روستا در خراسان رضوي وجود دارد كه داراي شوراهاي 3 و 5 نفره هستند و دفتر امور روستايي استانداري خراسان رضوي بر فعاليت آنها نظارت مي كند.
همدمي نژاد افزود: با تاسيس دهياريها اعتبارات مناسبي به آنها تخصيص يافته كه هر سال هم فزوني داشته و تنها در سال گذشته 2 هزار و 200 ميليارد ريال اعتبار به دهياري هاي استان تعلق گرفته است.
وي ادامه داد: در هفته دولت در استان 455 طرح با افزون بر 420 ميليارد ريال اعتبار دهياري ها به بهره برداري مي رسد و اين در حالي است كه پارسال اين اعتبار اندكي بيش از 300 ميليارد ريال بود.
مديركل امور روستايي استانداري خراسان رضوي گفت: اقدام ديگر دولت تدبير و اميد در حوزه روستايي كه خيلي چشمگير است، اعطاي تسهيلات اشتغالزاست كه به روستاها داده شده است.
همدمي نژاد افزود: پيش از راه اندازي سامانه 'كارا' از محل صندوق توسعه ملي تسهيلاتي به روستاييان واگذار مي شد كه مبلغ آن براي كل كشور 1.5 ميليارد دلار در نظر گرفته شده بود.
وي ادامه داد: اين تسهيلات با سود صفر درصد در مناطق مرزي و 4 درصد در روستاهاي غيرمرزي پرداخت مي شد كه بازپرداخت وام هاي 4 درصدي با اقساط درازمدت بود.
مديركل امور روستايي استانداري خراسان رضوي گفت: از سال 1396 كه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ارائه تسهيلات به طرحهاي اشتغالزاي ذيل برنامه اشتغال فراگير از منابع بانكهاي عامل منتخب را تصويب كرد و هيات وزيران هم آيين نامه اجرايي قانون حمايت از توسعه و ايجاد اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري را با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي به تصويب رساند سامانه 'كارا' به منظور تسهيل در فرايند ارائه تسهيلات، در اختيار سرمايه گذاران و كارآفرينان قرار گرفت.
وي افزود: در اين راستا طرحهاي اشتغالزا از كل استان خراسان رضوي جمع آوري و به بانكها ارسال شده كه طرحهاي خوبي است و اشتغالزايي فراواني را در روستاها ايجاد كرده است.
او ادامه داد: 980 دستگاه ماشين آلات سنگين و سبك اعم از لودر، آتش نشاني و حمل زباله توسط دولت به دهياريهاي خراسان رضوي داده شده كه حدود 356 دستگاه آن در دولت تدبير و اميد تحويل دهياريها شده است.
مديركل امور روستايي استانداري خراسان رضوي گفت: استانداري هم به ايستگاههاي آتش نشاني روستايي تجهيزات مي دهد و هم كمك مي كند كه توسعه پيدا كنند.
همدمي نژاد افزود: هر دستگاه ماشين آتش نشاني كه تحويل روستاها مي شود 2.5 ميليارد ريال ارزش دارد كه براي خدمات رساني در روستا استقرار مي يابد و هزينه هاي جاري و پرسنلي اين ماشين آلات از محل اعتبارات دهياريها تامين مي شود.
وي ادامه داد: 16 نقطه روستايي در خراسان رضوي براي بحث گردشگري تعيين شده كه پارسال در 2 مرحله و مجموعا يك ميليارد و 680 ميليون ريال اعتبار به هر يك از اين نقاط اعتبار داده شد.
مديركل امور روستايي استانداري خراسان رضوي گفت: طرح هاي اجرا شده در نواحي روستايي به علاوه اعتبارات صندوق توسعه ملي كه سهم خراسان رضوي از آن حدود 6 هزار و 100 ميليارد ريال است، باعث اشتعالزايي و مهاجرت معكوس مي شود.
1922/5132
مديركل امور روستايي استانداري:
83 دهياري جديد در خراسان رضوي راه اندازي شده است
۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۳۶
کد خبر:
83014223
مشهد- ايرنا- مديركل امور روستايي استانداري خراسان رضوي گفت: 2 هزار و 436 روستا در اين استان داراي دهياري است كه نسبت به دوره چهارم مديريت شورايي كه اين رقم 2 هزار و 353 دهياري بود، 83 دهياري به شمار دهياري هاي استان افزوده شده است.