در پيام دكتر سيدحسن قاضي زاده هاشمي به مناسبت روز بهورز كه توسط رئيس دانشگاه علوم پزشكي مشهد در اين همايش قرائت شد آمده است: دسترسي شهروندان به خدمات اوليه و اساسي سلامت نه تنها از وظايف مهم دولتها به شمار مي رود بلكه يكي از چالشهاي جدي پيش روي آنها نيز محسوب مي شود. بر اين اساس دستيابي به پوشش همگاني سلامت ارتباط تنگاتنگي با شرايط اقتصادي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي هر كشوري دارد كه در كشور ما طي سالهاي 1361 تا 1366 طرح نظام شبكه هاي بهداشتي و درماني به عنوان يكي از موفقترين تجربيات جهاني در زمينه دستيابي آحاد جامعه به خدمات سلامت اجرا شد.
وي افزود: اين در حالي است كه در دولت يازدهم با اجراي طرح تحول نظام سلامت حركت در مسير نظام شبكه هاي بهداشتي شتابي فزونتر گرفت و شاهد رشد چشمگير خدمات سلامت در سطح كشور بوديم، رشدي كه در مناطق محروم چشمگير بوده است. طي چهار سال اخير سه هزار خانه بهداشت در سطح كشور احداث شده و امروز تمام افراد زير پوشش خانه هاي بهداشت از خدمات پزشكان و بهروزان استفاده مي كنند لذا در تحقق عدالت در حوزه سلامت حركتي رو به جلو داشته ايم و بهورزان براي رسيدن به اين نقطه تلاش جدي و افتخارآفرين داشته اند.
وزير بهداشت گفت: رضايتمندي مردم از حوزه سلامت هيچگاه 100 درصد نيست، موفقيتها و كمبودها نسبي هستند و لازم است بدانيم كجا بوديم و اكنون كجا هستيم.
* ارتقا شاخصهاي بهداشتي با كمك بهوروزان
رئيس دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز در اين همايش گفت: اجراي برنامه مراقبتهاي اوليه بهداشتي پس از پيروزي انقلاب اسلامي يكي از اقدامات شاخص جمهوري اسلامي ايران است كه خدمات بهداشتي را به دورترين نقاط كشور رساند و بهورزان نقش مهمي در اين زمينه داشته اند.
دكتر محمدرضا دارابي اجراي برنامه پزشك خانواده را از ديگر برنامه هاي مهم حوزه سلامت پس از پيروزي انقلاب اسلامي عنوان و بيان كرد: گرچه نظام ارجاع آنگونه كه بايد نتوانست اجرايي شود اما در بحث پزشك خانواده، پزشكان در كنار بهورزان در روستاها حضور يافتند و خدمات سلامت ارتقا يافت.
وي افزود: امروز به بركت اقدامات انجام شده 94 درصد زايمانها در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد در داخل بيمارستانها انجام مي شود. همچنين خدمات واكسيناسيون، مراقبتهاي بهداشتي مادر و كودك، بهداشت خانواده و فردي شاخصهاي بهداشتي را افزايش داده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي مشهد اجراي برنامه تحول نظام سلامت را از ديگر برنامه هاي شاخص اجرا شده در حوزه سلامت عنوان و بيان كرد: با اجراي اين برنامه علاوه بر كاهش هزينه هاي درماني، ايجاد خانه هاي بهداشت در مناطق روستايي رشد و شتاب بيشتري پيدا كرد و خدمات با كيفيت مناسبتري به مردم به ويژه در مناطق روستايي ارائه شد.
وي گفت: هر چند هم اينك اجراي طرح تحول نظام سلامت با مشكلاتي روبرو شده اما اميدواريم با حمايتهاي مقام معظم رهبري و دولت بتوانيم بر مشكلات مالي فائق آمده و خدمات را به شكل مطلوبتري ارائه دهيم.
* تقدير از 300 بهورز و مربي
مدير توسعه شبكه و ارتقاي سلامت دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز گفت: همايش به مناسبت 12 شهريور 'روز بهورز' با حضور 300 نفر از بهورزان و مربيان آنها از سراسر كشور به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي مشهد برگزار شده است.
دكتر حسن درخشان افزود: 250 نفر از حاضران در اين همايش بهورزان و بقيه مربيان نمونه بهوروزي هستند كه مورد تقدير قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: بهورزان بي بديل ترين نقش را از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون در راستاي ارتقاي شاخصهاي بهداشتي و خدمات درماني در سطح كشور داشته اند.
بهورزان كاركنان بهداشتي فعال در خانه هاي بهداشت روستايي به منظور ارائه خدمت در نظام شبكه هاي بهداشتي درماني كشور هستند.
بهورز در چارچوب فعاليتهاي خانه بهداشت عهده دار مسئوليت سرشماري سالانه و ثبت اطلاعات روستا، آموزش بهداشت عمومي، تشكيل گروههاي داوطلب و شوراهاي محلي بهداشت، مراقبت از زنان باردار، مراقبت از كودكان تا هشت ساله، بهداشت دهان و دندان، واكسيناسيون، نظارت بر موازين بهداشت حرفه اي، محيط عمومي روستا، بهسازي محيط، بهداشت محيط اماكن عمومي، بيماريابي و پانسمانهاي ساده است.
30 هزار بهورز در قالب 18 هزار خانه بهداشت روستايي در سطح كشور فعاليت دارند.
داوطلبان آموزش بهورزي بايد حداقل داراي مدرك ديپلم متوسط رشته هاي علوم رياضي، علوم تجربي، علوم انساني و يا بهياري و مديريت خانواده باشند. انتخاب بهورزان توسط كميته اي مركب از نمايندگان مركز آموزش بهورزي، واحد گسترش شبكه ها و گزينش و از طريق آزمون كتبي و شفاهي انجام مي شود.
3027/1858
مشهد- ايرنا- همايش بهورزان و مربيان نمونه سراسر كشور روز شنبه طي مراسمي با قرائت پيام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در مشهد برگزار شد.