۷ شهریور ۱۳۹۷، ۷:۴۶
کد خبر: 83015871
T T
۰ نفر

پاي لنگ آداب گردشگري در غرب مازندران

۷ شهریور ۱۳۹۷، ۷:۴۶
کد خبر: 83015871
پاي لنگ آداب گردشگري در غرب مازندران

نوشهر- ايرنا - تابستان روزهاي پاياني خود را سپري مي كند و بسياري از مردم اين فرصت را غنيمت شمرده و در تدارك رفتن به مسافرت هستند و اغلب آنها شمال كشور و بويژه استان مازندران را براي سفر انتخاب مي كنند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مازندران از ظرفيت ها و قابليت هاي زيادي براي جذب مسافر و گردشگر برخوردار است اما در اين ميان غرب استان جذابيت بيشتري براي آنها دارد و تردد زياد خودروهاي با پلاك شهرهاي ديگر و شلوغي سواحل، اقامتگاه ها ، مراكز ديدني و گردشگري ، بوستان ها و جنگل ها دليلي بر اين مدعا است.
شهرهاي نوشهر ، چالوس ، هچيرود ، كلارآباد ، سلمانشهر ، عباس آباد ، نشتارود ، تنكابن و رامسر در اين روزهاي پاياني نيمه نخست سال ميزبان ميليون ها مسافر و گردشگري هستند كه براي تفريح و گذران اوقات فراغت به اين نقطه از سرزمين ايران سفر كرده اند .
وجود مراكز تجاري بزرگ با برند هاي معروف خارجي ، سواحل زيبا با انواع امكانات تفريحي ، دو تله كابين در شهر هاي نمك آبرود و رامسر ، آب گرم هاي معدني ، واحد هاي بوم گردي ، اقامتگاه هاي بزرگ و كوچك ، شهربازي ، ييلاقات كوهستاني با آب و هواي خنك و دلچسب ، مراتع و جنگل هاي انبوه و موزه حيات وحش باعث شده تا بسياري از مسافران و گردشگران به سوي اين ديار رهسپار شوند.
امسال طرح هاي سالمسازي و پلاژهاي مستقر در ساحل غرب مازندران از امكانات و تجهيزات بهتري برخوردار بودند تا رضايتمندي حداكثري مسافران و گردشگران را جلب نمايند.
انواع تفريحات دريايي از قبيل قايق سواري ، جت اسكي ، پاراسل ، شاتل در كنار ايجاد آلاچيق هايي براي اسكان مسافران با دريافت هزينه اي اندك و سرويس هاي بهداشتي و نمازخانه باعث شده تا حضور مسافران و گردشگران در سواحل چشمگيرتر از مناطق كوهستاني و جنگلي باشد.
البته به قول يك ضرب المثل ايراني كه مي گويد هر گلي بوي خودش را دارد ، مناطق جنگلي و كوهستاني نيز خالي از مسافر و گردشگر نبود و وجود واحدهاي بوم گردي در اين مناطق موجب شده تا ميزان حضور و اقامت آنها افزايش يابد كه جاي بسي خوشحالي است.
خوشبختانه طرح احداث واحدهاي بوم گردي كه از ابتكارات دولت تدبير و اميد در كشور بوده با استقبال بسيار خوبي بويژه از سوي گردشگران خارجي مواجه شده و غرب استان مازندران نيز از اين قضيه مستثني نيست.
در تابستان امسال به واسطه افزايش قيمت ارزهاي خارجي ، بسياري از گردشگران كشورهاي همسايه بويژه عراق و پاكستان و برخي كشورهاي حاشيه خليج فارس، ايران را مقصد سفر خود انتخاب كرده اند و تردد آنها در شهرهاي شمال كشور كاملا جلب توجه مي كند.
هر چند حضور اين گردشگران خارجي در اين منطقه بدون حاشيه هم نبوده اما با اتخاذ برخي تدابير پيشگيرانه مي توان از بروز حوادث ناگوار جلوگيري نمود تا آنها با خاطره اي خوش كشور ايران را ترك كنند و با تبليغات مثبت خود زمينه حضور بيشتر گردشگران خارجي را به كشور و بويژه غرب مازندران فراهم نمايند.
