بر اساس اعلام روزنامه صهيونيستي هاآرتص؛ محمود عباس تاكيد دارد كه ترامپ تنها در صورتي با اين طرح موافقت خواهد كرد كه اسرائيل قبول كند در اين كنفدرال حضور داشته باشد.
** مخالفت اردن با طرح كنفدرالي
اين اظهار نظر رييس تشكيلات خودگردان فلسطين(ابومازن) در حالي عنوان ميشود كه سخنگوي دولت اردن روز گذشته آن را رد كرد و گفت: اردن مخالفت خود با سخنان مطرح شده درخصوص مرتبط كردن اين كشور با كرانه باختري از طريق ايجاد نظامي كنفدرالي را رد و آن را غير قابل مذاكره و بحث اعلام كرده است.
«جمانه غنيمات» سخنگوي دولت اردن در اين باره تاكيد كرد: پيوند دادن اردن به كرانه باختري غير قابل مذاكره بوده و چنين امري قابل تحقق نيست و اردن همچنان بر موضع گذشته خود مبني بر اجرا و تحقق راهحل دو دولتي در فلسطين تاكيد دارد.
اين اظهارات محمود عباس در حالي بيان ميشود كه بر اساس برخي گزارشها، آمريكا قصد دارد در ماه جاري طرح موسوم به «معامله قرن» ويژه صلح را ارائه دهد؛ موضوعي كه تشكيلات خودگردان ميگويد با آن مخالف است و بيشتر موافق دو دولتي بودن فلسطين است.
همچنين بر اساس طرح مذكور، دولت فلسطين در نوار غزه و صرفاً در مناطق «الف و ب» و بخشهايي از منطقه «ج» كرانه باختري تشكيل و وضعيت نهايي قدس و بازگشت آوارگان به مذاكرات بعدي موكول ميشود و در گام آخر، مذكرات «صلح» ميان رژيم صهيونيستي و برخي كشورهاي عربي منطقه سعودي آغاز ميشود.
**ساف: با طرح كنفدرالي حق بازگشت لغو و شهرك سازي ادامه مييابد
از سويي ديگر، «صائب عريقات» دبيركل كميته اجرايي سازمان آزادي بخش فلسطين «ساف» اعلام كرد آمريكا و اسرائيل قصد دارند در سايه اختلافات عربي معامله قرن را عملي كنند. دولت آمريكا ميخواهد كه خودش را از پرونده فلسطين و روند صلح عقب بكشد.
دبيركل كميته اجرايي ساف تأكيد كرد دولت كنوني آمريكا مسأله فلسطين را كنار زده و ميخواهد قدس را به اسرائيل واگذار كند. آمريكا ميخواهد قدس پايتخت رژيم صهيونيستي باشد، حق بازگشت را لغو كند، شهرك سازي را قانوني و نوار غزه را از كرانه باختري جدا كند، همه دولتهاي آمريكا از رژيم اشغالگر طرفداري كردهاند اما دولت ترامپ ميخواهد قدس را به صهيونيست ها بدهد.
** روحاللهزاد: عدم همراهي محور مقاومت با طرح كنفدرالي فلسطين
موضوعي كه «احمد روح الله زاد» دبير كميسيون سياسي جمعيت دفاع از فلسطين برآن تاكيد دارد و در اين باره به روزنامه «صبحنو»، گفت: دراين طرح و مذاكرات بعدي، مسأله آوارگان با «وطن جايگزين» درخارج از فلسطين اشغالي مورد بحث قرار ميگيرد و «حق بازگشت» آوارگان فلسطيني به كشورشان براي هميشه لغو ميشود.
وي افزود: اين طرح در ادامه معامله قرن يا توافق نهايي عنوان شده است، طرحي به پيشنهاد دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي و حمايت عربستان است كه براي پايان منازعه رژيم صهيونيستي با فلسطين و مقدمهاي براي عاديسازي روابط عبري عبري دنبال ميشود.
اين كارشناس امور فلسطين گفت: كنفدرالي اردن فلسطين از خيلي سالها قبل مطرح شده است و در چهارچوب «وطن جايگزين» هم تعريف ميشود و موضوعي است كه به معامله قرن ختم ميشود.
روح الله زاد با اشاره به اينكه بر اساس اين طرح، حق بازگشت به فلسطينها داده نميشود، اظهار داشت: اين موضوع پس از مطرح شدن وطن جايگزين دنبال ميشود كه عبدالله اردن و السيسي مصر در كنار محمود عباس در فلسطين آن را دنبال ميكنند.
دبير كميسيون سياسي جمعيت دفاع از فلسطين ادامه داد: يكي از دلايل آتش در فلسطين هم فشار وارد كردن به محمود عباس براي تن دادن به معامله قرن و پذيرش آن بوده است. آنها در گام نخست به دو كشور اردن و مصر بهعنوان دو پازل جدي معامله قرن فشار آوردند تا مقدمات اين امر دنبال شود كما اينكه ميبينيم مصر اكنون بازسازي جدي در مرزهاي خود صورت داده و فلسطينيها را به ديگر نقاط بيرون رانده است.
** گامهاي شيطاني براي تحقق معامله قرن
وي با بيان اينكه اجراي طرح «آنروا» و قطع شدن كمكهاي مالي به فلسطيني ها در راستاي اهداف آمريكا صورت ميگيرد، گفت: لغو كمك هاي مالي آمريكا و مطرح شدن موضوعات جديد را بايد در معامله قرن دانست.
دبير كميسيون سياسي جمعيت دفاع از فلسطين با اشاره به اينكه سياستهاي محمود عباس براي فلسطين تعيينكننده نيست، گفت: آمريكا تلاش ميكند تا هر چه را باعث مانايي فلسطين ميشود، حذف كند اما جامعه فلسطين و محور مقاومت تعيينكننده سرنوشت نهايي فلسطيناند و اجازه محقق شدن اينگونه طرحهاي شيطاني را نخواهند داد. به گفته برخي ديگر از تحليلگران ترامپ و بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي معتقدند در سايه اختلافات عربي كنوني، زمان مناسب براي اجرايي شدن معامله قرن فرا رسيده و دولت آمريكا سياست باجخواهي را عليه ملت فلسطين به كار خواهد گرفت.
با توافق آتشبس در غزه اسراييل تلاش دارد تا اين موضوع را به ديگر مسائل پيوند دهد و موضوع بازداشت شدگان و قطع مالي آمريكا از فلسطيني ها(آنروا) و همچنين دو دولتي بودن فلسطين را در اراضي اشغالي كم رنگتر جلوه دهد.
منبع: روزنامه صبح نو؛ 1397،6،13
گروه اطلاع رساني**9117**2002
«محمود عباس» رييس تشكيلات خودگردان فلسطين پس از ديدار با تعدادي از فعالان جنبش چپگراي صهيونيستي از تشكيل «كنفدرالي اردن- فلسطين» خبر داد كه با پيشنهاد رييس جمهوري آمريكا دنبال شده است. كنفدرالي كه ايده آن از سال1984 در دستوركار رهبران فلسطيني قرار داشته است.