۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83028719
T T
۰ نفر

هفته فرهنگي ايران در روسيه به كار خود پايان داد

۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83028719
هفته فرهنگي ايران در روسيه به كار خود پايان داد

مسكو - ايرنا - هفته فرهنگي ايران كه از دوازدهم شهريور ماه سال جاري به مدت يك هفته در شهرهاي مسكو و اوفا آغاز شده بود با استقبال كم سابقه روس ها از فرهنگ ، هنر و تمدن ايران زمين به كار خود پايان داد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ايرنا از مسكو، هفته فرهنگي ايران دوشنبه گذشته با گشايش نمايشگاهي از آثار هنري و صنايع دستي ايران با عنوان «ايران اسرارآميز؛ گشتي در باغ خيال» در مسكو و اوفا آغاز به كار كرد.
«مهدي سنايي» سفير ايران در روسيه در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه با بيان اينكه توسعه همكاري هاي فرهنگي مي تواند منجر به رشد روزافزون همكاري هاي اقتصادي و سياسي دو كشور شود، افزود: همكاري هاي دو كشور در حوزه فرهنگي بايد به مانند همكاري هاي سياسي و امنيتي گسترش يابد.
ابوذر ابراهيمي تركمان رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در اين مراسم اظهار داشت كه غربي ها به دنبال اجراي پروژه ايران هراسي هستند، از اين رو هنرمندان ما اينجا آمده اند تا نشان دهند ايراني ها در طول تاريخ پيام آور صلح در جهان بوده اند.
ولاديميرويچ استپانوف معاون وزير فرهنگ روسيه نيز پيام وزير فرهنگ روسيه را خواند و به نقل از وي اعلام كرد: ايران و روسيه در ساليان اخير روابط فرهنگي خود را روز بروز بيشتر كرده اند و هنرمندان، موسيقي دانان، سينماگران و ساير فعالان هنري ايران روابط دوجانبه و تنگاتنگي با يكديگر پيدا كرده اند.
استپانوف افزود: رفت و آمد هيات هاي فرهنگي دو كشور و ارتباطات مستقيم ناشران و هنرمندان ايران و روسيه گوياي نزديكي بيش از پيش دو كشور به يكديگر است و ما اميدواريم روز بروز شاهد گسترش بيشتر روابط فرهنگي دو ملت باشيم.
در طول برگزاري هفته ايران در روسيه، برنامه هاي مختلفي توسط گروه هاي موسيقي و هنرمندان فعال در زمينه صنايع دستي، قهوه خانه و سفره خانه سنتي، نقالي، كتاب آرايي برگزار شد و محصولات ايراني به نمايش درآمدند.
** استقبال از فيلم هاي ايراني
نفس، شيار 143، پري دريايي، سكوت رعنا و فصل نرگس از جمله فيلم هاي ايراني بودند كه در طول هفته فرهنگي ايران در مسكو به نمايش درآمدند.
در مراسم افتتاحيه نمايش فيلم هاي ايراني در قديمي ترين سينماي روسيه، «قهرمان سليماني» در نشستي با «سرگي ماليشوف» رييس دانشگاه سينمايي وگيك ضمن تشكر از اين دانشگاه براي ايجاد امكان نمايش آثار سينماي ايران در چارچوب هفته فرهنگي ايران در مسكو، گفت كه جوهره سينماي ايران را احترام به انسانيت كه نقطه مقابل سينماي هاليوود مبني بر خشونت و ناهنجاري است، تشكيل مي دهد.
سليماني به نزديكي هر چه بيشتر ايران و روسيه در سال‌هاي اخير اشاره و خاطرنشان كرد: جريانات فرهنگي جزء لاينفك اين ارتباطات هستند و ما مي‌توانيم آينده روشني در اين راه داشته باشيم.
نرگس آبيار و پانته‌آ پناهي ها كارگردان و بازيگر فيلم نفس كه فيلم افتتاحيه سينماي ايران در هفته فرهنگي ايران در روسيه بود نيز در هفته فرهنگي ايران در روسيه حضور داشتند و از استقبال مردم روسيه از فيلم هاي ايراني تمجيد كردند.