يك شهروند اراكي كه به همراه خانواده شهر رامسر را براي مسافرت انتخاب كرده اند درباره علت انتخاب غرب مازندران براي مسافرت ، به خبرنگار ايرنا گفت : در اين منطقه كه وسعت زيادي هم ندارد ، هر نوع امكانات تفريحي ، رفاهي و اقامتي با هر قيمت و سليقه اي كه براي يك مسافر نياز باشد وجود دارد و هيچگونه كمبودي احساس نمي شود.
ابراهيم جعفرزاده افزود : بايد ماه ها وقت گذاشت تا همه جاذبه هاي گردشگري موجود در اين منطقه را از نزديك ديد و مسلما تحقق اين امر نيازمند داشتن پول هنگفتي است.
وي با اشاره به اينكه در اين مدت شاهد برخي بداخلاقي ها و سوء استفاده ها از سوي برخي افراد بومي بودم ، اظهار داشت : اينگونه رفتارها بسيار ناخوشايند بود و در دراز مدت نتيجه منفي براي گردشگري منطقه به همراه خواهد داشت.
جعفرزاده گفت: يكسان نبودن قيمت ورودي پلاژها و طرح هاي سالمسازي ، برخورد هاي خشن و طلبكارانه برخي افراد بومي با مسافران ، دعوي و ضرب و شتم برخي افراد با مسافران و حتي گردشگران خارجي ، افزايش ناگهاني اجاره بها واحد هاي اقامتي با افزايش مسافر يا تغييرات جوي از جمله اقداماتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گفته اين شهروند اراكي ، چرخ اقتصاد اين منطقه در بهار و تابستان از طريق همين مسافران و گردشگران مي چرخد و بايد احترام بيشتري به آنها گذاشته شود تا شاهد حضور روز افزون آنها در اين منطقه باشيم.
وي يادآور شد : اكنون كه اين موهبت الهي نصيب مردم خوب شمال شده بايد قدر آن را بدانند و نهايت استفاده را از آن ببرند.
يك مسافر اهل سيستان و بلوچستان كه از دست گرد و غبار و شرايط بد زندگي ترك ديار كرده و به غرب مازندران سفر نموده تا چند روزي را به همراه خانواده مهمان مردم شمال كشور باشد ، درباره شرايط آب و هوايي و امكانات تفريحي و گردشگري اين منطقه گفت : براي من و خانواده ام اين منطقه همچون تكه اي از بهشت است كه خداوند نصيب مردم اين ديار نموده است.
عبدالغني داوودي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : آب و هواي بسيار مطبوع و دل انگيز در كنار دريا و جنگل ، اين منطقه را به يك تابلوي نقاشي بزرگ تبديل كرده كه بايد ساعت ها آن را به نظاره نشست.
وي اظهار داشت : چند روزي طول كشيد تا با خودروي شخصي به اين منطقه برسيم اما ارزش آن را داشت و لبخند رضايت را بر لبهاي خانواده ام مشاهده مي كنم.
داوودي كه نسبت به برخي هنجار شكني ها از سوي برخي مسافران گلايه داشت ، گفت: متاسفانه مسافران و گردشگران در سواحل و جنگل به حال خود رها شده اند و برخي از آنها با سوء استفاده از شرايط موجود دست به هنجارشكني مي زنند كه در شان يك ايراني نيست.
وي تصريح كرد : برخي رفتارها كه در جنوب كشور ضد فرهنگي است در شمال كشور به رفتاري فرهنگي تبديل شده و اين تضادها براي من و خانواده ام كه برايشان تازگي دارد كمي تعجب برانگيز است.
به گفته اين مسافر اهل سيستان و بلوچستان ، مهمان نوازي مردم شمال زبان زد خاص و عام است اما برخي افراد سودجو از اعتماد به وجود آمده براي كسب درآمد بيشتر ، سوء استفاده مي كنند كه اصلا قابل قبول نيست.
