۱۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83026105
T T
۰ نفر

برگزيدگان جشنواره شعر نياوران معرفي و تجليل شدند

۱۷ شهریور ۱۳۹۷، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83026105
برگزيدگان جشنواره شعر نياوران معرفي و تجليل شدند

تهران – ايرنا - برگزيدگان چهارمين جشنواره سراسري شعر نياوران با حضور سرپرست معاونت فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و شماري از مسئولان فرهنگي و هنري معرفي و تجليل شدند.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا از بنياد آفرينش‎هاي هنري نياوران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، چهارمين جشنواره سراسري شعرنياوران با حضور يك هزار و 50 شاعر در دو بخش آزاد و ويژه و در مجموع چهار هزار و 493 اثر برگزار شد كه به گفته مسئولان و دست اندركاران، اين جشنواره در دوره چهارم خود با رشد 25 درصدي اشعار نسبت به جشنواره سوم مواجه بوده است.
برگزيدگان جشنواره جمعه شب براساس راي هيات داوران به شرح زير معرفي شدند:

*بخش آزاد – كلاسيك
سيد مهدي ابوالقاسمي از تهران، هديه طباطبايي از تهران، محمود غريبي جويباري از مازندران، مرتضي طوسي از تبريز، مسلم محبي از بندرعباس.

* بخش ويژه-كلاسيك
رضا يزداني از قم و خديو رفعتي از تهران

*بخش آزاد – سپيد
بابك زماني از ايلام، محمد صابر شريفي از كرمانشاه، ئاكو خسروي از كرمانشاه، معصومه درفشيان از تهران و ستاره جوادزاده از تهران

*بخش ويژه-سپيد
عباس صادقي زريني از تهران و پيام جهانگيري از اردبيل

*بخش آزاد - ترانه
الهه رشيدي از مشهد، مهرداد عابديني از اسلامشهر و صادق ابراهيم زاده از گيلان-رشت

*بخش ويژه - ترانه
شروين رحيم زاده از تهران

سرپرست معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در مراسم تجليل از برگزيدگان جشنواره شعر نياوران، اظهار داشت: هنرمندان و اهالي قلم و شعر و ادب با حضور فعال در اين جشنواره ادبي كاري بس بزرگ انجام داده اند.
همايون اميرزاده افزود: معتقدم اگر مي‎خواهيم جامعه عالي داشته باشيم بايد ادبياتي متعالي را در كشور رقم بزنيم.
وي خاطرنشان كزد: اگر به تاريخ ادبيات اين سرزمين نظر كنيم مشاهده خواهيم كرد هر گاه درگذر زمان ادبيات ما توانسته مسئوليت بپذيرد و اين مسئوليت را تشريح و توصيف كند،جامعه ما هم به سوي تعالي گام برداشته است.
به گفته اميرزاده جايگاه شعر و ادبيات مهم و حائز اهميت بوده از اين رو امروز نيازمنديم كه به ادبيات كشورمان بها و ارزش بيشتري قائل شويم.
رئيس مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارشاد،ادامه داد: نقش جشنواره شعر نياوران در اين روزگار بسيار پررنگ است چراكه امروز بسياري از فعاليت‎هايي كه در حوزه شعر و ادبيات انجام مي‎گرفت، يا ديگر انجام نمي‎شود، يا اينكه برگزاري آنها استمرار ندارد اما جشنواره شعر نياوران از جنس ديگري است كه برگزاركنندگان آن همتي عالي داشته و همان گونه كه تاكنون نشان داده‎اند هدفشان برگزاري اين جشنواره به صورت مستمر و منظم است.
اميرزاده تاكيد كرد: يقين دارم اين جشنواره همان گونه كه تاكنون موفق بوده ،در آينده نيز نقش بسيار پررنگي در بالندگي شعر امروز ايفا خواهد كرد.

**رشد 25 درصدي آثار نشانگر بالندگي جشنواره
مدير عامل بنياد آفرينش‎هاي هنري نياوران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين مراسم، اظهار داشت: جشنواره شعر نياوران اتفاق مباركي است كه با جلسات «سه شنبه هاي شعر نياوران» آغاز شده و اگرچه كم سال است ولي به جرات مي‎توان گفت در چهارمين دوره خود به بالندگي قابل ستايش رسيد و آثار دريافتي در هر دوره نسبت به دوره‎هاي پيشين هم از نظر كيفي و هم از نظر كمي پيشرفت قابل ملاحظه‎اي داشت.
سيد عباس سجادي افزود: در سال 1394دبيرخانه جشنواره ۳۴۵ اثر دريافت كرد كه اين تعداد در سال 1395 به 620 اثر رسيد و در سومين جشنواره در سال 1396 ما 760 اثر دريافت كرديم و امسال در چهارمين دور برگزاري جشنواره شعر نياوران با رشد 25 درصدي مواجه بوده كه نشانگر بالندگي و زندگي اين جشنواره است.
مديرعامل بنياد آفرينش‎هاي هنري نياوران در ادامه سخنان خود ابراز اميدواري كرد: از آنجا كه شعر جهاني‎ترين كالاي فرهنگي ايران است و نيز زبان فارسي در گستره وسيعي از منطقه صحبت مي‎شود بتوان با همكاري «موسسه فرهنگي اكو» و رئيس اين موسسه، پنجمين جشنواره شعر نياوران را به صورت بين المللي و در عرصه جغرافيايي زبان و ادبيات فارسي برگزار كرد.

