به گزارش ایرنا ؛ جنگ افروزی های سالهای اخیر كه محور اصلی آن در منطقه غرب آسیا از جمله در كشورهای سوریه ؛ عراق و یمن بوده ؛ باعث شد تا صدهاهزار نفر از مردم این كشورها از ترس كشته و آواره شدن ؛ به دیگر مناطق پناه ببرند.
جنگ افغانستان ؛ ناآرامی ها در كشورهای افریقایی از جمله لیبی نیز از دیگر عواملی است كه در سالهای اخیر شمار زیادی از پناهجویان را روانه یونان كرده است .
تشدید خشونت ها و قتل و غارت در مناطق یادشده و تخریب خانه و كاشانه صدها هزار نفر از ساكنان كشورهای دستخوش جنگ و ناامنی از دیگر دلایلی است كه به گسترش پناهندگی آوارگان به كشورهای دیگر دامن زده است و موضوع رسیدگی به وضعیت رقت بار پناهندگان به معضلی جدی برای كشوری نظیر یونان تبدیل شده است .
به گزارش ایرنا ؛ گارد ساحلی یونان در هفته های اخیر از ورود شمار زیادی از پناهجویانی خبر داده است كه برای نجات جان خود و فرزندانشان مجبور به ترك خانه و كاشانه خود شده و وارد كشورهای یونان و ایتالیا شده اند.
این درحالی است كه پس از توافق اتحادیه اروپا و تركیه مبنی برجلوگیری از ورود پناهجویان به خاك اروپا و بخصوص یونان، تا چندی پیش حركت پناهجویان به سوی قاره اروپا به صفر رسیده بود ولی دراین اواخر با آغاز حمله نیروهای تروریستی و حضور نظامی آمریكا و تركیه در شمال سوریه، روند حركت پناهجویان به سوی یونان و دیگر كشورهای اروپایی در ابعاد كمتری از حدود یكسال پیش، مجدداً آغاز گردیده است.
درهمین حال ؛ با درج اخباری مبنی براحتمال وجود اعضای گروه تروریستی داعش در جمع پناهجویان مستقر در كمپ های مختلف در یونان، قرار است طی روزهای آینده گروهی از متخصصان پلیس اروپا ' یورپل' به یونان سفر كرده و به همراه نیروهای ضد تروریستی این كشور، پناهجویان مستقر در این كمپ ها را مورد بازجویی قرار دهند.
از سوی دیگر ؛ انتشار گزارش هایی مبنی براحتمال وجود نیروهای داعش درمحل های نگهداری پناهجویان باعث نگرانی شدید اتحادیه اروپا و دولتمردان یونانی گردیده است.
** بدرفتاری با كودكان در كمپ های پناهندگان
گزارش رسانه های یونان از بدرفتاری با كودكان در كمپ های پناهندگان این كشور حكایت دارد . در كمپ ' مارویو ' واقع در جنوب شرق یونان ؛ بیش از 430 كودك در كنار افراد بزرگسال نگهداری می شوند.
درگیری های فیزیكی بین پناهجویان كه بعضا به قتل افراد منجر می شود ؛ رواج معضل روسپی گری با هدف كسب درآمد ناچیز در بین پناهجویان از جمله مسائلی است كه چهره بسیار زشتی را از پناهجویان در میان مردم یونان به نمایش گذاشته است.
انتشار این اخبار از داخل كمپ های پناهجویان باعث شده است تا رسانه های گروهی یونان با استفاده از اینگونه موارد تبلیغات ضد پناهجویان را بشدت افزایش داده اند و حتی با تحریك احساسات مردم یونان ؛ بارها كمپ های پناهجویان به آتش كشیده شده است .
چندی قبل نیز پلیس یونان سه نفر مهاجر پاكستانی و عراقی را به جرم قتل یك جوان 25 ساله یونانی دستگیر كرد . مهاجمان پس از انكه با مقاومت جوان یونانی در ندادن گردنبند خود مواجه شدند ؛ او را از بالای كوه به پایین پرت كردند كه جوان یونانی در دم جان سپرد.
