عزم دستگاه قضایی در برخورد با كم فروشی بازار استان قاطع است

یاسوج- ایرنا-رئیس كل دادگستری كهگیلویه وبویراحمد تاكید كرد: عزم دستگاه قضایی در برخورد با هرگونه كم فروشی و اخلال در بازار به ویژه عرضه كالاهای اساسی و مورد نیاز مردم قاطع و بدون اغماض خواهد بود.

به گزارش ایرنا، رئیس كل دادگستری، دادستان یاسوج و برخی از اعضای ستاد تنظیم بازار كهگیلویه وبویراحمد روز یكشنبه در بازدید سرزده و در پاسخ به مطالبه افكار عمومی مبنی بركمبود و یا افزایش قیمت برخی كالاهای ضروری و پرمصرف و همچنین وضعیت انبارهای موجود در بخش های مختلف بازار یاسوج را مورد بررسی قرار دادند.
حجت الاسلام غلامرضا مزراعی در این بازدید چند ساعته از وضعیت بازار در بخش های مختلف و كالاهای اساسی در یاسوج اظهار داشت: درج نكردن قیمت ها بر روی كالاها ، ناتوانی ، سهل انگاری و كوتاهی در ارایه اسناد مربوط به ورود و خروج كالاها و میزان فروش و همچنین نوسانات قیمتی و افزایش خودسرانه و بدون هماهنگی در قیمت ها از مشكلات و چالش های عمده در سطح بازار بود.
وی تصریح كرد: در این بازدید همچنین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به عنوان متولی نظارت بر تنظیم بازار مكلف شد برخی صنوف و فروشندگان كالاها به ویژه كالاهای اساسی و پرمصرف مردم كه تخلفات آنها در این بازدید محرز بود در كوتاهترین زمان ممكن برای آنها پرونده تشكیل و به تعزیرات حكومتی و دستگاه قضایی ارجاع دهد.
مزارعی یادآور شد: یكی از اهداف اساسی در این بازدید رصد برخی انبارهای موجود و عاملان توزیع در بخش های مختلف از جمله لوازم یدكی خودرو ، لوازم آرایشی و بهداشتی، گوشت قرمز، حبوبات و سایر اقلام پرمصرف شامل برنج و روغن بود كه به نظر می رسید مشكلی در تامین و توزیع این كالاها در سطح بازار وجود ندارد.
مزارعی گفت: مشكل اصلی در این راستا افزایش خودسرانه قیمت ها توسط برخی فروشندگان ، بی نظمی در نحوه توزیع ، كوتاهی در ارایه اسناد ،میزان فروش و ورودی و خروجی كالا بر اساس وضعیت موجود بود كه تمامی این موارد به عنوان تخلف ، برای پیگیری و تشكیل پرونده به سازمان های متولی ارایه شد.
رئیس كل دادگستری كهگیلویه وبویراحمد تصریح كرد: یكی از چالش های اساسی در تامین برخی كالاهای اساسی و پرمصرف از جمله لوازم آرایشی و بهداشتی، روغن، و یا لوازم یدكی توسط كارخانه های تولید و توزیع در شهرهای مختلف كشور و تهران بود كه قرار است این مهم نیز از طریق مجموعه مقامات سیاسی و دستگاه قضایی استان در تهران پیگری شود.
بیشترین نوسانات و افزایش خودسرانه قیمت ها مربوط به گوشت قرمز به ویژه «بره» بود كه با وجود آنكه قصابان قیمت این محصول را تا قبل از ورود ناظران به بیش از 560 هزار ریال به فروش می رساندند اما با مشاهده تیم بازدید كننده و رئیس كل دادگستری استان، قیمت این محصول به یكباره به كمتر از 460 هزار ریال كاهش پیدا می كرد.
البته به دستور رئیس كل دادگستری كهگیلویه وبویراحمد پرونده تخلف به دلیل گران فروشی و درج نكردن قیمت برای برخی از این قصابان تشكیل شد.
این در حالی است كه ستاد تنظیم بازار كهگیلویه وبویراحمد در نشستی فوق العاده هفته پیش خود و در پاسخ به مطالبه افكار عمومی مبنی بر افزایش خودسرانه قیمت برخی كالاهای ضروری و پرمصرف از جمله گوشت قرمز و سفید اقدام به كاهش و برگرداندن قیمت این محصولات به نرخ قبلی آنها كرده بود.
