به گزارش خبرنگار ایرنا، اعتراض ها به دخالت های بی رویه و آشكار آمریكا در امور داخلی عراق طی دو روز گذشته در قالب اظهارات و بیانیه های محكومیت از سوی برخی شخصیت های سیاسی و یا تهدید به بیرون راندن سفیر آمریكا در بغداد و همچنین نماینده ویژه رییس جمهوری آمریكا از اراضی عراق و نیز برگزاری تجمع اعتراض آمیز در برابر منطقه امنیتی سبز نزدیك مقر سفارتخانه آمریكا در بغداد بروز و ظهور یافته است.
دخالت های واشنگتن در قضیه تشكیل دولت جدید عراق وقتی آشكار شد كه برت مك گورك حاضر شد یك هواپیمای اختصاصی در اختیار اعضای محور عرب سنی موسوم به 'محور الوطنی' و دو حزب عمد كردستان عراق قرار دهد تا در نشستی در حمایت از نخست وزیری مجدد 'حیدر العبادی' در بغداد در 18 مرداد ماه گذشته حضور پیدا كنند.
اعضای محور الوطنی و دو حزب عمده كردستان در آن موقع برای رایزنی در خصوص تشكیل فراكسیون بزرگ پارلمانی در اربیل گردهم آمده بودند اما مك گورك كه بالغ بر یك ماه است برای تشكیل دولت جدید عراق متناسب با نظر واشنگتن تلاش می كند، از آنها خواست كه در نشست بغداد حضور یابند و یك هواپیمای اختصاصی برای آنها درنظر گرفت.
مخالفت محور عرب سنی و دو حزب عمده كردستان عراق با این امر، باعث افزایش فشارها بر اعضای این محور شد و همزمان گزارش دیگری حاكیست كه سفارتخانه آمریكا در بغداد برخی از اعضای ائتلاف النصر به رهبری العبادی را فراخوانده و از آنها خواسته است تا از جدایی از النصر خودداری كنند.
هنوز صحت و سقم این ادعاها با توجه به سكوت طرف آمریكایی و عدم رد یا تایید آن از طرف طیف سیاسی حیدر العبادی نخست وزیر كنونی، قابل استناد نیست اما آنچه مسلم شده، دخالت واشنگتن در تغییر معادله سیاسی در راستای منافع آمریكا كاملا آشكار شده است.
'قیس الخزعلی' دبیركل عصائب اهل الحق در نشستی خبری به صراحت به دخالت های آشكار آمریكا اعتراض كرد و گفت كه نباید در برابر این دخالت های آشكار واشنگتن در تشكیل دولت جدید عراق سكوت كرد.
'عالیه النصیف' از نمایندگان سابق و فعلی پارلمان جدید عراق در بیانیه ای روز چهارشنبه خواستار برخورد وزارت خارجه عراق با سفیر آمریكا و همچنین برت مك گورك شده و گفته است كه باید آنها را به خاطر دخالت در امور داخلی از عراق اخراج كرد.
وی گفته است كه دولت و وزارت خارجه عراق برای حفظ حاكمیت ملی، اعتبار كشور و احترام اراده ملت باید جلوی دخالت های خارجی را در امور داخلی عراق كه برخلاف پروتكل ها و عرف دیپلماسی انجام می شود، بگیرند.
النصیف با اشاره به دخالت های مسوولان آمریكایی در بحث تشكیل دولت جدید عراق خاطرنشان ساخته است كه براساس توافقنامه 'چارچوب همكاری های راهبردی بین عراق و امریكا'، هرگونه دخالت واشنگتن در امور داخلی یا تعرض به حاكمیت ملی عراق منع شده است.
وی اضافه كرده است كه وزارت خارجه عراق باید به وظایف خود عمل كرده و هر سفیر یا مسوول خارجی و یا فرستاده دیپلماتیك كه در امور داخلی عراق دخالت می كند را از كشور بیرون براند.
این نماینده زن تاكید كرده است كه هر شهروند عراقی كه با دستگاه های خارجی تماس می گیرد و این اتهام و تبادل اطلاعات با طرف خارجی علیه او به ثبت می رسد باید سازمان اطلاعات عراق علیه او تدابیر قانونی را به اجرا بگذارد.
