۶ شهریور ۱۳۹۷، ۲۳:۰۲
کد خبر: 83015788
T T
۰ نفر
توسعه سرمايه گذاري و بهبود زيرساختي اولويت  اول آذربايجان غربي است

اروميه- ايرنا- استاندار آذربايجان غربي با اشاره به اقدامات اساسي صورت گرفته در حوزه جذب سرمايه گذاري در ماه هاي اخير، گفت: توسعه سرمايه گذاري و بهبود زيرساخت ها اولويت روز استان است.

به گزارش ايرنا محمدمهدي شهرياري شامگاه سه شنبه در گفت و گوي ويژه خبري سيماي مركز آذربايجان غربي كه به مناسبت هفته دولت انجام شد، افزود: اين استان جذابيت هاي بسياري براي سرمايه گذاري دارد ولي در گذشته مورد توجه قرار نگرفته و در ماه هاي اخير شكوفا شده است.
وي اضافه كرد: جذب سرمايه 12.5 ميليون يورويي شركت دهلر آلمان در شهرك صنعتي فاز 3 اروميه، احداث نيروگاه برق خورشيدي با سرمايه گذاري هشت ميليون دلاري در روستاي حسن آباد و ايجاد مقدمات سرمايه گذاري 33 ميليون دلاري در معادن سيليس اروميه در كنار پيش بيني براي جذب سرمايه گذاري هفت هزار ميليارد ريالي و 150 ميليون دلاري معدن تيتانيوم قره آغاج تنها بخشي از اين ظرفيت هاي جذب سرمايه در استان به شمار مي رود.
وي تاكيد كرد: رويكرد اصلي ما، جذب سرمايه گذاري در حوزه هاي معدني به ويژه پهنه هاي مطالعه شده شمال و جنوب استان و كشاورزي در همه شهرستان هاست.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به راه اندازي پنجره واحد سرمايه گذاري در راستاي تسهيل كار سرمايه گذاران در استان ادامه داد: طولاني بودن زمان استعلام ها و دريافت مجوز براي سرمايه گذاري از جمله مشكلات رونق توليد و اقتصاد استان بود كه با اين پنجره قابل حل است.
شهرياري ساختار سنتي بخش كشاورزي را از جمله مشكلات اساسي اين حوزه و بخش آب كشور دانست و بيان كرد: كمبود آب در استان با توجه به شرايط دشت ها و درياچه اروميه جدي است و بخش قابل توجهي از آب مصرفي نيز در حوزه كشاورزي مصرف مي شود كه براي بهبود اين روند، استفاده از آبياري هاي نوين و ارتقاي راندمان بسيار ضروري به نظر مي رسد.
وي با اشاره به اينكه سالانه بيش از پنج ميليارد مترمكعب آب كشاورزي تنها در حوضه درياچه اروميه در آذربايجان غربي مصرف مي شود، گفت: اين در حالي است كه تنها با يك ميليارد مترمكعب مي توان ميزان محصول مشابهي را در اين حوضه توليد كرد.
وي افزود: كاهش چهار ميليارد مترمكعبي مصرف آب در كنار ثابت ماندن ميزان محصولات نيازمند همراهي كشاورزان و برنامه ريزي مناسب مديريت جهاد كشاورزي آذربايجان غربي است.
استاندار آذربايجان غربي تغيير الگوي كشت و كاشت محصولات كم آب بر را از جمله راهكارهاي كاهش مصرف آب برشمرد و اضافه كرد: سالانه بيش از 30 هزار هكتار زمين در استان به كشت چغندرقند اختصاص مي يابد كه محصولي بسيار پرآب بر است.
شهرياري بيان كرد: دولت 85 درصد هزينه هاي تبديل آبياري سنتي به نوين را در اختيار كشاورزان قرار مي دهد و بهبود اين روند به همراهي روزافزون مردم با دولت در راستاي اجراي طرح هاي آبياري نوين و كاهش مصرف آب بستگي دارد.
