به گزارش ایرنا، كاروان اعزامی دوومیدانی كشورمان به این بازی ها متشكل از 12 ورزشكار بود كه 'حسین كیهانی' در دو 3 هزار متر با مانع و ' احسان حدادی' در پرتاب دیسك موفق به كسب مدال طلا شدند و ' امیر مرادی' نیز در دو 1500 متر نقره گرفت.
البته 'امیر مرادی' در دو 800 متر و 'بهنام شیری' در پرتاب دیسك چهارم، ' حسن تفتیان' در دو 100متر ششم، ' علی ثمری' در پرتاب وزنه و ' سپیده توكلی' نیز در پرش ارتفاع هفتم شدند.
همچنین قهرمانانی همانند ' حسن تفتیان' در دو سرعت 200 متر، 'رضا مقدم' در پرتاب چكش، 'رضا ملك پور' در دو 400 متر بامانع، ' و ' الهام كاكلی' در دو 200 متر در این رقابت ها ناكام بودند كه البته در این بین عدم موفقیت تفتیان به دلیل توجه ویژه فدراسیون به این دونده و برگزاری اردوهای طولانی مدت برای او در خارج از كشور (فرانسه) بیش از دیگر ورزشكاران به چشم آمد.
این در حالی است كه 'علی خدیور' نماینده اعزامی ایران به این بازی ها به دلیل مصدومیت در دو های 200 و 400 متر و ' شاهین مهردلان' نیز در پرتاب وزنه با سه خطای متوالی در همان ابتدای رقابت از گردونه این بازی ها كنار رفتند كه در نوع خود جالب توجه است.
* تاریخچه مدال آوری دوومیدانی كاران در بازی های آسیایی
بازی های آسیایی 1951 دهلی نو : ' علی باغبان باشی' در رقابت های 5 هزار متر طلا.
بازی های 1958 توكیو: ' محمود خلیق رضوی' در 1500متر طلا و 800 متر نقره و 'علی باغبان باشی' در ماده های 5 و 10 هزار متر 2 برنز.
بازی های 1966 بانكوك: 'احمد میر حسینی در سه هزار متر با مانع نقره،' تیمور غیاثی' در پرش ارتفاع برنز و ' جلال كشمیری' در پرتاب در پرتاب دیسك نقره و پرتاب وزنه برنز.
بازی های 1970 بانكوك: ' تیمور غیاثی' در پرش ارتفاع طلا و ' جلال كشمیری' در پرتاب های دیسك و وزنه نقره.
بازهای 1974 تهران: 'تیمور غیاثی'در پرش ارتفاع طلا، ' جلال كشمیری' در پرتاب های دیسك و وزنه طلا، 'سید رضا انتظاری' در دو های 400 و 800 متر نقره، ' سلمان حسام' در پرتاب دیسك برنز، 'فخرالدین عالمشاه'، ' سید رضا انتظاری'، ' هوشنگ ارشدی' و' قاسم كویتی پور' نیز در 4 در 400 متر امدادی برنز.
بازی های 1990 پكن: ' منصور قربانی' در پرتاب دیسك برنز.
بازی های 1998 بانكوك: ' سید حمید سجادی'سه هزار متر با مانع نقره و ' جعفر باباخانی' برنز.
بازهای 2002 بوسان:' عباس صمیمی' پرتاب دیسك نقره.
بازهای 2006 دوحه: ' احسان حدادی' در پرتاب دیسك طلا و ' احسان مهاجر شجاعی' در 800 متر برنز.
بازهای 2010 گوانگ ژو:'سجاد مرادی' در دوهای 800 و 1500 متر طلا، 'احسان حدادی' در پرتاب دیسك طلا، 'محمد صمیمی' در پرتاب دیسك نقره و 'كاوه موسوی'در پرتاب چكش نقره.
بازی های 2014 اینچئون: ' احسان حدادی' در پرتاب دیسك طلا و 'لیلا رجبی' در پرتاب وزنه نقره.
بازی های 2018 جاكارتا: 'حسین كیهانی' در سه هزار متر با مانع طلا، 'احسان حدادی' در پرتاب دیسك طلا و 'امیر مرادی' در 1500 متر نقره.
* جاكارتا به لحاظ مرغوبیت در مدال های كسب شده پس از تهران و گوانگژو
همانطور كه عنوان شد مسئولان فدراسیون دوومیدانی پیش از اعزام كاروان ورزشی این رشته به جاكارتا قول كسب یك نشان طلا، یك نقره و یك برنز را داده بودند كه با دریافت 2 نشان طلا و یك نقره دوومیدانی كاران باید اذعان كرد آنان ضمن عمل به قول خود، فراتر از آن نیز عمل كردند.
بر اساس آمار، دوندگان كشورمان در بازی های آسیایی جاكارتا به لحاظ مرغوبیت مدال پس از بازیهای آسیایی 1974 تهران و 2010 گوانگژو چین كه در آن دوره ها سه مدال طلا بدست آمد، در مكان سوم مدال آوری در این بازی ها قرار می گیرند كه در نوع خود نیز قابل توجه بوده و این موضوع در حال حاضر كسب افتخار دیگری در این رشته به شمار می رود.