** جشنواره از فراخوان تا معرفي برگزيدگان
در ادامه مراسم دبير چهارمين جشنواره شعر نياوران با ارائه گزارشي از روند برگزاري اين جشنواره،گفت: فراخوان چهارمين جشنواره شعر نياوران 15 اسفند سال گذشته منتشر و مهلت ارسال آثار تا 24 خرداد تعيين شد كه به دليل استقبال بي نظير شاعران اين تاريخ تا اول تير تمديد شد.
محمد سلماني افزود: در اين دوره از جشنواره يك هزار و 50 شاعر در دو بخش آزاد و ويژه شركت كردند و در مجموع چهارهزار و493 اثر به دبيرخانه ارسال شد كه اين رقم رشد 25 درصدي تعداد اشعار نسبت به جشنواره سوم را نشان مي دهد.
سلماني يادآورشد: تعداد شركت كنندگان در جشنواره شعر نياوران 934 نفر و تعداد كل شركت كنندگان در دو بخش آزاد و ويژه 1050 نفربوده است. در اين دوره جشنواره در مجموع 612 مرد و 322 خانم در جشنواره شركت كرده‎اند.
به گفته سلماني در بخش آزاد جشنواره 819 نفر با سه هزار و591 قطعه شعر شركت كردند كه از اين تعداد 477 نفر با دو هزار و 95 قطعه شعر در بخش كلاسيك شركت كردند. تعداد شركت كنندگان در بخش آزاد-سپيد 285 نفر با يك هزار و296 قطعه شعر و بخش آزاد-طنز 14 نفر با 64 قطعه شعر بود.
در بخش آزاد- ترانه 43 نفر با 136 قطعه شعر در چهارمين جشنواره حضورداشتند و در بخش ويژه جشنواره نيز231 نفر با 902 قطعه شعر شركت كردند. تعداد شركت كنندگان در بخش ويژه-كلاسيك 74 نفربا 276 قطعه شعر، تعداد شركت كنندگان در بخش ويژه-سپيد 118 نفر با 470 قطعه شعر، تعداد شركت كنندگان در بخش ويژه-طنز2 نفر با هشت قطعه شعر و در نهايت تعداد شركت كنندگان در بخش ويژه-ترانه 37 نفر با 148 قطعه شعر بود.
وي در ادامه افزود: دبيرخانه جشنواره در هر دوره از برگزاري آن نسبت به تغيير هيئت داوران اقدام مي‎كند تا هيچ گونه شائبه‎اي در داوري آثار وجود نداشته باشد و سليقه‎هاي بزرگان عرصه شعر و ادب در حوزه داوري جشنواره لحاظ شود.
دبير چهارمين جشنواره شعر نياوران در ادامه از رونمايي كتاب «پايتخت چهار» كه در برگيرنده گزيده اي از آثار شركت كنندگان در جشنواره چهارم است خبر داد و افزود: اين كتاب حاوي اشعاري از حدود 650 نفر از شركت كنندگان است.
عضو كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران نيز به عنوان يكي ديگر از سخنران هاي اين مراسم، گفت:در روزگاري كه هنر و ادبيات ارج چنداني نمي‎بيند برگزاري چنين جشنواره‎اي جز با همتي والا ميسر نيست.
محمد جواد حق‎شناس اظهار داشت: با توجه به برگزاري شايسته اين جشنواره و اينكه قرار است اين جشنواره از سال آينده به صورت بين المللي برگزار شود و با كمك شعر و ادبيات از مرزها عبور كنيم، پيشنهاد من اين است كه در كنار تمامي بخش‎ هاي جشنواره بخشي هم با عنوان «تهران» در جشنواره‎هاي بعدي افزوده شود.
حق شناس افزود: در شوراي اسلامي شهر تهران اين امكان را داريم تا در كنار موسسه فرهنگي اكو كه در بخش بين الملل با فرهنگسراي نياوران همكاري مي‎كند با اين مجموعه همكاري كنيم و به ماندگاري اين كار سترگ و بزرگ كمك كنيم.
جشنواره شعر نياوران چهارمين دوره خود را پشت سر مي‎گذارد و در اين راه از همياري شاعران جوان و منتقدان شعر امروز بهره‎ها برده است. اين داد و ستد، هم چهره شعر جوان امروز را در تاريخ شعر اين دهه ثبت مي‎كند و هم شاعران جوان را از تجربه‎هايي گران، فايده مي‎رساند..
در اين جشنواره اسماعيل اميني، بهزاد خواجات، سُريا داودي حموله، يزدان سلحشور، محمد سلماني، حميدرضا شكارسري، پانته‎آ صفايي بروجني، حسن عليشيري، رشيد كاكاوند، عبدالجبار كاكايي، هيوا مسيح، اصغر معاذي، علي اكبر ياغي‎تبار داوري اشعار را در بخش‎هاي كلاسيك، سپيد و ترانه بر عهده داشتند.
در اين مراسم با حضور محمد مهدي مظاهري رئيس موسسه فرهنگي اكو و جمعي از مسئولان فرهنگي و هنري حاضر در مراسم، كتاب «پايتخت چهار» هم رونمايي شد.
فراهنگ ** 1355 ** 1701