۲۳ شهریور ۱۳۹۷، ۰:۱۸
کد خبر: 83032719
T T
۰ نفر
گردهمايي بزرگ سران طوايف جنوب و شرق استان كرمان برگزار شد

جيرفت – ايرنا - گردهمايي بزرگ علماء و سران طوايف جنوب و شرق استان كرمان با هدف تقويت و توسعه امنيت پايدار در مناطق جنوبي و شرقي اين استان امروز (پنجشنبه )برگزار شد.

***ميثاق‌نامه عدالت و امنيت پايدار يك توافق كامل و جامع است
دبير شوراي ارتقاي آگاهي هاي عمومي، افكارسنجي و اطلاع رساني معاونت اجتماعي قوه قضائيه در اين همايش گفت :با اشاره به ميثاق نامه عدالت و امنيت پايدار گفت: اين ميثاق‌نامه را مي توان توافقي جامع كامل و همه جانبه دانست كه همه مسائل و مشكلات منطقه اي كرمان و طوايف را لحاظ كرده و موضوع بسيار مثبتي است.
مهدي افتخاري افزود: يكي از نهادهايي كه مي‌تواند نقش موثري در پيشگيري از جرايم و آسيب هاي اجتماعي داشته باشد، آموزش و پرورش است از اين رو مي‌توان با استفاده از پتانسيلي كه در آموزش و پرورش وجود دارد اين ميثاق‌نامه را بهتر اجرا كرد لذا ارزش هاي مطرح شده را بايد از سنين كودكي در افراد نهادينه كرد.
وي با اشاره به اينكه خشونت يكي از جرايم و آسيب هاي جدي كشور است، افزود: درگيري و نزاع طايفه اي بيانگر بالا بودن روحيه همكاري و حس مشاركت در افراد اين طايفه هاست لذا سياست گذاران اجتماعي و فرهنگي كشور بايد از اين نكته مثبت در فرهنگ طوايف استفاده كنند و از اين ظرفيت براي حل مسائل و آسيب هاي اجتماعي استفاده كنند.
دبير شوراي ارتقاي آگاهي هاي عمومي، افكارسنجي و اطلاع رساني معاونت اجتماعي قوه قضائيه با بيان اينكه تقويت نگاه ملي به مسائل و مشكلات ضرورت دارد، گفت: نگاه محدود به مسائل يكي از مشكلاتي است كه به نزاع درگيري طايفه اي منجر مي شود لذا دعواهايي كه در برخي از استان‌هاي كشور بر سر موضوع آب اتفاق افتاد به خوبي مويد اين ادعاست كه براي حل اين موضوع بايد نگاه ملي به مسائل داشته باشند.
وي افزود: انعقاد تفاهمنامه و ميثاق‌نامه با سران طوايف مي‌تواند نقش اساسي و كليدي در كاهش پرونده‌هاي قضايي نزاع هاي طايفه اي و قبيله اي دارد.
افتخاري تصريح كرد: براي ترويج فرهنگ پيشگيري از وقوع جرم نيازمند نگاه متفاوتي به جرايم و نزاع هاي طايفه اي هستيم از اين رو نگاه جامعه شناختي به ريشه‌هاي اين عوامل مي‌تواند در عرصه سياستگذاري اجتماعي به سمت پيشگيري از آسيب ها و جرائم هدايت شود.
***
18 فقره قتل و پرونده با ميانجيگري سران طوايف در عنبرآباد به سازش منتهي شد
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان كرمان در اين همايش گفت: رفع و رجوع 18 فقره قتل و پرونده با جرائم سنگين در عنبرآباد و تحويل 158 مورد سلاح توسط مردم در قلعه گنج از نتايج اجراي طرح گردهمايي علما و سران طوايف در جنوب استان كرمان بوده است.
محمد باقر اسلامي افزود: طرح گردهمايي علما و سران طوايف با استفاده از ظرفيت هاي مردمي با هدف كاهش آسيب‌هاي اجتماعي اجرا شد.
وي بيان كرد: اولين گردهمايي علما و سران طوايف آذر سال گذشته در جيرفت برگزار شد و ميثاق نامه اي به امضا بالاترين سطوح امنيتي استان رسيد.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان كرمان ادامه داد: اين ميثاق نامه شامل 6 محور اصلي است و زيرمجموعه هر محور مسائل ديگري گنجانده شده است.
وي با اشاره به اينكه در سال اول اجراي ميثاق نامه بيشتر به بحث جرائم خشن توجه شد، اظهار داشت: اين طرح خوشبختانه نتايج خوبي داشته است و در سال 96 نسبت به سال 95 شاهد كاهش 22 درصدي آمار قتل، كاهش تيراندازي، افزايش صلح و سازش و ميانجيگري در بعضي حوزه‌ها بوديم.