در همین راستا 'حنان الفتلای' رییس جنبش اراده كه خود در این دوره از پارلمان غایب است اما حزبش دارای سه كرسی در پارلمان جدید عراق است نیز گفته است: 'هر فردی كه قرار است سفارت آمریكا او را به عنوان نخست وزیر بر عراق منصوب كند، باید از خود خجالت بكشد.'
الفتلاوی كه در صفحه شخصی خود در تویتر این سخنان را منتشر كرده ادامه داده است: فردی كه نمی تواند با اراده مردمی و حمایت جریان های سیاسی به پست نخست وزیری در عراق بازگردد و می خواهد با حمایت آمریكا به این پست برسد، او نیز باید از خود خجالت بكشد.
شبكه خبری 'الغدیر' نیز در گزارشی اعلام كرده است كه برخی منابع مطلع از گفت وگوهای داگلاس سیلیمان با برخی از اعضای ائتلاف انتخاباتی النصر در داخل سفارتخانه آمریكا در بغداد درباره فراكسیون بزرگ پارلمانی خبر دادند.
این شبكه خبری اضافه كرده است كه مطالبات عراقی ها برای بیرون راندن سفیر آمریكا از خاك عراق به خاطر دخالت های آشكارش در امور داخلی عراق و تحت فشار گذاشتن برخی از نمایندگان و احزاب عراقی بیشتر شده است.
برخی از منابع مطلع در خبری تایید نشده از ورود سه میهمان جدید آمریكایی به بغداد در روز چهارشنبه خبر داده و گفته اند كه این سه نفر یكی برت مك گورك و دیگری یك مسوول بلندپایه در سازمان سیا و فرد سوم یك نماینده از وزارت خزانه داری آمریكا هستند.
براساس این گزارش تایید نشده، تیم سه نفره به منظور بسترسازی برای تشكیل دولت جدید عراق، در بدو ورود با حیدر العبادی و محور عرب سنی وكردها تشكیل جلسه داده اند تا زمینه تشكیل این دولت را با مشاركت گروه سیاسی عمار حكیم و مقتدا صدر فراهم كنند.
شبكه خبری 'العهد' ارگان خبری عصائب اهل الحق نیز متعاقب این خبر، در گزارشی اعلام كرد كه محور عرب سنی به برت مك گورك اطلاع داده است كه آنها براساس منافع خود با هر طرف سیاسی در داخل عراق كه صلاح بدانند، ائتلاف می كنند و به فشارهای واشنگتن پاسخ منفی داده اند.
همزمان با این واكنش های سیاسی، گروههای از مردم بغداد كه دهها حقوقدانان و پزشك و نخبگان علمی و دانشگاهی عراق در میان آنها بودند با حضور در یكی از ورودی های منطقه امنیتی سبز كه سفارتخانه آمریكا در آنجا واقع است، خواستار جلوگیری از دخالت های آمریكا در امور داخلی عراق شدند.
تجمع كنندگان در این اقدام اعتراضی خود، با حمل پلاكاردهایی، دخالت های امریكا را در امور داخلی عراق محكوم كرده و شعارهایی علیه آمریكا سردادند.
هنوز وزارت خارجه عراق موضع خود را در قبال این دخالت ها در صورت اثبات آن اعلام نكرده است.
یادآور می شود كه وزارت خارجه عراق در 2016 در پی چند مورد دخالت 'ثامر السبهان' سفیر سابق عربستان سعودی در بغداد در امور داخلی عراق، او را از این كشور اخراج كرد.
خاورم *10*353*380*
بغداد – ایرنا – دخالت های آشكار آمریكا از طریق 'برت مك گورك' نماینده رییس جمهوری آمریكا در ائتلاف نظامی تحت امر واشنگتن موسوم به ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم و 'داگلاس سیلیمان' سفیر آمریكا در بغداد در تشكیل دولت جدید عراق، بالاخره داد عراقی ها را درآورد.