۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۱۰
کد خبر: 83036777
T T
۰ نفر

زنده نگهداشتن شعائر حسيني و انتقال آن به نسل آينده

۲۷ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۱۰
کد خبر: 83036777
زنده نگهداشتن شعائر حسيني و انتقال آن به نسل آينده

بندرعباس- ايرنا - امروز دشمنان اسلام تلاش وهزينه هاي زيادي براي دور كردن نسل نوجوان و جوان از كنار خيمه ها و مجلس هاي عزاداري امام حسين (ع) و دلسرد كردن آن ها نسبت به اسلام و انقلاب و سرگرم كردن مردم به خرافه ها دارند.

به گزارش ايرنا، دشمنان با استفاده تحريم ها، به راه انداختن جنگ اقتصادي و همچنين برپايي شبكه هاي ماهواره اي و مجازي مي خواهند اسمي از مقاومت، ايستادگي در بين جوانان نباشد تا براحتي فرهنگ هاي منحط خود را تحميل كنند.
عاشورا برخاسته از نهضت امام حسين (ع) و درد و رنج مشترك همه مسلمانان جهان است كه نبايد با آميختن به خرافه ها و بدعت ها از اهميت آن كاسته شود و ظلم هايي كه به امام حسين (ع) و يارانش شده فراموش شود.
از آن جايي كه فلسفه و اساس قيام امام حسين (ع) و عاشورا به عنوان يك فرهنگ و مكتب انسان ساز نيز بر پايه امر به معروف و نهي از منكر استوار شده و اهميت اين فريضه تا آنجايي است كه ساير اعمال ديني و دستورهاي اسلامي در پرتوي اجراي آن برپا شده لذا مي طلبد كه مبلغان ديني و مذهبي و هيات هاي عزاداري بيشتر به اين موضوع توجه كنند.

** مكتب امام حسين (ع) ماندگار است
مديران و كارشناسان فرهنگي و مذهبي هرمزگان دراين باره مي گويند: درحال حاضر زنده نگهداشتن شعاير حسيني و انتقال آن به اين نسل آينده يك الزام است و بايد آيين هاي عزاداري و سوگواري به گونه اي باشد كه مردم را به سمت مسجدها و حسينيه ها جذب كند.
اين عده روز سه شنبه به مناسبت ايام محرم و قيام عاشوراي حسيني در گفت و گوبا ايرنا افزودند: قيام خونين امام حسين (ع) و نهضت عاشورايي يك حادثه مقطعي نيست كه به دست فراموشي سپرده شود بلكه مكتبي ماندگار بوده كه براي هميشه تاريخ جوشش دارد.
استاندار هرمزگان در اين خصوص گفت: ماه محرم ياد آور قيام خونين حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) در برابر ظالمان و ستمگران است كه اين قيام به نهضت عاشورا مبدل گرديد و براي هميشه تاريخ به عنوان الگوي آزادي خواهان عالم ماندگار شد.
فريدون همتي افزود: واقعه عاشورا سرشار از درس هايي است كه با وجود گذشت 1400 سال از وقوع آن، باز هم براي بشريت تازگي دارد و نيازمند پند گرفتن از اين رويداد هستيم و چون امروز هم ظالماني وجود دارند كه دست به جنايت مي زنند بايد در مبارزه با آن ها نهضت عاشوراي حسيني (ع) را الگوي خود قرار دهيم.
وي بيان داشت: انقلاب اسلامي ايران نيز با تاثير پذيري از حركت حضرت اباعبدالله الحسين (ع) و ياران باوفايش شكل گرفت كه منجر به براندازي رژيم ستمگر طاغوت و كوتاه شدن دست استكبار از اين سرزمين شد.
استاندار هرمزگان، ريشه ايستادگي و مقاومت رزمندگان ايران اسلامي در دفاع مقدس را در قيام عاشورا دانست و گفت: رزمندگان دفاع مقدس از قيام امام حسين (ع) الهام گرفتند.
همتي ابراز داشت: نظام جمهوري اسلامي ايران در طول 40 سال اخير تلاش كرده تا با تاسي از نهضت عاشورا هرجا فرياد مظلومي وجود داشته، به داد آن برسد و در مبارزه با ظلم و ستم مستكبران پيشگام بوده است.
وي افزود: محرم و صفر روح مقاومت و اميد را در بين مردم دو چندان كرده و حضور گسترده مردم در مراسم هاي اين ماهها، دشمنان ايران اسلامي را مايوس مي ‌كند.