نشست نقد و بررسي فيلم نفس و شيار 143' با حضور نرگس آبيار كارگردان و پانته آ پناهي ها بازيگر در سالن دانشگاه سينمايي وگيگ مسكو نيز برگزار شد.
** مذاكرات با همتايان روس براي گسترش روابط
در چارچوب هفته فرهنگي ايران، ابوذر ابراهيمي تركمان رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به باشقيرستان رفت و با وزير فرهنگ و رئيس جمهوري اين منطقه ديدار و گفت و گو كرد.
وي در ديدار با وزير فرهنگ باشقيرستان روسيه ابراز اميدواري كرد: روابط ايران با باشقيرستان روز به روز توسعه يابد و بزودي شاهد برگزاري هفته فرهنگي اين منطقه روسيه در تهران باشيم.
ابراهيمي تركمان در ديدار با رستم حميدوف رئيس جمهوري باشقيرستان فدراسيون روسيه نيز درد جهان حاضر را درك نادرست از دين دانست و گفت: امروز برخي تحت عناوين مختلف به ترويج خشونت مي‌پردازند.
وي همچنين توسعه روابط دوستانه ميان جمهوري اسلامي ايران و جمهوري باشقيرستان فدراسيون روسيه و تاكيد بر حسن همجواري و گسترش تفاهم ميان ملت‌ها را مورد تاكيد قرارداد و در اين باره به تبادل گروه‌هاي هنري از جمله موسيقي، تئاتر وهنرمندان دو كشور براي شركت در جشنواره‌ها و ساير برنامه‌هاي فرهنگي و هنري اشاره كرد.
همكاري ميان كتابخانه‌ها، موزه‌ها و انستيتوهاي فرهنگي و هنري، چاپ و انتشاركتاب، برگزاري همايش‌هاي علمي مشترك و جشنواره‌هاي فرهنگي و هنري و فيلم، از پيشنهادات ارايه شده از سوي رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در اين ديدار بود.
گفتني است، رئيس سازمان فرهنگ و ارتبطات اسلامي در مدت زمان حضور خود در روسيه با ايران شناسان و اسلام شناسان روسيه در انستيتوي شرق شناسي فرهنگستان علوم روسيه نيز ديدار و گفت وگو كرد.
تقدير از ايران شناسان و اسلام شناسان روس از ديگر اقدامات مسئولان ايراني در طول هفته فرهنگي ايران در روسيه بود.
در قالب اين مراسم، از شخصيت هاي برجسته ايران شناس و اسلام شناس روس از جمله توفيق ابراهيم، نينا مامدوو، ناتاليا پريگارينا، ولاديمير ايوانوف و ديگر اساتيد برجسته در اين حوزه تقدير و تجليل شد.
** استقبال روس ها از كارگاه هاي صنايع دستي ايران
در طول برگزاري نمايشگاه صنايع دستي ايران در روسيه، كارگاه هاي مختلفي نيز توسط هنرمندان ايراني براي آشنايي روس ها از فرهنگ و هنر ايراني برگزار شد كه مورد استقابل گسترده جوانان مسكو قرار گرفت.
كارگاه خوشنويسي احمد احمدي، شاهنامه خواني مرشد مجتبي بيگي، مينا كاري افشين ميرلوحي، حكاكي يا قلم زني ضربي بر روي چرم شهين نظري، ميناكاري و قلمزني راحله شهسواراني، سوخته كاري بر روي چوپ علي نصرآبادي، آموزش خاتم كاري ابراهيم گلريز خاتمي، نقاشي چوبسوز (سوخته كاري روي چوب) علي اكبر نصر آبادي، آموزش مشبك فلز زهرا شاه طوسي، مليله كاري نقره مجيد ولي دروي، آموزش نقاشي مكتب اصفهان محمدعلي حدت، نقاشي خط حسين نوروزي، نقاشي مينياتور يوسف حسيني و سفالگري آزاده درخشان از جمله كارگاهي بود كه در طول هفته فرهنگي ايران در روسيه به اجرا درآمد.
گفتني است، در حاشيه نمايشگاه صنايع دستي و هنر ايران زمين، قهوه خانه سنتي ايراني نيز در موزه صنايع دستي و هنرهاي ملي روسيه داير شد و روس هاي علاقه مند با طعم چاي ناب ايراني در آن آشنا مي شدند.
نمايش آثار دكتر مهدي محقق عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي در انستيتو شرق شناسي فرهنگستان علوم روسيه از ديگر برنامه هاي هفته فرهنگي ايران در روسيه بود .
اروپام ** 1346 ** 1546