كمپ ' موری یاس ' در جزیره ' لزوم ' واقع در جنوب شرق یونان نیز از دیگر مناطقی است كه به علت نزدیكی به مرزهای تركیه محل گذر بیش از 70 درصد پناهجویان به یونان است . اكنون هفت هزار پناهجو دراین كمپ كه تنها گنجاییش دو هزار نفر را دارد ؛ در بدترین شرایط زندگی می كنند.
براساس گزارش رسانه های یونان ؛ تاكنون از این جزیره میلیون ها شهروند پناهجوی سوری، افغانی وعراقی وارد یونان شده اند كه تعداد زیادی از آنان، به دیگر كشورهای اروپایی پناهنده شده اند.
در این كمپ ها كمترین امكانات درمانی و پزشكی وجود دارد و هیچ خدمات مناسبی به افراد سالخورده ؛ بیمار و نیازمند به درمان ارایه نمی شود. پناهجویان حتی از داشتن سرویس های بهداشتی ؛ مواد غذایی و وسائل گرمایشی و سرمازا محروم هستند.
گزارش شبكه تلویزیون' بلو نیوز' از كمپ ' موری یاس ' حاكیست كه در هم اكنون تعداد 430 كودك بدون همراه در كنار بزرگسالان نگهداری می شوند كه بارها مورد بد رفتاری و بعضا آزار جنسی بزرگسالان قرار گرفته اند.
كمیسیون امور پناهندگان شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اینگونه موارد بشدت به یونان اعتراض كرده است.
این شبكه تلویزیونی همچنین از دولت یونان درخواست كرد تا برای نجات این كودكان كه از ترس كشته شدن توسط گروههای تروریست ؛ به این مناطق پناه آورده اند ؛ اقدامات لازم را اتخاذ كنند.
' بلو نیوز ' در گزارش خود می افزاید : والدین صدها هزار كودكی كه در كمپ های پناهندگان یونان بسر می برند ؛ برای نجات جان فرزان خود آنها را روانه كشورهای اروپایی كرده اند اما گویا در كشورهای اروپایی هم ؛ جان و ارزش های والای انسانی در خطر جدی قرار گرفته است .
' دولت یونان نباید اجازه دهد كه در كمپ های آوارگان و پناهجویان بلایی بدتر بر سر كودكان آید . كودكانی كه از دست گرگ های درنده ( گروه های تروریستی ) از وطن خویش فراری شده اند.
یك پناهجوی سوری به شبكه تلویزیونی یادشده گفت : وضعیت درون كمپ پناهندگان یونان به مراتب بدتر از وضعیت جنگی در سوریه است و ما احساس خطر بیشتری برای خود و فرزندانمان می كنیم .
این پناهجوی سوری افزود : ' در واقع ما از ترس باران ؛ درون چاه آب افتاده ایم و از دولت یونان انتظار داریم فكری برای نجات جان و آبروی ما و كودكانمان كند.'
یادآور می شود ؛ براساس امارهای اعلام شده از سوی منابع یونان ؛ در حال حاضر 10 هزار پناهجو از كشورهای مختلف از دولت یونان تقاضای پناهندگی كرده اند كه با وجود گذشت چندسال از این تقاضاها ؛ دولت یونان هنوز پاسخی به درخواست آنها نداده است و همچنان در بلاتكلیفی بسر می برند.
اروپام **462** 1546
آتن – ایرنا – سیاست های جنگ طلبانه آمریكا و همپیمانان غربی این كشور ؛ پدیده دردناكی به نام ' پناهجویان ' را در جهان بویژه در خاورمیانه رقم زده است كه در سالهای اخیر با گسترش جنگ و درگیری ها در مناطق مختلف ؛ هر روز بر ابعاد این پدیده به عنوان یك فاجعه انسانی افزوده می گردد.