وي با تاكيد بر اينكه اجراي طرح هاي كاهش مصرف آب توسط مردم در بهبود وضعيت درياچه اروميه نيز بسيار موثر است، ادامه داد: دولت سرمايه گذاري هاي چندين هزار ميليارد توماني براي اجراي طرح هاي احياي درياچه انجام داده است كه با نتيجه بخش بودن آنها تنها 2 ميليارد مترمكعب آب در سال به درياچه اروميه ريخته مي شود در حالي كه اجراي طرح هاي كاهش مصرف آب كشاورزي مي تواند تا چهار ميليارد مترمكعب آب به درياچه وارد كند.
وي وجود 40 هزار چاه غيرمجاز را از جمله مهمترين چالش هاي حوضه آبريز درياچه اروميه در آذربايجان غربي برشمرد و گفت: در حالي كه انسداد هركدام از اين چاه ها مشكلات اجتماعي را به دنبال دارد، با اقدامات فرهنگي و تبليغاتي، حدود پنج هزار چاه مسدود شده ولي مسير انسداد همه چاه ها بسيار طولاني است.
استاندار آذربايجان غربي تاكيد كرد: دولت اجازه خشك شدن درياچه اروميه را نمي دهد و در حال حاضر نيز موفقيت هاي بسيار خوبي در حوزه تثبيت آب اين درياچه به دست آمده است.
شهرياري در بخش ديگري، مرزهاي طولاني را مزيت اساسي آذربايجان غربي عنوان كرد و افزود: دولت تدبير و اميد اقدامات اساسي براي استفاده از اين ظرفيت و جذب سرمايه هاي داخلي و خارجي در اين حوزه آغاز كرده كه پرداخت نيمي از سود تسهيلات بانكي براي طرح هاي اجرايي در اين مناطق و بيمه 100 درصدي سرمايه ايجاد شده توسط سرمايه گذاران از جمله آنهاست.
وي با اشاره به اينكه راه آهن اروميه به طور كامل پايان يافته است، اضافه كرد: در صورت سفر رييس جمهوري به استان در شهريورماه جاري، اين طرح به دست دكتر حسن روحاني به بهره برداري مي رسد.
وي بيان كرد: تنها مشكل بسيار كوچكي در راستاي اجراي كامل طرح وجود دارد كه در حال رايزني براي حل اين مشكل هستيم.
استاندار آذربايجان غربي با گراميداشت هفته دولت گفت: 807 طرح شامل 616 طرح عمراني، 15 طرح اقتصادي و 176 طرح كشاورزي با 20 هزار و 261 ميليارد ريال هزينه همزمان با اين هفته در استان به بهره برداري رسيد.
وي افزود: همچنين 82 طرح عمراني همزمان با هفته دولت كلنگ زني مي شود كه براي اجراي آنها 2 هزار و 584 ميليارد ريال اعتبار پيش بيني شده است.
استاندار آذربايجان غربي با اشاره به منابع غني استان در حوزه هاي مختلف بيان كرد: اين استان يكي از ثروتمندترين مناق كشور است ولي به دلايل مختلف در بسياري از شاخص هاي توسعه از جمله سلامت، برخي از حوزه هاي آموزش و پرورش، راه روستايي و درآمد سرانه در رتبه هاي پايين كشور قرار دارد.
شهرياري گسترش بهره مندي مردم از گاز طبيعي تا 80 درصد در سال آينده، آسفالت و بهسازي بيش از 500 كيلومتر راه روستايي و ارتقاي شاخص هاي آب روستايي و افزايش اين شاخص نسبت به متوسط كشوري را از جمله اقدامات انجام شده در راستاي توسعه آذربايجان غربي برشمرد.
وي با تاكيد بر اينكه اجازه انحلال تيم واليبال شهرداري اروميه را نمي دهيم، ادامه داد: پيشنهادهاي بسيار خوبي در خصوص انتقال تيم دوم شهرداري در ليگ برتر به منطقه آزاد ماكو و كمك استانداري به شهرداري اروميه براي جلوگيري از انحلال داده شده است و در صدد هستيم با عملياتي كردن آنها، تيم واليبال شهرداري اروميه را با قدرت بيشتر در ليگ برتر آينده ببينيم.
به گزارش ايرنا، هفته دولت از جمعه هفته گذشته آغاز شده است و تا پنجشنبه اين هفته ادامه مي يابد.
8137/3072