به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا از انجمن آترواسكلروز ایران، بابك شریف كاشانی افزود: بیماران پس از پیوند اعضا نیازمند حمایت وزارت بهداشت و دولت هستند و اگر بیماران تحت حمایت نباشند، به دلیل مشكلات اقتصادی و تامین دارو جان خود را از دست می دهند.
وی با بیان اینكه سالانه شمار بسیاری از بیماران نیازمند به قلب در فهرست انتظار پیوند، جان خود را از دست می دهند، گفت: آمار پیوند اعضا در ایران مطلوب است اما باید تلاش كنیم با فرهنگ سازی این آمار را ارتقا دهیم و مانع مرگ بیماران نیازمند اعضا شویم.
شریف كاشانی ادامه داد: در حال حاضر برای نجات جان بیماران در فهرست انتظار پیوند می توان از قلب مصنوعی استفاده كرد اما به دلیل گرانقیمت بودن این جراحی عمده بیماران قادر به انجام آن نیستند.
وی اظهار داشت: بیمارانی كه قلب مصنوعی دریافت می كنند، معمولا دیگر نیازی به پیوند قلب نخواهند داشت اما باید همانند بیماران پیوندی تحت نظر پزشك باشند.
رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینكه امروزه به دلیل شیوع تصادفات و سكته ها آمار مرگ مغزی نسبت به گذشته افزایش یافته است، تصریح كرد: علم پزشكی این امكان را فراهم كرده است كه از اعضای بدن فردی كه دچار مرگ مغزی شده و امكان حیات برای او وجود ندارد، جان بیمار دیگری را نجات داد اما برخی مواقع به دلیل عدم تمایل خانواده های افراد مرگ مغزی به اهدای اعضا، بیماران نیازمند جان خود را دست می دهند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه تمام افراد برای ترویج فرهنگ اهدا می توانند كارت اهدای عضو دریافت كنند، افزود: این اقدام موجب می شود تا هنگام وقوع حادثه تصمیم گیری برای اعضای خانواده نیز آسانتر باشد.
وی با اشاره به سخت بودن جلب رضایت خانواده ها برای اهدای قلب، گفت: بیماران پیوندی پس از جراحی باید تحت نظر پزشك باشند و دارو مصرف كنند كه گاه تهیه این داروها برای آنها سخت و این مساله موجب می شود بیماران درمان خود را رها كنند.
رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری افزود: رها كردن درمان موجب می شود بیمار به دلیل عدم دریافت داروهای ضروری جان خود را از دست بدهد؛ پس ضروری است انجمن ها، وزارت بهداشت و دولت بسته های حمایتی برای بیماران پیوندی تعریف كنند تا آنها پس از جراحی دچار مشكل نشوند.
شریف كاشانی با بیان اینكه عدم حمایت از بیماران پس از پیوند موجب هدر رفت عضو پیوندی و جان بیمار نیازمند می شود، یادآور شد: علاوه بر دارو یكی از مهمترین مشكلات بیماران پیوندی اشتغال است. مدیران ادارات و شركت ها وقتی متوجه می شوند فرد متقاضی تحت جراحی پیوند عضو قرار گرفته است، به بهانه عدم كارایی از استخدام وی چشم پوشی می كنند كه همین امر مشكلات اقتصادی بیماران را دو چندان می كند.
آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نشان میدهد كه 33 تا 39.3 درصد مرگ و میرها در كشور ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی است.
بیماری های قلبی عروقی رتبه نخست علت مرگ و میر در جهان را به خود اختصاص داده و بیشتر مردم دنیا هر ساله بیشتر از هر علت دیگری جان خود را به علت بیماری های قلبی و عروقی از دست می دهند، طبق برآورد صورت گرفته 17.5 میلیون نفر در جهان در سال 2012 به علت بیماری های قلبی عروقی فوت كرده اند كه 31 درصد از كل موارد مرگ و میرها را شامل می شود.
حدود 7.4 میلیون از این مرگ و میرها به علت بیماری عروق كرونر قلب و 6.7 میلیون ناشی از سكته های قلبی و مغزی بوده است، بیش از سه چهارم مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در كشورهای كم درآمد و با درآمد متوسط رخ می دهد.
از 16 میلیون مرگ و میر زیر70 سال به علت بیماری های غیرواگیر، 82 درصد در كشورهای كم درآمد و با درآمد متوسط رخ می دهد.
اجتمام*9022*1834
تهران- ایرنا- رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری گفت: حدود 100 پیوند قلب سالانه در كشور انجام می شود و میزان موارد آن در استان تهران بیش از سایر استان ها است.