كسب این افتخارات در حالی رخ داد كه فدراسیون دوومیدانی در این دوره به نسبت دوره های پیشین تعداد ورزشكار كمتری را به این بازی ها اعزام كرد اما در عمل نتایج مناسب تری بدست آورد.
*حدادی دارنده چهار مدال متوالی طلای بازی های آسیایی
احسان حدادی قهرمان پرتاب دیسك ایران، آسیا، جهان و المپیك یك استثنا در ورزش كشور و این ماده است. او با كسب چهارمین مدال طلای متوالی خود در پرتاب دیسك بازی های آسیایی نام خود را حداقل برای نیم قرن دیگر در ورزش كشور ماندگار كرد.
البته این در حالی است كه شرایط كنونی متوقف شود و او دیگر در بازی های آسیایی شركت نكند، اما حدادی پس از كسب مدال طلای بازی های آسیایی جاكارتا عنوان كرد «چنانچه اتفاق خاصی نیفتد در 2 دوره بعدی این بازی ها نیز شركت كرده و شانس خود را برای كسب مدال های بیشتر امتحان خواهد كرد»، كه در صورت كسب این مهم او دست نیافتنی تر از قبل نیز خواهد شد.
* دوومیدانی؛ حواشی قبل و بعد از بازی های جاكارتا
فدراسیون دوومیدانی كشورمان پیش ار اعزام كاروان ورزشی خود به بازی های آسیایی با حواشی كم و بیش تاثیرگذاری مواجه بود كه یكی از این حواشی اعتراض ' فرزانه فصیحی' به مسئولان این فدراسیون بود.
فصیحی معتقد بود با توجه به ركوردهایی كه به ثبت رسانده استحقاق پوشیدن پیراهن تیم ملی در بازی های آسیایی جاكارتا را داشت.
موضوعی كه با توجه به دلایل متعدد سازمان تیم های ملی دوومیدانی در این ارتباط از جمله فاصله زیاد ركوردهای این ورزشكار با نفر آخر رنكینك بازی های آسیایی و همچنین عدم شانس موفقیت او در این بازی ها، این موضوع رد شد.
از دیگر حواشی این فدراسیون برگزاری اردوهای بلندمدت برای تعدادی از ملی پوشان در خارج از كشور بود كه از شانس های كسب مدال در این بازی ها به شمار می رفتند.
برخی همانند حسن تفتیان در حد انتظار نبودند و برخی نیز همانند كیوان قنبرزاده در پرش ارتفاع حتی جواز ورود برای شركت در این رقابت ها را پیدا نكردند.
با این همه باید گفت سازمان تیم های ملی دوومیدانی در اعلام فهرست نهایی دوومیدانی كاران برای شركت در این رقابت ها عملكرد قابل قبولی داشتند. آنان با برنامه ریزی مناسب و تعیین ورودی برای ورزشكاران و در حالیكه می توانستند از حداكثر ظرفیت اعزام ورزشكاران استفاده كنند با اعزام حداقلی از اعزام بی مورد و خارج از ضابطه خودداری كردند و بنا به اظهارات «تیمور غیاثی» سخنگوی سازمان تیم های ملی، فدراسیون دوومیدانی به این بازی ها توریست اعزام نكردند.
نتایج بدست آمده حكایت از آن دارد كه اعضای این سازمان برای هر یك از ورزشكاران ملی پوش برنامه اختصاصی داشتند. آنان با ایجاد پرونده برای تك تك ورزشكاران به دقت عملكرد آنان را در اردوها و رقابت های بین المللی زیر نظر داشتند و به همین دلیل باید گفت تلاش آنان به رغم بعضی از كاستی ها و اتفاقات غیرقابل انتظار قابل ستایش است و باید از آنان برای ادامه این راه حمایت كرد.
بازی های آسیایی 2018 جاكارتا بیست و هفتم مرداد ماه آغاز و یازدهم شهریور ماه به پایان رسید و كاروان ورزشی ایران در این رقابتها متشكل از 280 ورزشكار مرد و 98 ورزشكار زن بود.
نمایندگان ایران در بازی های آسیایی ٢٠١٨ جاكارتا، با كسب 20 مدال طلا، 20 نقره و 22 برنز با یك پله سقوط نسبت دوره گذشته بازی ها در رتبه ششم قرار گرفتند.
ورزشی ** 9144**1507
عملكرد كاروان ورزشی ایران در جاكارتا
دوومیدانی؛ فدراسیونی با كارنامه قابل قبول در بازی های آسیایی
۱۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۰۴
کد خبر:
83026078
تهران- ایرنا- مسئولان فدراسیون دوومیدانی پیش از اعزام كاروان ورزشی این رشته به بازی های آسیایی 2018 جاكارتا قول كسب 3 مدال از این بازی ها را داده بودند كه با توجه تحقق این قول، باید گفت هجدهمین دوره این بازی ها برای این فدراسیون به نحو مطلوبی به پایان رسیده است.