علیرضا رئیسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: در پرونده الكترونیك دو كار اساسی انجام شد، یكی آنكه برای اولین بار سامانه یكپارچه بهداشت راه اندازی شده كه كار بزرگی است. در سامانه یكپارچه بهداشت همه مراكز درمانی به هم وصل می شوند به طوری كه دو میلیون و 560 هزار نفر همپوشانی خدمتی وجود داشت و سالانه 300 میلیارد تومان در توزیع منابع مشكل ایجاد می شد كه با راه اندازی سامانه یكپارچه بهداشت این میزان هزینه را صرفه جویی كردیم.
وی گفت: ایجاد خانه های بهداشت، مراكز جامع سلامت و توسعه پرونده الكترونیك از مهمترین اقدامات معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی طی یكسال اخیر است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود 18 هزار و 700 خانه بهداشت و حدود پنج هزار مركز جامع و پایگاه سلامت در سراسر كشور وجود دارد كه به مردم در اقصی نقاط خدمات ارائه می دهند.
رئیسی تصریح كرد: پرونده الكترونیك سلامت، پرونده ای است كه تمام وقایع سلامت یك فرد از تولد تا مرگ در آن ثبت می شود، در حال حاضر انرژی اصلی معاونت بهداشت را روی این موضوع متمركز كرده ایم كه این اتفاق در نظام سلامت ایران برای اولین بار رخ دهد.
وی اضافه كرد: اكنون مصوبه برقراری پرونده الكترونیك در مطب ها (در سطح یك خدمات درمانی بخش خصوصی ) را گرفته ایم و كار اجرایی آن شروع شده است. در حوزه بهداشت، تكمیل پرونده الكترونیك، اجرای طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع كارهای مهمی است كه باید با كیفیت بخشی به ارائه خدمات و با پایه گذاری دقیق انجام دهیم.
رئیسی ادامه داد: در پرونده الكترونیك دو كار اساسی انجام شد، یكی آنكه برای اولین بار سامانه یكپارچه بهداشت راه اندازی شده كه كار بزرگی است. در سامانه یكپارچه بهداشت همه مراكز درمانی به هم وصل می شوند به طوری كه دو میلیون و 560 هزار نفر همپوشانی خدمتی وجود داشت و سالانه 300 میلیارد تومان در توزیع منابع مشكل ایجاد می شد كه با راه اندازی سامانه یكپارچه بهداشت این میزان هزینه را صرفه جویی كردیم.
رئیسی با بیان اینكه بیش از هزار پروژه دیگر بهداشتی و درمانی نیز در دست اقدام است، ادامه داد: مهمترین هدف این است كه به سمت توسعه نظام ارجاع و پزشك خانواده پیش رویم.
وی اضافه كرد: در اجرای نظام ارجاع و پزشك خانواده هر سه هزار نفر جمعیت تحت پوشش یك مراقب سلامت قرار می گیرند.
مسئولان وزارت بهداشت پیش از این اعلام كرده اند كه برای بیش از 70 میلیون ایرانی پرونده الكترونیك سلامت تشكیل شده و اطلاعات اولیه افراد در این پرونده ها ثبت شده است اما بسیاری از مردم به علت مراجعه نكردن به مراكز بهداشتی و درمانی از وجود این پرونده و خدمات مراقبتی آن كه برای پیشگیری از بیماری های مختلف به خصوص بیماری های غیر واگیر مانند فشار خون، چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و بیماری های محیطی و خانوادگی است، اطلاعی ندارند، به همین علت اطلاعات بسیاری از این پرونده ها همچنان ناقص است، ضمن اینكه هنوز ارتباط بین مراكز تشكیل دهنده پرونده سلامت با سایر مراكز بهداشتی و درمانی به طور كامل برقرار نشده است.
اجتمام *9022 * 3063
دستاوردهای یكساله دولت
پرونده الكترونیك سلامت 300 میلیارد تومان صرفه جویی ایجاد كرد
۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۰۴
کد خبر:
83015095
تهران- ایرنا- معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از ایجاد 1800 مركز خدمات بهداشتی جدید در یكسال گذشته خبر داد و گفت: ایجاد پرونده الكترونیك سلامت برای 70 میلیون ایرانی از 2.5 میلیون خدمت تكراری جلوگیری كرد و 300 میلیارد تومان صرفه جویی داشت.