«اكبر آهنگران» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: ممنوعیت صادرات كیوی ایران به دلیل مسائل قرنطینه ای نیست.
وی اظهارداشت: معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی به دلیل مسائل فنی برداشت، صادرات میوه كیوی زودهنگام (زودتر از موعد مقرر) را كه توسط برخی صادركنندگان انجام می شد، با ابلاغ بخشنامه ای به دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد كشاورزی تا ابتدای آبان ماه امسال ممنوع كرد.
وی اظهارداشت: این معاونت براین باور است كه برداشت كال این میوه باعث كاهش آب، قند و كیفیت لازم این محصول می شود كه می تواند موجب بد نامی محصول كیوی ایران در بازارهای صادراتی شود كه در این صورت این بازارها از دست می رود؛ بنابراین باید صادركنندگان با دقت لازم و در زمان مقرر این محصول را به كشورهای هدف صادر كنند.
مدیركل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات كشور گفت: با ابلاغ این بخشنامه تا زمان مقرر از سوی سازمان حفظ نباتات كشور هیچ گواهی بهداشتی برای صادرات این محصول ارایه نمی شود.
وی افزود: البته در یك ماه اخیر برخی صادركنندگان اقدام به صادرات این محصول به شكل كال كرده اند كه میزان صادرات آن بسیار محدود بوده است.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها سالانه بیش از 300 هزاررتن كیوی در كشور تولید می شود كه نزدیك 200 هزار تن تولید مربوط به استان مازندران است.
سالانه نزدیك به پنج هزار تن كیوی به كشورهای هدف صادر می شود.
زمان مناسب برداشت این محصول آبان بوده و نزدیك به یك ماه زمان می برد.
برخی تجار برای منافع شخصی میوه كیوی را در مردادماه از باغداران خریداری و صادر می كنند كه در نتیجه كیفیت آن كاهش می یابد.
برداشت میوه رسیده و نارس كیوی از لحاظ شكل و اندازه یكی است اما میوه زودرس به دلیل سفت بودن و نداشتن آب و قند متعادل برای مصرف تازه خوری و صنایع تبدیلی قابل مصرف نیست و در مدت 15 روز غیرقابل مصرف و نگهداری می شود.
سال گذشته «محمدرضا شعبانی» رئیس اتحادیه باغداران استان مازندران به ایرنا گفته بود، با اقدام برخی صادركنندگان در صادرات كیوی زودرس بی كیفیت، ایران بازارهای صادراتی خود را از دست خواهد داد.
اقتصام**9186 ** 2023
تهران- ایرنا- مدیركل دفتر قرنطینه سازمان حفظ نباتات كشور گفت: صادرات كیوی برای جلوگیری از صدور میوه نارس و پیامدهای منفی آن بر بازار صادراتی ایران تا ابتدای آبان ماه ممنوع شده است.