۲۲ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۰۸
کد خبر: 83032516
T T
۰ نفر
وزیر دفاع تركیه:برای ثبات منطقه با ایران و روسیه همكاری می كنیم

آنكارا- ایرنا- خلوصی آكار وزیر دفاع تركیه گفت: با ایران، روسیه و سایر متحدان خود برای صلح و ثبات منطقه همكاری می كنیم و هم اكنون تلاش زیادی برای جلوگیری از فاجعه انسانی در ادلب جریان دارد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، وی در مصاحبه با خبرنگاران در تشریح سخنان خود در جلسه دیشب با برخی از سفرای كشورهای خارجی در تركیه افزود: ادلب در آستانه بحرانی جدید قرار دارد و هر گونه عملیات نظامی علیه این شهر، منطقه را با این همه مسائل به سمت یك فاجعه انسانی دیگر سوق خواهد داد.
سوریه از اسفند ماه 1389 درگیر بحران مورد حمایت برخی كشورهای غربی - عربی و رژیم صهیونیستی است و در این مدت این طرف ها 400 میلیارد دلار برای انواع حمایت ها از تروریست ها هزینه كرده اند.
اكنون و در آستانه آزادی ادلب به عنوان آخرین محل استقرار تروریست ها حامیان آنان بشدت به دنبال فوت وقت و عقب انداختن عملیات ارتش برای نجات تروریست های باقی مانده هستند.
آكار با بیان این كه رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه در اجلاس تهران پیشنهاد آتش بس داد، اظهار كرد: معتقدیم در حالی كه منطقه درگیر خطرات مهمی است، عملیات نظامی در ادلب مساله موجود در سوریه را حل نخواهد كرد و مشكلی دیگر را به وجود خواهد آورد.
مقام ها و رسانه های مختلف تركیه در روزهای اخیر بشدت به دنبال طرح برخی مسایل انساندوستانه برای جلوگیری از عملیات ارتش سوریه در شمال غرب این كشور و بیرون راندن تروریست ها هستند.
یكی نگرانی های تركیه گسترش ناامنی در این كشور به خاطر هجوم تروریست ها از سوریه به تركیه است كه در هشت سال گذشته از آنان حمایت می كند.
این مقام تركیه در همین حال خواستار تمایز قائل شدن بین نیروهای مخالف و نیروهای تروریستی شد و بیان كرد: دستیابی به این هدف هم زمان بر است و معتقدیم كه با بمباران و گلوله باران ادلب علاوه بر آسیب دیدن غیرنظامیان و افزایش پناهجویان جنگی، جریانات تروریستی رادیكال بیشتر خواهد شد.
در حال حاضر 146 هزار تروریست وابسته به 103 گروه تروریستی از 60 كشور جهان در ادلب حضور دارند و از مردم این استان به عنوان سپر انسانی در برابر اقدامات ارتش سوریه برای آزادی آن استفاده می كنند.
این تروریست ها به دنبال عملیات ارتش سوریه از مناطق مختلف این كشور به خاطر آلوده شدن دستشان به خون مردم مجبور به عزیمت به ادلب شدند و نتوانستند به زندگی خود در مناطق آزاد شده ادامه دهند.
وزیر دفاع تركیه خواستار همكاری منطقه ای برای بروز بحران های جدید شد و گفت: باید برای مسائل و بحران های منطقه ای و جهانی راه های صلح آمیز پیدا كنیم و بر این اساس ما علاوه بر مخالفت با كاربرد سلاح های شیمیایی با به كارگیری سلاح های متعارف نیز مخالفیم.
آكار همچنین تاكید كرد: تركیه برای تمامیت ارضی و سیاسی عراق و سوریه و تمامی همسایگان خود احترام قائل است اما در برابر تعرضات از این كشورها به خاك خود سكوت نكرده و نخواهد كرد.
وزیر دفاع تركیه همچنین گفت: تركیه به طور همزمان با چندین تهدید از جمله گروه های تروریستی حزب كارگران كردستان تركیه(پ.ك.ك)، حزب اتحاد دموكراتیك(پ.ی.د) و یگان های مدافع خلق(ی.پ.گ) درگیر بوده و از طرفی 3.5 میلیون پناهجوی سوری را كه از جنگ فرار كرده اند، در خاك خود پناه داده است.
وی ی.پ.گ را شاخه سوری گروه پ.ك.ك خواند و بیان كرد: اعضای این تشكیلات كه در واقع با دو نام فعالیت می كنند، در سه كشور تركیه، سوریه و عراق حضور دارند و ما عملیات سپر فرات و شاخه زیتون را برای مقابله با این تشكیلات و داعش انجام دادیم.
آكار اضافه كرد: در عملیات سپر فرات در الباب بیش از سه هزار عضو گروه تروریستی داعش را از پای درآوردیم و در علمیات شاخه زیتون نیز بیش از پنج هزار عضو پ.ك.ك و داعش از پای درآمدند و با اجرای این دو عملیات، در مرزهای جنوبی تركیه در سرحدات سوریه مانع تشكیل یك كریدور ترور شدیم.
به گزارش ایرنا، اكنون آمادگی ارتش سوریه و نیروهای هم پیمان دمشق برای پاكسازی استان ادلب در شمال غرب سوریه به عنوان آخرین پایگاه تروریست های تكفیری، موجب نگرانی شدید مقامات غربی و تركیه شده و همه آنها به دنبال نجات تروریست ها هستند.
تكفیری های حاضر در این استان اكثرا از عناصری هستند كه پیش از این با قبول شكست در دیگر مناطق سوریه با تحویل سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود به استان ادلب رفته اند و به هیچ وجه حاضر به صلح و مذاكره با دولت دمشق نیستند.
تركیه به ظاهر نگران است كه با حمله ارتش سوریه و روسیه علیه مواضع تروریست های ساكن ادلب، موج جدید پناهجویان به سمت تركیه به راه بیفتد كه این امر به علت مسلح بودن گروه های تروریستی ساكن آنجا، علاوه بر تبعات اجتماعی، ممكن است تبعات امنیتی نیز برای تركیه در پی داشته باشد.
تركیه همچنین نگران است كه با آزادسازی ادلب از دست تروریست ها، باید علاوه بر تخلیه 12 پایگاه دیده بانی تشكیل شده در اطراف حلب و ادلب، مجبور خواهد بود از مناطق اشغال شده دیگر در شمال خاك سوریه از جمله عفرین و الباب و اعزاز و جرابلس نیز خارج شود.
خاورم*1905*1436*