۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۱۲
کد خبر: 83028634
T T
۰ نفر

ایران در درمان آلزایمر همسطح كشورهای پیشرفته است

۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۱۲
کد خبر: 83028634
ایران در درمان آلزایمر همسطح كشورهای پیشرفته است

تبریز- ایرنا- فلوشیپ و عضو انجمن جهانی اختلالات حركتی با بیان اینكه از نظر درمان های رایج آلزایمر، كشور ما همانند كشورهای پیشرو‌ در این عرصه است، گفت: لیكن از نظر امكانات نگهداری، حمایتی و نوتوانی این بیماران به تلاش بیشتری نیاز است.

دكتر صفا نجمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: «دمانس» عنوان كلی است كه به بیماری های مغزی اولیه با علایم پیشرونده شناختی - رفتاری اطلاق می شود.
وی با بیان اینكه آلزایمر یكی از انواع «دمانس» است، ادامه داد: آلزایمر شایع ترین بیماری تخریبی مغزی با علایم شناختی و رفتاری است.
دكتر نجمی با اشاره به اینكه آلزایمر بیشتر در سنین بالا دیده می شود، اظهار داشت: شیوع این بیماری در دهه هفتم زندگی افزایش می یابد و هرچه سن بالاتر باشد، احتمال ابتلا به آلزایمر نیز بیشتر است.
عضو انجمن های نورولوژی ایران و آمریكا و عضو انجمن جهانی اختلالات حركتی افزود: علاوه بر سن بالا عوامل دیگری نیز در ایجاد آلزایمر همچون بیماری های عروقی، دیابت، آلودگی های محیطی، استرس به خصوص استرس مزمن، بی خوابی و شب بیداری های طولانی مدت موثر است.
وی گفت: مطالعه مستمر، ورزش، برخورداری از محیط پاك و تغذیه سالم و اجتناب از استرس های طولانی، از عوامل موثر در پیشگیری از آلزایمر است.
دكتر نجمی، مهم ترین و شایع ترین علامت بیماری آلزایمر را كاهش حافظه اخیر پیشرونده عنوان كرد و افزود: فرد بیمار در ضبط و به خاطر آوردن حوادث و اطلاعات اخیر و جدید دچار مشكل می شود ولی در مراحل اولیه، حافظه طولانی مدت دست نخورده می ماند.
وی ادامه داد: تغییرات رفتاری و خلقی، مشكلات رفتاری، اختلالات خواب از دیگر علایم بیماری آلزایمر است.
متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حركتی گفت: در درمان آلزایمر، شرح حال و معاینه توسط پزشك متخصص مهم ترین اصل تشخیص است و استفاده از انواع روش های تصویربرداری مغزی و آزمایش ها برای اطمینان از سایر بیماری ها و بویژه انواع درمان پذیر اختلالات حافظه لازم است.
وی اظهار داشت: امروزه استفاده از انواع روش های تصویربرداری پیشرفته و ‌برخی ازمایش های خاص بر روی مایع مغزی نخاعی برای تشخیص دقیق بیماری و افتراق آلزایمر از سایر دمانس ها و حتی تشخیص بیماری قبل از ظهور علایم بالینی در دسترس است.
دكتر نجمی با اشاره به اینكه متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آلزایمر موجود نیست، اضافه كرد: هدف از درمان آلزایمر بیشتر كند كردن سیر پیشرفت بیماری و بهبود كیفیت زندگی بیمار می باشد و برای این منظور داروهای خاصی موجود است.
وی خاطرنشان كرد: در برخی مراكز دنیا روی روش های خاص درمانی نظیر استفاده از سلول های بنیادی و یا تركیبات خاص موثر روی سیستم ایمنی كار می كنند ولی هنوز نتایج قطعی به دست نیامده است.
عضو انجمن های نورولوژی ایران و آمریكا و عضو انجمن جهانی اختلالات حركتی گفت: در زمان حاضر تلاش گسترده ای برای تشخیص آلزایمر قبل از بروز علایم بالینی و جلوگیری از گسترش آن انجام می شود.
وی تاكید كرد: با توجه به افزایش جمعیت سالمند كشور و تغییر الگوی زندگی اجتماعی و خانوادگی لازم است توجه ویژه ای به امر مراقبت و حمایت از سالمندان و مبتلایان به انواع دمانس انجام شود.
6120/518
۰ نفر