به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، سيناپس يك ساختار زيستي در پايانه همه آكسون ها است كه از راه آن يك سلول عصبي پيام خود را به دندريت يك نورون ديگر مي فرستد. به زبان ساده محل ارتباط دو نورون را سيناپس مي نامند. نورن ها از طريق سيناپس پيام هاي عصبي را ارسال و دريافت مي كنند. در مغز انسان صدها تريليون سيناپس وجود دارد.
اين سيناپس مصنوعي يك دستگاه الكتريكي است كه به واسطه ساخت اكسيد تانتال به صورت دو لايه پتااكسيد تانتال و دي اكسيد تانتال و كنترل سطح آن قادر است عملكرد سيناس هاي مغز را شبيه سازي كند. در اين وسيله ميزان مقاومت لايه اكسيد تانتال بسته به شدت سيگنال هاي الكتريكي كم و زياد مي شود. اين وسيله امكان كنترل جريان در هريك از لايه هاي اكسيد تانتال را در اختيار مي گذارد و به همين علت محدوديت هاي ساير دستگاه هاي مشابه را ندارد.
همچنين محققان در آزمايشات اوليه از طريق تغيير اتصال سيناپسي بين نورون ها توانستند فرآيند توليد، ذخيره و حذف خاطرات را با موفقيت كنترل كنند.
نتايج اين مطالعه در نشريه آنلاين ACS Applied Materials and Interfaces منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران – ايرنا – گروهي از محققان كره اي موفق به ساخت يك سيناپس مصنوعي شده اند كه عملكرد سلول هاي عصبي (نورون) و سيناپس هايي كه مسئول حافظه هستند را شبيه سازي مي كند.