به گزارش ایرنا، حسین زینلی روز سه شنبه در نشست ستاد گیاهان دارویی لرستان در سالن جلسات جهاد كشاورزی افزود: مابقی این درآمد در صنایع غذایی و دارویی كشور است.
وی انجام كار تحقیقاتی در حوزه گیاهان دارویی را ضروری دانست و اظهار داشت: فعال كردن ستاد گیاهان دارویی به همه استان ها ابلاغ شده و باید از این فرصت برای اجرا، تحقیق و تقویت بخش خصوصی استفاده كرد.
وی با بیان اینكه ظرفیت های مختلفی در كشور وجود دارد، گفت: هر منطقه پایلوت تولید محصول خاصی است كه با داشتن این ظرفیت ها از هیچ محصول خارجی حمایت نمی شود و 85 درصد بودجه های وزارت جهاد كشاورزی برای ارتقا و برند سازی محصولات ایرانی هزینه خواهد شد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد كشاورزی با تاكید بر كشت ارگانیك محصولات تصریح كرد: بازار گیاهان دارویی ایران دچار مشكل نیست و چنانچه تولید كننده ای محصول نفروخته دارد، به وزارتخانه معرفی كند.
زینلی افزود: سال گذشته تسهیلات گیاهان دارویی هفت هزار میلیارد ریال بود كه با سود 6 درصد در سامانه كارا عرضه شد و امسال نیز با نرخ 10 درصد پرداخت می شود.
وی بیان كرد: تسهیلات سال گذشته در روستاها پرداخت شده اما امسال تسهیلات گیاهان دارویی در شهرها نیز اعطا و علاوه بر این 80 درصد قیمت مكانیزاسیون مورد نیاز در حوزه گیاهان دارویی به صورت وام 15 درصد تامین می شود.
وی ادامه داد: لرستان به عنوان پایلوت گیاهان دارویی انتخاب شده كه قرار است امسال یكهزار هكتار و تا پایان برنامه ششم توسعه پنجهزار هكتار كشت این گیاهان در استان انجام شود.
لرستان 300 گونه گیاه دارویی شناخته شده و یكهزار و 68 هكتار با تولید هشت هزار و 271 تن زیر كشت این گیاهان دارد.
7269/6060
خرم آباد - ایرنا - مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد كشاورزی گفت: گردش مالی گیاهان دارویی 70 هزار میلیارد ریال در سال است كه 30 تا 40 هزار میلیارد ریال آن مربوط به بخش صادرات می شود.