به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس الرت، در اين شيوه جديد با استفاده از تركيب مولفه هاي زيستي و فناوري ساخته دست بشر، آب به اكسيژن و هيدروژن تجزيه مي شود.
محققان با استفاده از اين شيوه توانستند بيش از فتوسنتز طبيعي نور خورشيد را جذب كنند. به گفته محققان به دليل اين كه فتوسنتز صرفا براي بقا تكامل يافته و حداقل انرژي مورد نياز را دريافت مي كند، كارآمد نيست. روش هاي فتوسنتز مصنوعي نيز به دليل استفاده از كاتاليست هاي گران قيمت و سمي، در سطح صنعتي كارآيي ندارند.
اما در روش محققان كمبريج، از آنزيم ها براي ايجاد واكنش هاي شيميايي استفاده مي شود. علاوه بر اين، ميزان انرژي توليد و ذخيره شده افزايش يافته و فرآيندي كه هزاران سال قبل در جلبك ها غيرفعال شده بود، مجددا فعال مي شود.
هيدروژناز يكي از آنزيم هاي جلبك است كه قابليت كاهش پروتون ها و تبديل آن ها به هيدروژن را دارد. اما عملكرد آن به دليل عدم ضرورت اين فرآيند براي حفظ بقاي جلبك غيرفعال شده است. با اين حال، محققان توانستند اين آنزيم را مجددا فعال كنند. علاوه بر اين محققان قادرند با كنترل اين آنزيم، واكنش هاي شيميايي موردنظر را ايجاد كنند كه در طبيعت امكانپذير نيست.
اين قابليت، زمينه را براي توسعه انواع فناوري هاي خورشيدي فراهم مي كند.
اين اولين بار است كه از آنزيم هيدروژناز و يك سيستم نوري براي ايجاد فرآيند فتوسنتزي كه كاملا مبتني بر انرژي خورشيدي است، استفاده مي شود.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Energy منتشر شده است.
علمي (6)**9259*2017
تهران– ايرنا- محققان دانشگاه كمبريج با استفاده از شيوه جديدي كه شبيه به فتوسنتز مصنوعي است، امكان توليد انرژي از نور خورشيد را فراهم كردند.