به گزارش ایرنا سیدعباس صالحی روز شنبه در نشست شورای اداری خراسان شمالی اظهار داشت: با توجه به وضعیت منابع كشور، رویكرد دولت این است كه بخش خصوصی در زمینه های مختلف از جمله توسعه فضاهای فرهنگی و هنری وارد عرصه شود.
وی با بیان اینكه اكنون 300 طرح در بخش فرهنگی و هنری كشور ناتمام مانده، افزود: تلاش داریم تا شیوه جذب سرمایه های بخش خصوصی برای اجرای طرح ها را بررسی و با ارائه مشوق هایی، این بخش را برای اجرای فضاهای فرهنگی وارد عرصه كنیم.
صالحی اظهار داشت: یكی از شیوه ها برای توسعه سرانه فضاهای فرهنگی و هنری، توجه به طرح های كوچك است كه باید در كنار طرح های بزرگ فرهنگی، مورد توجه قرار گیرد.
** پیگیری برای اجرای شهر خلاق
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه به مزیت های استان ها و مناطق مختلف و یا آمایش فرهنگی و هنری از دیگر رویكردها در زمینه توسعه سرانه فضای فرهنگی است.
صالحی با بیان اینكه با اتكا به میزیت های نسبی هر استان می توان اهداف را پیش برد، افزود: طرحی در این باره با عنوان شهر خلاق در دست پیگیری است و هر استان بر اساس مزیت های نسبی موجود، برای توسعه فرهنگ و هنر برنامه ریزی خواهد داشت.
وی گفت: یك چالش در توسعه فضاهای فرهنگی و هنری، تمركز این اقدامات در تهران و یا مراكز استان ها است كه در رویكرد جدید تلاش می شود امكانات به شهرستان ها و حتی روستاها سوق یابد و توزیع عادلانه امكانات محقق شود.
** كمبود اعتبار فرهنگی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از كمبود اعتبارات فرهنگی، با بیان اینكه در بودجه سال 97، تنها 2.5 درصد از بودجه به امور فرهنگی، تربیت بدنی و گردشگری اختصاص یافته، گفت: حوزه فرهنگ، بسیار گسترده است و كار كردن با این حجم از توقع و كار، با این میزان منابع دشوار است.
صالحی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ظرفیت های خراسان شمالی برای توسعه سرمایه گذاری، گفت: این استان از گذشته خاستگاه فرهیختگان و بزرگان بوده است و مناطقی كه در تاریخ توانسته اند مفاخر را تربیت كنند، راحت تر می توانند آینده را بنیان كنند.
وی با اشاره به اینكه تنوع اقوام و اقلیم از ظرفیت های توسعه در این استان است، گفت: مردم با قومیت ها و فرهنگ های مختلف در خراسان شمالی به صورت مسالمت آمیز و بدون هیچ مشكلی در كنار هم زندگی می كنند و این خود یكی از جاذبه ها است.
صالحی خاطرنشان كرد: جوامع و مناطقی كه دارای تنوع قومیتی است فرصت و بستر بیشتری برای توسعه و پیشرفت دارند.
وی گفت: گذر 20 میلیون مسافر از این استان، فرصت دیگری برای سرمایه گذاری و جذب سرمایه بخش خصوصی است و می توان از این فرصت برای توسعه و پیشرفت استفاده كرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دستاوردهای انقلاب برای كشور گفت: در چهل سال گذشته اقدامات خوبی در زمینه های مختلف عملی، كشاورزی، فناوری انجام شده و شاهد ارتقای شاخص های توسعه در بخش های مختلف هستیم و رتبه ایران نیز در سطح كشورهای مختلف افزایش یافته است.
وی افزود: در حوزه فرهنگ و هنر نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و اكنون یك میلیون و 500 هزار دانش آموخته دانشگاهی در رشته های هنری در كشور وجود دارد كه ظرفیت خوبی است و بیش از 300 هزار نفر دانشجو در رشته های هنر در كشور در حال تحصیل هستند.
صالحی گفت: اكنون 9 هزار و 300 مجوز فعالیت برای رسانه ها صادر شده كه هفت هزار مورد از این تعداد، به رسانه های مكتوب و 2 هزار و 300 مورد به خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی مربوط است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: در خراسان شمالی ظرفیت ها و قابلیت های فراوانی در زمینه هنرهای آوایی وجود دارد.
7185/5132
وزیر فرهنگ و ارشاد:
سرانه فضای فرهنگی و هنری در كشور پایین است
۱۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۵۰
کد خبر:
83018958
بجنورد- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سرانه فضای فرهنگی و هنری در كشور پایین است و این شرایط در استان نوپای خراسان شمالی سخت تر است.