در حالی كه بر اساس مصوبه اردیبهشت سال جاری ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف كنندگان استان سقف قیمت هركیلوگرم گوشت قرمز 'بره' 440 هزار ریال و قیمت هر كیلو گوشت''بز و گوسفند' نیز 350 هزار ریال تعیین شده بود اما برخی قصابان نیز بدون هماهنگی، قیمت هركیلوگرم گوشت 'بره' را ظرف روزهای اخیر به بالای 560 هزار ریال نیز عرضه كردند.
همچنین برخی مرغ فروشی ها در حالی كه بر اساس قیمت مصوب هر كیلوگرم مرغ را باید 96 هزار ریال به فروش برسانند در برخی مناطق قیمت مرغ از مرز بیش از 103هزار ریال نیز گذشت.
معاون توسعه منابع انسانی و هماهنگی امور اقتصادی استاندار كهگیلویه و بویراحمد در این زمینه تاكید كرد: نهادهای نظارتی و قضایی به ویژه سازمان صنعت، معدن و تجارت قاطعانه و با جدیت با هرگونه افزایش خودسرانه قیمت كالاها برخورد كنند.
جعفرگوهرگانی افزود: افزایش قیمت هركالایی بدون هماهنگی با این ستاد تخلف محسوب می شود و متخلفان به تعزیرات حكومتی معرفی خواهند شود.
وی تصریح كرد: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار استان افزایش قیمت هر كیسه سیمان در كارخانه های سیمان مارگون و یاسوج بالاتر از 12 درصد تخلف محسوب شده و این واحدهای صنعتی موظف به اجرای این مصوبه هستند.
گوهرگانی یادآورد شد: سقف قیمت هر كیلوگرم مرغ كشتار روز نیز 95 هزار ریال تعیین می شود و بیش از این قیمت نیز تخلف و با متخلفان برابر قانون برخورد قاطع صورت می گیرد.
معاون استاندار كهگیلویه وبویراحمد گفت: حوزه پشتیبانی و امور دام سازمان جهاد كشاورزی نیز موظف است برای تنظیم بازار گوشت مرغ و جلوگیری از سوء استفاده دلالان تمیهدلات و پیش بینی میزان مرغ منجمد مورد نیاز مصرف در تمامی شهرستان های استان را انجام دهد.
گوهرگانی ابراز داشت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار و قیمت اعلام شده توسط حوزه پشتیبانی امور دام استان قیمت هركیلوگرم مرغ منجمد در شهر یاسوج 67 هزار و برای سایر شهرستان ها نیز با 500 ریال افزایش 675 هزار ریال تعیین شده است.
وی همچنین افزایش قیمت گوشت قرمز به ویژه گوشت بره تا میزان 560 هزار ریال را در شرایط كنونی و اوضاع آشفته بازار مناسب نداست و تاكید كرد: این محصول نیز باید با همان نرخ قبلی خود یعنی تا سقف 440 هزار ریال برای هركیلوگرم گوشت بره و 350هزار ریال نیز برای هركیلوگرم گوشت بز و گوسفند به فروش برسد.
گوهرگانی با بیان اینكه قیمت اجناس و كالاها به صورت شبانه روزی مورد رصد دقیق مردم، رسانه ها و نهادهای نظارتی استان قرار گیرد ، گفت: با توجه به كمبود امكانات و نیروی انسانی برای كنترل، بازرسی و نظارت بر بازار باید از ظرفیت سایر دستگاه های اجرایی تا رسیدن به وضعیت مطلوب و بهبود شرایط استفاده كرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت كهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: به دلیل شرایط كنونی حاكم بر اقتصاد كشور و این استان موضوع كنترل، بازرسی و نظارت بر بازار استان و قیمت انواع كالاها و خدمات با جدیت بیشتری دنبال می شود.
داریوش دیودیده ادامه داد: بیشترین نارضایتی و شكایت ها به ویژه ظرف یك ماه گذشته بر روی برخی محصولات مهم از جمله سیمان، گوشت قرمز و مرغ ، لوازم یدكی خودرو، روغن و برخی لوازم آرایشی و بهداشتی بود كه با توجه به بررسی ها و نظارت های میدانی برای تعدادی از عرضه كنندگان این محصولات نیز پرونده قضایی تشكیل و به تعزیرات حكومتی ارجاع شده اند.
3016/1662