۱۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۲۱
کد خبر: 83024868
T T
۰ نفر
تداوم حملات انتحاري هدفمند درغرب كابل واكنش هايي را برانگيخت

كابل - ايرنا - تن اجتماعي همه ي اقوام با هر دين و مذهبي در افغانستان زخم خورده و داغدار حملات انتحاري و بمب گذاري هاست اما در اين بين تعدد حملات هدفمند عليه شهروندان ساكن درغرب شهر كابل پايتخت اين كشور كه ديشب در آخرين مورد، بيش از 23 تن جان باختند، سبب بروز واكنش هايي شد.

به گزارش ايرنا ؛ حدود ساعت 18 روز چهارشنبه 14 شهريورماه جاري انفجاري بر اثر حمله يك عامل انتحاري در داخل باشگاه ورزشي « ميوند» معروف به «معلم» در محله « قلعه ناظر» در منطقه دشت برچي در غرب كابل رخ داد كه در آن جوانان ورزشكار و تماشاگران ناظر بر مسابقاتي كه در جريان بود هدف قرار گرفتند.
نيم ساعت بعد از آن به گفته مقامات امنيتي و شاهدان عيني، عامل انتحاري دوم با خودروي بمب گذاري شده پس از گذشتن از دو ايستگاه، ايست و بازرسي، خود را به حلقه سوم كه آخرين مانع براي ورود به محل انفجار اول بود رساند.
در اين محل خبرنگاران براي پوشش رخداد اول و شهروندان نگران از وضعيت فرزندانشان در ورزشگاه تجمع داشتند و وقتي مهاجم به دستور پليس صندوق عقب خودرويش را باز مي كند، انفجار صورت مي گيرد كه تاكنون 25 كشنه 80 زخمي تن دي پي داشته است كه در ميان كشته و زخمي ها به فعالان رسانه نيز هستند اما برخي منابع غير رسمي مي گويند كه تعداد كشته ها بيش از اين است ولي به علت منقطع شدن بدن كشته ها امكان تفكيك و تشخيص دقيق در ساعات نخست ناممكن است.
نهاد رياست جمهوري افغانستان دقايقي بعد از اين حملات به عنوان نخستين واكنش، بلافاصله با صدور بيانيه اي اين اقدام جنايت كارانه را محكوم كرد و آن را جنايت بشري و حمله به آزادي بيان خواند و ضمن ابراز همدردي با مجروحان و تسليت به بازماندگان قربانيان دستور بررسي حادثه را به مقامات مربوط داد.
«امر الله صالح» مشاور اسبق امنيت ملي افغانستان ساعتي بعد از اين حمله جنايتكارانه كه مسئوليتش را گروه تروريستي داعش بر عهده گرفته است در صفحه اجتماعي خود در فضاي مجازي نوشت كه ديگر نمي توان منتظر دولت ماند و به آن اميد نيست و آماده است به شهروندان هزاره آموزش هاي اطلاعاتي و امنيتي را به منظور تامين امنيت خودشان بدهد.
او با توجه به تكرار حملات مشابه در اين منطقه از كابل كه به فراواني جمعيت اقوام هزاره و شيعيان مشهور است نوشت كه اكنون واضح است، شما محاسبه شده و به عمد قتل عام مي شويد و يك پروژه است.
معاون دوم رياست جمهوري افغانستان كه خود از هزاره هاي اين كشوراست در واكنش به حملات انتحاري ديشب مي گويد كه كشتار هزاره ها ديگر حادثه نيست بلكه يك امر كاملا هدفمند و برنامه ريزي شده است و از اين رو تامين امنيت مردم نيز نيازمند تدابير راهبردي و برنامه ريزي دقيق است.
«محمد سرور دانش» در پيام خود با اشاره به اين حمله و حملات پيشين در غرب كابل گفته دشمنان مردم افغانستان هر روز جنايت و فاجعه اي خلق مي‌كنند تا مردم را از مسير موفقيت و تلاش براي آينده بهتر نااميد كنند، اما دشمنان جز سرافكندگي دستاوردي نخواهند داشت.
او تاكيد دارد « اما با اين هم، نيروهاي امنيتي كشور و حكومت افغانستان هرگز نمي‌توانند در برابر مسووليت‌هاي اوليه و اساسي‌شان در قبال تأمين امنيت مردم غرب كابل انجام وظيفه نكنند.»
