به گزارش ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين، محمدعلي حضرتي ها روز شنبه با اعلام اين خبر افزود: ميراث ارزشمند معنوي بخشي از فرهنگ و هويت مردم مناطق مختلف به شمار مي رود.
وي اظهار داشت: استان قزوين در كنار ظرفيتهاي بسيار در حوزه آثار ملموس تاريخي، فرهنگي و هنري، در زمينه ميراث ارزشمند ناملموس چون خوراك سنتي، آداب و رسوم، آيينها جشنها، مهارتها، خلاقيتها، صنعتگري سنتي نيز از قابليتهاي فراواني برخوردار است كه با فرهنگ، خلق و خو و ديدگاههاي زيستي مردم مناطق مختلف گره خورده و ثبت هر يك ازاين ارزشها اقدامي تاثيرگذار در جهت حفظ و احياء، شناخت دقيق، ترويج و معرفي شايسته آنها در عرصههاي ملي و جهاني ميباشد.
حضرتي ها با اشاره به ثبت غذاي سنتي حليم قزوين در فهرست ميراث ملي ناملموس كشور ،اظهار داشت: حليم قزوين از معروفترينهاي ايران به شمار مي رود كه شهرت و آوازه فرا استاني دارد و ميهمان هميشگي سفرههاي افطار و صبحانه قزوينيها و ميمهانان ورودي به اين شهر است.
وي اظهار داشت: اين آش سنتي خوش عطر و طعم شهر قزوين در مناطق مختلف ايران از محبوبيت ويژهاي برخوردار است به طوري كه در بسياري از شهرها از جمله تهران به نام حليم قزوين به فروش ميرسد.
حضرتي ها افزود: با توجه به قدمت طولاني پخت حليم قزوين، ارزش غذايي و تاثير آن در توسعه گردشگري خوراك، تهيه و تنظيم پرونده ثبتي آن در دستور كار كارشناسان ثبت حوزه ميراث فرهنگي اين اداره كل قرار گرفت و پس از ارسال آن به شوراي تخصصي ثبت ميراث ناملموس كشور و تاييد همراه با 7 اثر معنوي ديگر استان شامل مهارت سنتي پخت قيمه نثار، دانش بومي كشت سنتي گياهان دارويي منطقه الموت، ، مهارت سنتي پخت قرابيه قزوين، مهارت سنتي پخت شيريني حاج كريمي قزوين، مهارت سنتي پخت شيريني بهشتي قزوين، باقلواي سنتي قزوين و مهارت سنتي پخت شيريني اتابكي يا وليعهدي قزوين در فهرست ميراث ملي ناملموس كشور جاي گرفت.
حليم از غذاهاي سنتي منطقه خاورميانه است كه با گوشت و گندم يا بلغور يا جو پخته ميشود.
حليم انواع مختلف دارد و مواد اوليه آنها با يكديگر متفاوت است اما براي تهيه حليم گندم از گندم پوست گرفته و كوبيده شده، پياز و گوشت گوساله سردست، گوشت گوسفند، و مقداري روغن استفاده ميشود.
رنگ حليم با با افزودن ادويه جات مانند دارچين و شكر عوض ميشود.
اين غذا معمولاً به عنوان صبحانه يا در ماه رمضان به عنوان افطاري مصرف ميشود و با سرشير، دارچين، كنجد، شكر و گوشت ريز شده مرغ يا بوقلمون تزئين ميشود.
مصرف حليم، در روزهاي ماه رمضان به عنوان غذاي وعدههاي افطار و سحرِ روزهداران، رايج است.
73 اثر از استان قزوين در فهرست آثار ميراث ناملموس كشور به ثبت رسيده است.
3013
قزوين - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قزوين گفت: در راستاي حفاظت از ميراث ارزشمند معنوي، مهارت سنتي پخت حليم قزوين در فهرست ميراث ملي ناملموس كشور به ثبت رسيد.