كامران علیزاده آذر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار زباله شهری پس از جمع آوری با استفاده از 26 دستگاه سبك و سنگین به سایت سیدآباد مهاباد منتقل می شود.
وی با اشاره به اینكه مشكل پسماندهای شهری مهاباد هنوز حل نشده باقی مانده است، اضافه كرد: از چند سال گذشته زباله شهری مهاباد در یك منطقه در نزدیك روستایی به نام سیدآباد در پنج كیلومتری شرق مهاباد انباشت و سپس دفع می شود.
شهردار مهاباد گفت: در محل سایت یك دستگاه بلدوزر به طور شبانه روزی زباله ها را زیر خاك دفع می كند و زباله های بیمارستانی نیز پس از بی خطرسازی در محل ویژه ای امحا می شود.
وی با اشاره به آلودگی های زیست محیطی این سایت گفت: در قسمت های شمالی سایت برای جلوگیری از پراكنده شده زباله های سبك، فنس كشی صورت گرفته و برای جمع آوری شیرآبه حاصل از زباله ها نیز یك استخر احداث شده كه شیرابه در 2 مرحله در آن ته نشین می شود و خطر كمتری به محیط زیست وارد می كند.
علیزاده آذر با اشاره به تدوین طرح مدیریت پسماند شهرداری مهاباد افزود: این طرح به صورت كارشناسی تدوین شده اما تاكنون محیط زیست مكان آن را تایید نكرده است و در صورتی كه این طرح تاییدیه محیط زیست را بگیرد، سایت زباله شهری به مكان جدید منتقل و در مراحل بعدی وارد مقوله بازیافت می شویم.
** 25 هزار مهابادی در بافت فرسوده زندگی می كنند
شهردار مهاباد گفت: از جمعیت 166 هزار و 518 نفری این شهر در حدود 25 هزار نفر در بافت های فرسوده و ناكارآمد شهری سكونت دارند و خدمات رسانی شهرداری در این مناطق مشكل است.
علیزاده آذر با اشاره مساحت بافت فرسوده در مهاباد افزود: از مساحت 2 هزار و 400 كیلومتر مربع این شهر، هفت منطقه شهر با مساحت 150 هزار مترمربع كه بیشتر در مناطق مركزی و جنوبی این شهر واقع شده، در بافت فرسوده قرار دارد.
وی یادآوری كرد: طرح بازسازی بافت فرسوده مهاباد شناسنامه دار شده و این طرح از چند سال قبل تهیه و توسط شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به تسهیلات دولتی برای نوسازی واحدهای مسكونی بافت فرسوده افزود: در گذشته ساكنان این مناطق می توانستند تسهیلات بانكی كم بهره را دریافت كنند اما اكنون این طرح مانند گذشته فعال نیست.
به گزارش ایرنا، مشكل پسماند از جمله مهمترین مشكلات مدیریت شهری در كشور است كه با وجود ورود تكنولوژی های نوین در خصوص تبدیل پسماند، هنوز جای خود را در كشور باز نكرده است.
بلدیه یا شهرداری مهاباد از سال 1306 راه اندازی شده و كامران علیزاده آذر چهل و دومین شهردار این شهر است.
3020/2093
مهاباد- ایرنا- شهردار مهاباد گفت: سرانه تولید زباله در این شهر در حدود یك كیلوگرم برای هر نفر است و روزانه بیش از 160 تن زباله در این شهر تولید می شود.