وي يادآور شد: بايد به موازات تقويت زيرساخت هاي گردشگري ، فرهنگ گردشگرپذيري مردم منطقه نيز افزايش يابد تا در آينده اي نزديك شاهد رونق بيشتر اين صنعت باشيم.
** ضرورت تدوين برنامه هاي موثر در راستاي ارتقاء فرهنگ گردشگرپذيري
يك كارشناس حوزه گردشگري در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت : فرهنگ گردشگرپذيري يا نسل به نسل منتقل شده يا اينكه دولت ها براي آن برنامه ريزي مي كنند كه به اصطلاح امروزي به آن فرهنگ سازي مي گويند.
اميد هاشمي افزود : ظرفيت بالاي استان و برنامه‌ريزي‌هاي مطلوب در راستاي ارائه خدمات مطلوب به گردشگران، زمينه بهره‌مندي مسافران از قابليت‌هاي استان و كاربردي شدن خدمات و همچنين افزايش شمار گردشگران را فراهم مي‌كند.
وي با اشاره به تاثير واهميت ارائه خدمات مطلوب در جلب و جذب گردشگران ، خاطر نشان كرد : رونق صنعت گردشگري با توجه به د‌رآمد‌هاي سرشار و ظرفيت هاي فراوان موجود‌ ، نيازمند‌ تغييرات اساسي هم د‌ر فرهنگ مد‌يريتي مديران و هم در فرهنگ مردم در پذيرش مسافر و جذب گردشگر است.
به گفته اين كارشناس ، بيشترين مشكلات در اين زمينه مربوط به واحد هاي گردشگر پذير غيرمجاز است كه بايد با ارائه مشوق هايي آن را زير پوشش گرفت و فعاليت آنها را شناسنامه دار كرد.
وي يادآور شد : برگزاري كلاس هاي آموزشي در زمينه نوع رفتار و پوشش مناسب براي استقبال و پذيرايي از مسافران و گردشگران مي تواند تاثير گذار باشد.
**ضرورت ارتقاء فرهنگ گردشگر پذيري
رييس اداره ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شهرستان هاي تنكابن و عباس آباد در اين باره گفت : ارائه آموزش هاي لازم جهت برخورد مناسب با گردشگران بر عهده سازمان گردشگري است و در اين زمينه كلاس ها زيادي برگزار شده تا واحد هاي اقامتي يا بوم گردي يك رفتار مناسب و در شان يك مسافر يا گردشگر خارجي داشته باشند.
نادر سحرخيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : در بحث پوشش مناسب نيز در واحد هاي بوم گردي با لباس هاي سنتي و محلي و در اقامتگاه هاي ديگر با لباس هاي خاصي به استقبال و پذيرايي مهمانان مي پردازند.
وي با بيان اينكه مردم يك شهر گردشگري بايد از فرهنگ بالايي در جذب گردشگر و مسافر برخوردار باشند ، اظهار داشت : نوع رفتار دوستانه و ارائه اطلاعات مناسب به گردشگران مي تواند در جذب آنها بسيار موثر واقع شود و در عين حال عكس اين موضوع نيز مي تواند صدمات جبران ناپذيري را براي اين صنعت به همراه داشته باشد.
به گفته سحر خيز ، حتي برخي از مسافران داخلي و گردشگران خارجي نيز با رفتار هاي ناپسند خود حاشيه هايي را به وجود مي آورند و رعايت مسائل فرهنگي و اجتماعي حاكم بر جامعه را نمي كنند.
رييس اداره ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شهرستان هاي تنكابن و عباس آباد ، تصريح كرد : در زمينه فرهنگ برخورد با مسافران و گردشگران بايد تلاش هاي بيشتري صورت گيرد و اين مسئله مختص به غرب مازندران نيست و بلكه به مناطق ديگري از كشور نيز مربوط مي شود.
وي يادآور شد : در مجموعه هاي گردشگري كه زير نظر اين سازمان قرار دارند تمامي اين موارد رعايت مي شود و با جديت به دنبال ارتقاء سطح كمي و كيفي آن هستيم.
شهرستان هاي تنكابن ، رامسر و عباس آباد در غرب مازندران قرار دارند.
1654/1602/7513/