اسلامي گفت: جمعيت شركت كننده در اين همايش نشانگر تمايل به حل مشكلات جامعه توسط خود مردم است لذا همه تمام ظرفيت خود را براي مشاركت مردم در اين زمينه به كار ببندند.
***
آموزش مهارت هاي زندگي تاثير بسزايي در كنترل جرائم دارد
امام جمعه كهنوج هم در اين همايش گفت: بيشتر قتل ها به دليل كنترل نشدن خشم و عصبانيت انجام مي شود و ما بايد قدرت تحمل مردم را بالا ببريم.
حجت ‌الاسلام اكبر افشارمنش افزود: مواد مخدر، حرص و طمع و بلند پروازي براي بدست آوردن مال حرام از عوامل تاثيرگذار بروز جرم است.
وي تصريح كرد: آموزش شيوه هاي زندگي و مهارت هاي زندگي از جمله راهكارهاي پيشگيري و كنترل جرائم است لذا بايد اين مسايل را جدي گرفت.
وي بيان كرد: در هر دوره زماني، جامعه با مشكلات خاصي روبرو است و امروز مساله تحريم ها يك آسيب بزرگ براي جامعه مي باشد كه با روحيه همكاري بايد از اين مرحله عبور كنيم.
***
تاكيد دستگاه قضايي بر حل مسائل و مشكلات با رويكرد اجتماعي است
رئيس دادگستري شهرستان كهنوج گفت: تاكيد دستگاه قضايي بر حل مسائل و مشكلات با رويكرداجتماعي است و هنر مسئولان بايد اين باشد كه موضوعات امنيتي را با رويكرد اجتماعي و فرهنگي حل كنند.
علي سالاري افزود: مجموعه معتمدان و سران طوايف، افرادي شاخص، مومن و خيرخواه هستند كه هم به عنوان زبان مردم و هم به عنوان بازوي قوي و پشتيبان محكم براي حاكميت در حل و فصل دعاوي نقش مهمي ايفا مي كنند.
وي تصريح كرد: زماني امنيت به معناي واقعي خود به صورت پايدار و مستمر ايجاد مي شود كه مردم در ايجاد و استمرار اين مهم با حاكميت همكاري لازم را داشته باشند.
وي ادامه داد: با توجه به بافت قومي و قبيله اي در جنوب استان كرمان و در راس بودن سردار و ريش سفيد طايفه در قوم و قبيله و تعامل سران طوايف با مجموعه‌هاي انتظامي امنيتي و قضايي، تاثير مثبتي بر امنيت و كاهش جرائم داشته است و اين تعامل مي‌تواند به تقويت امنيت پايدار تر در جنوب استان كمك كند.
رئيس دادگستري كهنوج گفت: معتمدان و ريش سفيدان با حضور به موقع خود مي‌توانند بستر بروز جرائم و آسيب هاي اجتماعي را كاهش دهند.
وي افزود: اين اشخاص با عملكرد عالمانه و حكيمانه خود بايد بستر همدلي و وحدت را بين طوايف به وجود آورند و از اعمالي كه موجب تفرقه و بروز درگيري‌هاي طايفه‌اي و عشيره‌اي مي‌شود، جلوگيري كنند.
وي ادامه داد: گاهي اوقات پيچيده ترين و بزرگ ترين و ريشه دارترين نزاع‌ها و خصومت ها با كمك سران طوايف قابل حل و فصل است و اين ريشه در خون و پوست اين مردم دارد.
***
تشكيل اداره ثبت اسناد در قلعه گنج ضرورت دارد
نماينده معتمدان شهرستان قلعه گنج گفت: تشكيل اداره ثبت اسناد اين شهرستان در جهت كاهش دعاوي ضرورت دارد.
مراد جهانگيري افزود: نبود اداره ثبت اسناد سبب ايجاد اختلافاتي شده است از اين رو اميدواريم اين مساله با همكاري مسئولان بزودي محقق شود.
***
سران طوايف با همكاري مجموعه قضايي پيگير افزايش امنيت است
نماينده معتمدان رودبارجنوب گفت: سران و معتمدان طوايف با همكاري مجموعه قضايي پيگير افزايش امنيت هستند.
علي فلاحي افزود: امروز مردم جنوب و سران طوايف كمر همت را بسته اند تا با كمك مسئولان ناهنجاري هاي موجود را بررسي و برطرف كنند.
دومين گردهمايي بزرگ علما، سران طوايف، معتمدان و ريش سفيدان جنوب و شرق استان كرمان با حضور سرپرست استانداري كرمان و معاونان وي، فرمانده انتظامي استان، فرمانداران، ائمه جمعه در سالن سينما شوباد شهر كهنوج برگزار شد.
كهنوج با 43 هزار و 977 نفر جمعيت در 360 كيلومتري جنوب كرمان واقع شده است.
گزارش از هادي شفيعي
7450/7429/ 5054