۱۵ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۱۸
کد خبر: 83024925
T T
۰ نفر
ارتش سوریه در ادلب به دنبال سركوب تروریست هاست

آنكاراـ ایرناـ 'احمد اروزان' دیپلمات كهنه كار و بازنشسته ترك گفت: بسیاری از مخالفان دولت دمشق و تروریست های مسلح از شهرهای مختلف سوریه برای فرار از مرگ به شهر ادلب پناه برده اند كه به همین دلیل امروز ارتش سوریه به دنبال سركوب تروریست هاست.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، اروزان در گفت و گو با شبكه هالك تی.وی به موضوع احتمال حمله ارتش سوریه به ادلب پرداخت و اظهار كرد: حضور نیروهای تركیه در ادلب و ایجاد پایگاه های نظارتی در این شهر به منظور برقراری امنیت از جمله نتایج مذاكرات آستانه بود اما متاسفانه عملكرد تركیه در این منطقه، بهانه لازم را به ارتش سوریه برای حمله به ادلب داده است چرا كه در طول مدت استقرار نیروهای نظامی ترك در این شهر، بسیاری از مخالفان دولت دمشق و تروریست های مسلح برای نجات جان خود از شهرهای مختلف فرار كرده و به ادلب آمدند اما تركیه هیچ گونه نظارتی در ورود آنها نكرد.
وی با بیان این كه اكنون ارتش سوریه بهانه لازم برای حمله به این شهر را در اختیار دارد، اظهار كرد: نیروهای ترك باید نظارت كاملی در ورود نیروهای مخالف دولت دمشق به ادلب انجام می دادند و از ورود تجهیزات نظامی همراه این مخالفان جلوگیری می كردند تا امروز بهانه لازم برای حمله به ادلب در اختیار ارتش سوریه قرار نگیرد.
به گفته این مقام سابق وزارت خارجه تركیه، شدت نگرانی از فعالیت نیروهای مخالف دولت دمشق در ادلب به حدی است كه حتی روسیه، ایران و چین نیز حمایت قاطعی از حمله ارتش سوریه به این شهر خواهند كرد و خواهان پاكسازی این منطقه از حضور تروریست های مسلح و یا گروه های مخالف دولت دمشق هستند.
وی به نشست سه جانبه روسای جمهوری ایران، روسیه و تركیه در تهران اشاره كرد و آن را نشستی چهارجانبه توصیف كرد چرا كه به باور این دیپلمات ترك، پوتین و روحانی به واقع حامی بشار اسد هستند و نظرات رییس جمهوری سوریه را نیز نمایندگی می كنند.
سفیر سابق تركیه در بوسنی و هرزگوین تاكید كرد: حمله ای علیه ادلب پیش از نشست تهران انجام نمی شود اما پس از این مذاكرات، به احتمال بسیار زیاد عملیات ارتش سوریه علیه ادلب با پشتیبانی ایران و روسیه انجام می شود و بی گمان تركیه را هم مجبور به همراهی در این حمله خواهند كرد و زحمت پاكسازی بعضی نقاط از وجود تروریست ها را به عهده نظامیان ترك خواهند گذاشت.
این نماینده سابق حزب دموكرات در مجلس تركیه تصریح كرد: بی گمان در نتیجه این حمله، آوارگانی به سوی تركیه گسیل خواهند شد كه مقامات آنكارا باید با اتخاذ تدبیری هوشمندانه، این آوارگان را به سوی شمال سوریه(عفرین) هدایت كنند و گر نه هزینه سنگینی بر تركیه وارد خواهد آمد.
وی هفته گذشته در گفت و گو با شبكه اسكوپ تی.وی نیز به انتقاد از سیاست خارجه این كشور به ویژه در سوریه پرداخت و اظهار كرد: حضور تركیه در سوریه بیش از این كه به فكر منافع ملی خود باشد، بیشتر به نفع خواسته های روسیه در این كشور است و من امیدوارم كه هر چه زودتر نیروهای ما از سوریه خارج شوند و دولت آنكارا دست از دشمنی با بشار اسد بردارد.
وی از سیاست آنكارا در مبارزه با یگان های مدافع خلق(ی.پ.ك) به شدت انتقاد كرد و گفت: در مبارزه با گروه های تروریستی شاخه سوری پ.ك.ك دچار اشتباهات فاحشی شده ایم چرا كه راه مقابله با این گروه های تروریستی از طریق حمایت از دولت دمشق و بشار اسد قابل انجام بود و نه روش كنونی.
به گزارش ایرنا، ادلب در شمال سوریه همچنان در كنترل نیروهای مخالف و گروه های تروریستی است و دولت سوریه قصد دارد تا آنجا را از دست تروریست های مورد حمایت غرب خارج كند.
بخشی از شهروندان عادی و تروریست های گروه های مختلف برای نجات جان خود به این منطقه پناه آورده و گروهی از آوارگان نیز در چادرهایی در اطراف این شهر زندگی می‌كنند.
كشورهای غربی به ویژه آمریكا به شدت مخالف حمله ارتش سوریه به ادلب هستند و این اقدام سوریه را زمینه ساز قتل عام و راه افتادن جریان خون در منطقه توصیف می كنند ولی هدف نهایی آنها جلوگیری از حمله و نجات تروریست هاست.
به دنبال پیش رو‌‌ی‌های ارتش سوریه طی یك سال اخیر، شمار زیادی از مخالفان حكومت سوریه به همراه خانواده‌های خود به این منطقه پناه برده‌اند و تخمین زده می شود كه در اطراف و داخل شهر ادلب حدود چهار میلیون و در خود شهر ادلب 2.5 میلیون نفر ساكن هستند.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه شامگاه پنجشنبه هفته گذشته در مراسم بزرگداشت نود و ششمین سالگرد 'پیروزی بزرگ' تركیه در آنكارا اظهار كرد: برای جهت جلوگیری از بروز فاجعه در ادلب به همكاری با ایران و روسیه در سوریه ادامه می دهیم.
قرار است نشست سه جانبه سران ایران، تركیه و روسیه درباره بررسی تحولات سوریه جمعه 16 شهریور ماه (هفتم سپتامبر) در تهران برگزار شود كه محور این مذاكرات وضعیت ادلب و همكاری های سه جانبه در خصوص آن است.
خاورم/1905