۱۹ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۲۳
کد خبر: 83028879
T T
۰ نفر
مدال آوران پاراآسیایی همانند قهرمانان آسیایی پاداش می گیرند

تهران - ایرنا - سرپرست كاروان ایران در بازی های پاراآسیایی 2018 اندونزی با اعلام اعزام 210 ورزشكار به جاكارتا گفت كه پاداش پای سكوی مدال آوران همانند قهرمانان آسیایی برای طلا پنج هزار، نقره 2 هزار و برنز یك هزار دلار پرداخت می شود.

«هادی رضایی»، روز شنبه درباره تامین منابع ارزی كاروان اعزامی ایران به اندونزی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرداخت پاداش های پای سكو منوط به این است كه منابع ارزی به طور كامل تامین شود كه این پاداش از سوی كمیته پارالمپیك پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: منابع ارزی كمیته ملی المپیك بر اساس نرخ دولتی چهار هزار و 200 تومان تامین شده، در حالی كه برای پاراآسیایی، این نرخ 2 برابر شده است.
رضایی درباره حذف دو تا سه رشته مدال آور در بازی های پاراآسیایی اندونزی و تاثیر آن در جایگاه جدول رقابت ها توضیح داد: كاروان ایران به غیر از بوچیا با هدف مدال آوری بسته شده است و پیش بینی می شود بین 80 تا 85 درصد مدال آوری كنیم اما با حذف رشته هایی نظیر فوتبال پنج و هفت نفره ممكن است كمی دچار مشكل شویم. اما با این حال كاروان ایران با حفظ جایگاه چهارمی خود، نیم نگاهی هم به جایگاه سومی دارد.
كاروان ورزشی ایران در بازی های پاراآسیایی 2010 گوانگژو چین با 157 ورزشكار در 14 رشته و با كسب 80 مدال مختلف چهارم شد و در بازی های 2014 اینچئون كره جنوبی نیز با 200 ورزشكار در 16 رشته و كسب 120نشان همین جایگاه را حفظ كرد.
عضو افتخاری هیات اجرایی كمیته پارالمپیك در عین حال كاروان اعزامی ایران به بازیهای جاكارتا را 210 ورزشكار (137 مرد و 73 زن) و 80 نفر كادر فنی (56 مرد و 24 زن) اعلام كرد و افزود: در این دوره با وجود كاهش 10 ورزشكار نسبت به بازی های 2014 اینچئون، اما حضور ورزشكاران زن در این برهه افزایش یافت.
وی ادامه داد: ورزشكاران در بازی های پاراآسیایی 2018 در 12 رشته مدال آور و یك رشته حمایتی به مصاف حریفان خود می روند كه این رشته ها شامل پارا شنا، پارا دوومیدانی، دوچرخه سواری در بخش پیست، پارا وزنه برداری، پارا تیراندازی، پارا تیراندازی با كمان، گلبال، جودو ، پارا تنیس روی میز، والیبال نشسته، شطرنج، بسكتبال با ویلچر و رشته حمایتی بوچیا (ورزش های توپی) است.
سرپرست كاروان ایران اضافه كرد كه ورزشكاران زن معلول ایران به غیر از رشته هایی مانند جودو، شنا، وزنه برداری و دوچرخه سواری در 9 رشته با حریفان خود رقابت می كنند.
به گفته رضایی كاروان ایران در سه گروه عازم جاكارتا می شوند كه كادر سرپرستی ششم مهرماه به عنوان نخستین گروه، تركیب 60 نفر شامل رسانه ها و برخی سرپرستان در نهم مهر ماه به عنوان دومین گروه و در نهایت ورزشكاران 10 مهر ماه به عنوان سومین گروه و با پرواز چارتری و مستقیم عازم سرزمین هزار جریره می شوند.
وی درباره جایگزینی «علی اصانلو» نفر اول قهرمانی كشور در رشته بوچیا كه از چندی پیش به دلیل ایست قلبی به كما رفته است، توضیح داد: در این زمینه طی مكاتباتی با كشور میزبان نفر دوم قهرمانی كشور را معرفی كردیم و با توجه به اینكه ثبت نام ها نهایی شده است منتظر پاسخ میزبان هستیم.
اصانلو بازیكن 24 ساله تیم ملی بوچیا اعزامی به جاكارتا از صبح چهارشنبه گذشته به دلیل ایست قبلی به كما رفته است.
سومین دوره این بازی ها از 12 مهر ماه با حضور سه هزار و 589 ورزشكار از 44 كشور قاره كهن و در 17 رشته ورزشی به میزبانی اندونزی گشایش می یابد و تا 21 مهر ماه ادامه دارد.
در این بازی ها ٦٨٥ مدال توزیع خواهد شد كه از این تعداد ٣٠٠ نشان برای زنان، ٣٤٣ مدال برای مردان و ٤١ گردن آویز در میكس و تیمی است.
همچنین «ساره جوانمردی» و «سمیرا ارم» دو بانوی تیرانداز معلول ایران با كسب سهمیه المپیك 2020 پرچمدار كارون ایران در جاكارتا هستند.
جوانمردی دارنده 2 نشان طلای بازیهای پارالمپیك ریو و مدال برنز لندن است كه نخستین سهمیه پارالمپیك 2020 لندن را در تپانچه بادی 10متر زنان در رقابت های جهانی كره جنوبی كسب كرد. او در رشته خود همچنان تنها بانوی مدال آور پارالمپیكی است كه این عنوان را یدك می كشد.
«ارم» هم برای نخستین بار در تاریخ این رشته ورزشی در تپانچه 50 متر زنان موفق به كسب سهمیه مستقیم پارالمپیك 2020 توكیو شده است.
ایران در دومین دوره این بازی ها در اینچئون كره جنوبی در 16رشته ورزشی با كسب 120 مدال (37 طلا، 52 مدال نقره و 31مدال برنز ) بعد از كشورهای چین، كره جنوبی و ژاپن به مقام چهارم رسید و در بازیهای 2010 گوانگژو چین با كسب 80 مدال (27 طلا، 24 نقره و 29 برنز) همین جایگاه را حفظ كرد.
ورزشی**9250**1597
۰ نفر