«محمد محقق» معاون دوم رياست اجرايي حكومت وحدت ملي افغانستان نيز در همين ارتباط مي گويد كه دولت و نهاد هاي امنيتي هيچ برنامه اي براي مديريت اوضاع و مهار اين گونه حملات و تامين امنيت جان شهروندان ندارد.
او با انتشار بيانيه اي نوشت كه « وقوع اين حملات نشان داد كه دشمنان قسم خورده مردم افغانستان از هيچ فرصتي فروگذار نيست و با هدف قرار دادن تجمع مردم از يك طرف براي جامعه ترس و رعب ايجاد مي كنند و از سوي ديگر در تلاش ايجاد شكاف هاي مذهبي و قومي در كشور هستند.»
شايد جالب ترين واكنش را به جنايت روزگذشته ( چهارشنبه ) در كابل گروه تروريستي طالبان نشان داد و با صدور بيانيه اي ضمن تبرئه خود از دخالت در اين حملات آن را محكوم كرد.
«فرامرز تمنا» يك فعال سياسي، استاد دانشگاه و از كارمندان دستگاه ديپلماسي افغانستان كه شايعه نامزدي او براي انتخابات رياست جمهوري شنيده مي شود هم در واكنش به حمله هاي انتحاري روز گذشته كابل، با انتشار يادداشتي، خطاب به « محمد اشرق غني» رييس جمهوري افغانستان گفته كه حداقل نيمي از وقتي را كه صرف مسايل قومي و زباني و محدود كردن رقبا مي‌كنيد به كشور «دوم» خود افغانستان اختصاص دهيد.
او در تشريح دلايل وضعيت نا امني در افغانستان نوشته است، بسياري از نخبگان اجرايي و سياسي دولت فعلي هيچ عزم و اراده راسخي براي بيرون بردن كشور از بحران‌ها و مشكلات جاري ندارند.
وي تابعيت دوگانه مقامات دولت و نگاه فرصت طلبانه به اشتغال در افغانستان به خاطر حقوق هاي چند هزار دلاري را از ديگر دلايلي مشكلات برشمرد و نشان آن را عدم زندگي فرزندان و خانواده هاي مقامات دولت در داخل اين كشور خواند.
تمنا حمايت از تروريسم را ابزار سياست خارجي در برابر پاكستان دانست و در كشور آن را ابزار سياست داخلي براي تسويه حساب‌هاي سياسي، اقتصادي و قومي ناميد.
او در بخش ديگري از متن خود طالبان را يك واقعيت در كشورش خواند و آنها را جز فرزندان افغانستان برشمرد و پيشنهاد داد خوب است بدون پرداخت هزينه هاي سنگين تر، برخي از مناطق افغانستان را كه بيش‌ترين شباهت فرهنگي و ايدئولوژيك با طالبان دارند را در يك مكانيزم مبتني بر حفظ تماميت ارضي و زير نظر ارگان‌هاي بين المللي به طالبان بسپاريم تا بخش عمده اي از خواسته هاي آنها برآورده شود.
او تفرقه قومي و مذهبي را سبب بقاي بسياري از رهبران قومي در قدرت ناميد و نوشت كه ‌چهل مقام كه چهار دهه است سي ميليون جمعيت افغانستان را به گروگان گرفته اند بايد به هر طريقي حذف كامل شوند.
او مشكل اصلي كشورش را بحران مديريت دانست و وجود نخبگاني كه براي منافع خود حاضرند تمام كشور را به بيگانه بفروشند.
غرب شهر كابل در منطقه دشت برچي روز چهارشنبه 24 مرداد ماه امسال نيز شاهد حمله انتحاري به يك آموزشگاه كنكور در حوزه ۱۸ امنيتي پليس بود كه در آن 48 دانش آموز زير بيست سال كشته شدند.
بر اثر انفجار انتحاري كه روز يكشنبه دوم ارديبهشت ماه امسال در ميان مراجعان به اداره صدور شناسنامه در منطقه قلعه ناظر كابل صورت گرفت 37 زن، مرد و بچه كشته و ۵۷ تن ديگر زخمي شدند.
**آساق*1104*شبس*1488 **