به گزارش ایرنا كرمعلی قندالی، روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران خراسان شمالی، پوشش تحصیلی فرزندان عشایر را مطلوب خواند و اظهار داشت: افزون بر 90 درصد كودكان لازم التعلیم عشایر در دوره ابتدایی جذب تحصیل می شوند.
وی افزود: قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه 100 درصد كودكان لازم التعلیم جذب مدارس شوند و میزان جذب در متوسطه اول به 81 درصد و در متوسطه دوم نیز به بیش از 60 درصد برسد.
این مسئول، سطح سواد در خانوارهای عشایری را در سال 66، 27 درصد عنوان كرد و گفت: در سال 87 سطح سواد این قشر به 63 درصد رسید كه پیش بینی می شود اكنون به 74 درصد رسیده باشد.
قندالی بر توانمندسازی اقتصادی عشایر تاكید كرد و افزود: این امر از طریق آموزش های فنی و حرفه ای میسر است كه در این راستا تفاهم نامه هایی امضا شده تا 100 هزار نفرروز آموزش در زمینه های مختلف برای این قشر برگزار شود كه به این منظور 7 میلیارد ریال اعتبار منظور شده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در خصوص خدمات حمایتی گفت: از محل مدیریت بحران، صندوق توسعه ملی و تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری هر كدام جداگانه چهار هزار میلیارد ریال برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانوار و همچنین 500 میلیارد ریال نیز برای یارانه علوفه دام عشایر اختصاص یافته است.
* 25 هزار خانوار عشایری از پنل خورشیدی بهره مند شدند
معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: تا كنون 25 هزار خانوار عشایری از پنل خورشیدی بهره مند شده اند كه این رقم تا 2 سال آینده به 100 هزار خانوار افزایش خواهد یافت.
قندالی با بیان اینكه 210 دستگاه تانكر به ناوگان آبرسانی عشایر افزوده می شود، گفت: ناوگان آبرسانی عشایر استان ها نوسازی خواهد شد و هم اكنون هیچ مشكلی در زمینه آبرسانی به خانوارها وجود ندارد.
وی همچنین با اشاره به طرح اسكان عشایر، اجبار در این امر را منتفی دانست و افزود: عشایر بعد از انقلاب اسلامی در 450 سایت اسكان هدایتی و یكهزار كانون خودجوش مستقر شدند كه این شامل 90 هزار خانوار می شود.
وی با بیان اینكه تاكنون 50 هزار خانوار عشایری زیر پوشش خدمات بیمه ای قرار گرفته اند، گفت: تمامی تعاونی ها به عنوان كارگزار بیمه اجتماعی روستایی و عشایری مطرح خواهند بود و امیدواریم بیشتر خانوارهای عشایری زیر پوشش قرار گیرند.
قندالی در خصوص وضعیت ایلراه ها نیز گفت: متاسفانه در سال های گذشته، ایلراه های عشایر مورد تصرف و تخریب قرار گرفته كه این امر غیرقانونی است و باید با متخلفان برخورد شود.
وی از تهیه اطلس ایلراه ها خبر داد و اظهار داشت: 66 هزار كیلومتر از مسیر حركت عشایر نقشه برداری شده و هر نوع تصرف و واگذاری باید متوقف شود.
جامعه عشایر كشور با یك میلیون و 200 هزار نفر جمعیت، افزون بر 23 میلیون واحد دامی در اختیار دارند.
3007/5132
رئیس سازمان امور عشایر ایران:
60 درصد دانش آموزان عشایر پس از متوسطه دوم ترك تحصیل می كنند
۲۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۶:۳۸
کد خبر:
83031517
بجنورد- ایرنا- معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: بازماندن از تحصیل در مقاطع بالا مهمترین چالش آموزشی حوزه عشایر است و 27 درصد دانش آموزان پس از گذراندن متوسطه اول و 60 درصد پس از متوسطه دوم ریزش می كنند.