۸ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۵۴
کد خبر: 83017227
T T
۰ نفر
هشتمين اقامتگاه بوم گردي استان كرمانشاه افتتاح شد

كرمانشاه - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه گفت: هشتمين اقامتگاه بوگردي استان در روستاي داريان شهرستان پاوه افتتاح شد.

به گزارش خبرنگارايرنا؛ جليل بالايي چهارشنبه شب به هنگام افتتاح هشتمين اقامتگاه بوم گردي استان كرمانشاه درروستاي داريان شهرستان پاوه گفت: اين شهرستان با چهار اقامتگاه بوم گردي در استان پيشتاز است.
وي ظرفيت اين اقامتگاه را كه براي راه اندازي آن مبلغ سه ميليارد و500 ميليون ريال هزينه شده است 20 نفر عنوان كرد.
بالايي افزود: با راه اندازي اقامتگاه بوم گردي روستاي داريان شهرستان پاوه ظرفيت پذيرش مسافر و گردشگر در اقامتگاه هاي بوم گردي استان به 180 نفر تخت در شب رسيده است.
وي سهم شهرستان پاوه را به واسطه ظرفيت هاي گردشگري بيشمار در احداث و راه اندازي اقامتگاه هاي بوم گردي در استان بيش از 50 درصد عنوان كرد و افزود: از هشت اقامتگاه راه اندازي شده چهار اقامتگاه مربوط به شهرستان پاوه است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه در ادامه گفت: ظرفيت طبيعي، تاريخي، زيست بوم روستايي و عشايري شرايطي را فراهم كرده تا اين استان مقصد گردشگران داخلي و خارجي شود.
بالايي افزود: اين ظرفيت ها، ذائقه اي كه گردشگران براي فرار از محيط شهري وعلاقه مندي به محيط روستايي دارند ما را مجاب كرده است تا به توسعه هر چه بيشتر اقامتگاه هاي بوم گردي در روستاهاي گردشگري روي آوريم.
وي افزود: در راستاي توسعه بوم گردي در استان هم اكنون150 مورد تقاضا را در دست بررسي داريم كه براي بيش از 35 مورد موافقت اصولي صادر شده است و اكنون 15 مورد در بانك هاي استان براي دريافت تسهيلات در دست اقدام است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه همچنين گفت: يكي از رسته هاي مؤثر در بحث تسهيلات روستايي در رسته گردشگري بحث اقامت است.
وي افزود: براي اين كار تسهيلات با بهره چهار درصد با فاصله زماني دوران مشاركت و ساخت، دوران خواب يا استراحت و هم دوران فروش اقساطي با ظرفيت 80 درصد تسهيلات و20 درصد سهم آورده كه اين تسهيلات براي مناطق مرزي بدون بهره است.
وي با بيان اينكه در ميزان مبلغ تسهيلات هيچ محدويتي نداريم اظهار داشت: تا مبالغ 2 ميليارد و500 ميليون ريال در كارگروه اشتغال و سرمايه گزاري شهرستان از 2ميليارد و500 ميليون ريال تا 60 ميليارد ريال در كارگروه استان و از 6 ميليارد ريال به بالا در مركز بررسي و پرداخت مي شود.
فرماندار پاوه هم در اين ارتباط گفت: با توجه به اينكه شهرستان به عنوان يك منظر گردشگري مطرح است اين موضوع به عنوان وظيفه اجرايي در دستور كار تمام ادارات شهرستان قرار گرفته است.
پرويز ايده پور افزود: با عنايت به اهميت موضوع ما امسال بيش از 50 درصد اعتبارات اشتغالزايي شهرستان را به بخش گردشگري اختصاص داديم و در كنار آن ساير بخش ها هم فعال بوده است.
فرماندار پاوه تصريح كرد: با توجه به ظرفيت هاي گردشگري امروز شهرستان پاوه يكي از موفق ترين مناطق استان به لحاظ اجراي طرح هاي گردشگري و حضور گردشگران است.
وي افزود: در شهرستان پاوه 15 روستاي هدف گردشگري و بوم گردي داريم كه از اين تعداد 6 روستا داراي ظرفيت و توانمندي هاي منحصر به فردي در بخش گردشگري هستند.
ايده پور با دعوت از افراد و اشخاص به ويژه اهالي روستاهاي هدف گردشگري براي سرمايه گذاري در حوزه گردشگري در سطح شهرستان تاكيد كرد كه با هماهنگي ميراث فرهنگي و گردشگري به اين سمت حركت كنند.
مجري طرح اقامتگاه بوم گردي نگين هورامان روستاي داريان نيز هدف از راه اندازي اين اقامتگاه را توسعه صنعت گردشگري در روستا و ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي براي روستا عنوان كرد.
فرامرز رشيدي افزود: اين اقامتگاه كه شامل چهار طبقه با تراس هاي منحصر بفرد و منظر بسيار ديدني و كم نظير است كه در كنار آن سفره خانه سنتي با غذاهاي محلي، سنتي و ديگر غذاها، ميوه هاي ارگانيك و محصول باغ اقامتگاه در يك منطقه زيبا احداث شده است.
وي اظهار داشت: با راه اندازي اين اقامتگاه چهار نفر به صورت مستقيم و 10 نفر نيز به صورت غير مستقيم اشتغال پيدا كرده اند.
روستاي داريان يكي از زيباترين روستاهاي گردشگري استان كرمانشاه است كه در 26 كيلومتري شهر پاوه و در كنار سد زيباي داريان در ميان انارستان هاي زيبا واقع شده است.
7448/3033