به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، دنی عنان روز سه شنبه در حاشیه انعقاد تفاهمنامه با مركز مالكیت معنوی ایران در اقامتگاه خود در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش ایرنا مینی بر اقدامات كشور دانمارك با وجود تحریم ها این مطلب را اعلام كرد.
وی افزود: اتحادیه اروپا همه شرایط را در حال بررسی دارد تا مشكلات حاصل از تحریم را برطرف كند.
عنان اضافه كرد: سختی راه این مشكل برای ما تعجب آور است اما این سختی ها موجب دست كشیدن فعالیت هایمان نمی شود.
سفیر دانمارك در تهران با بیان اینكه در سال های اخیر شاهد همكاری های رو به رشد بین ایران و دانمارك بوده ایم، گفت: همكاری سیاسی، اقتصادی خوبی بین دو كشور وجود داشته و دارد. مقامات دو كشور بازدیدهایی از كشورهای یكدیگر داشته اند و در آینده نزدیك انتظار ارتباط بیشتر می رود.
عنان یكی از موارد مهم این همكاری ها را مالكیت معنوی و علایم تجاری و صنعتی برشمرد و اظهار داشت: همكاری های دو كشور فقط در حوزه سیاسی نیست بلكه دانشگاه ها و مركز آكادمیك ما هم همكاری های خوبی، انجام می دهند.
وی ادامه داد: حتی باستان شناسان دانماركی در ایران فعالیت می كنند و متخصصانی هستند كه در دریای خزر بژوهش انجام می دهند. شاهد ورود ایرانیان بیشتری به دانمارك برای توریسم، كار و تحصیل هستیم و این قضیه برای دانمارك هم مصداق دارد.
سفیر دانمارك در تهران بیشترین توسعه روابط ایران و دانمارك را روابط تجاری دانست و گفت: وضع تحریم های جدید كمی همكاری های دو كشور را به چالش می كشد اما در چندسال اخیر رشد قابل ذكری داشتیم و این فقط رهیافت و رویكرد دولت دانمارك نیست بلكه اروپا به دنبال این است تا تجارت بیشتری با ایران انجام دهد و سرمایه گذاری های بیشتری در ایران داشته باشد و پروژه همكاری در حوزه مالكیت معنوی و علایم تجاری فرصت خوبی برای همكاری جدی تر و طولانی مدت تر در ایران است.
وی در بیان اهمیت پروژه ادامه داد: اهمیت دیگر این پروژه این است هرچه بلندمدت تر باشد، شركت های دانماركی برای آمدن به ایران بیشتر علاقمند می شوند.
عنان حجم مناسبت های تجاری دو كشور ایران و دانمارك را در سال ٢٠١٧ میلادی 300 میلیون یورو صادرات از دانمارك به ایران عنوان كرد و گفت: اگرچه در مقابل صادرات ایران به دانمارك به دلیل به خودكفایی رسیدن دانمارك از حیث نفت و گاز كمتر بود اما صادرات ایران به اتحادیه اروپا، رشد قابل ذكری داشته است.
وی با بیان اینكه واحد پولی برای تبادلات تجاری ایران و دانمارك، یورو است، ادامه داد: صادرات به ایران در وهله اول كالاهای دارویی است و در سال ٢٠١٦ و ٢٠١٧ تنوع صادرات بیشتر از زمان قبل از تحریم ها بود.
به گفته عنان، دانمارك عمدتا از ایران صنایع دستی، زعفران، پسته، منسوجات و مقداری فراورده های نفتی و گازی وارد می كند.
وی درباره میزان سرمایه گذاری دانماركی ها در ایران گفت: دقیقا از میزان سرمایه گذاری ها خبر ندارم اما چند شركت مهم دانماركی در ایران فعالیت می كنند.
سفیر دانمارك در تهران در پاسخ به این پرسش ایرنا كه آیا با توجه به وضعیت تحریم، شركت های دانماركی در ایران خواهند ماند یا نه، اظهار داشت: درباره خروج شركت های دانماركی از ایران باید بگویم برخی شركت ها بر اساس مصلحت خود درحال ترك ایران هستند اما بیشتر شركت های مهم همچنان به تداوم همكاری ها تمایل دارند و در ایران می مانند.
وی ادامه داد: بسیاری از شركت هایی كه با آنان در تماس هستم از مناسبات خود با ایران راضی هستند و برای دولت دانمارك هم بسیار مهم است تا در چارچوب مناسب با ایران ارتباط همه جانبه داشته باشد.
اجتمام *٧٣٢٩* 3063
سفیر دانمارك در پاسخ به ایرنا:
اتحادیه اروپا در تلاش بر حل مشكلات تحریم است
۱۳ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۲۰
کد خبر:
83022409
تهران- ایرنا- سفیر دانمارك در تهران با بیان افزایش مبادلات تجاری با ایران گفت: اتحادیه اروپا تلاش دارد تا مشكلات حاصل از تحریم بر طرف شود، فعالیت شركت های دانماركی از جمله یك شركت دارویی و همكاری های دانشگاهی با ایران ادامه دارد و باستان شناسان دانماركی نیز در ایران هستند.