** فضيلت هاي عاشورايي را بايد از زبان عاشوراييان شنيد
نماينده ولي فقيه در هرمزگان نيز گفت: بيان فضيلت هاي عاشورا، جايگاه عزاداري و توسل درس هايي است كه بايد از زبان اصحاب و خود عاشوراييان در كتاب هاي موثق خواند و شنيد.
آيت الله غلامعلي نعيم آبادي افزود: قيام امام حسين (ع) و عاشورا، واقعه اي تمام شدني نيست وتا زمان ظهور حضرت مهدي(عج) و قيامت همچنان ماندگار است.
امام جمعه بندرعباس رشوه را عامل تمام بدبختي هاي يك جامعه دانست و اظهار داشت: يكي از عواملي كه باعث وقوع عاشورا و شهادت امام حسين (ع) و يارانش در آن زمان شد، فساد و وجود رشوه گيرندگان و رشوه دهندگان در جامعه آن روز بود.

**واقعه عاشورا محصول ظلم و قدرنشناسي بود
رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي هرمزگان واقعه عاشورا را محصول ظلم و قدرنشناسي دانست و گفت: هر زمان كه ظلم و قدرنشناسي در يك جامعه اي گسترش يافت، عاشورا در آن زمان و جامعه تكرار مي شود.
حجت الاسلام علي اكبر ميرزايي عصر دوشنبه در گفت و گو با ايرنا در خصوص درس ها و عبرت هاي عاشورايي و نقش خواص جامعه اظهار داشت: درس هاي عاشورا داراي چندين محور است كه مهم ترين آن ها مي توان به ناديده گرفتن حجت و كلام خود خدا در آيه پنج سوره فجر كه مي فرمايد'هَلْ فِي ذَلِكَ قَسَمٌ لِذِي حِجْرٍ؟- آيا در اين براي خردمند نياز به سوگند ديگري است؟ اشاره كرد.
وي بيان داشت: اين كه مردم كوفه امام حسين(ع) را تنها گذاشتند و عده اي اندكي آن حضرت راه همراهي كردند براي اين بود كه حرف و حجت خدا را قبول نكردند درواقع براساس آيه پنج سوره فجر حرف خود خدا ناديده گرفته شد.
رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي هرمزگان تصريح كرد: اولين درس قرآني كه از قيام عاشورا مي‌ توان گرفت اين است كه ياور دين خدا و رسول خدا(ص) باشيم، بنابراين در واقعه عاشورا افراد زيادي باغفلت از ياد خدا قدر امام زمان خود را ندانستند و به لشكر عمر سعد پيوستند.

**عقلانيت و معنويت در عزاداري تقويت شود
حجت الاسلام ميرزايي در تبيين تكرار عاشورا ادامه داد: افرادي كه در جريان هاي سياسي و اجتماعي قدرشناس بوده و حامي مظلوم هستند راه امام حسين(ع) را انتخاب مي كنند، اما اگر ظلم را انتخاب كردند در صف يزيديان قرار مي گيرند و راه رستگاري را از خود دريغ مي كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه هرمزگان محور سوم عبرت هاي عاشورايي را تقويت عقلانيت و معنويت در عزاداري ها دانست و افزود: عزاداري امام حسين (ع) ميدان زورآزمايي نيست كه عده اي با ترويج قمه زني به شيوه هاي نادرست و جعلي روي مي آورند.
وي با اشاره به نقش عزاداري ها در زندگي مادي و معنوي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي انسان ها، ايجاد بدعت ها و روش هاي ناپسند در تمامي آموزه هاي ديني به ويژه عزاداري امام حسين (ع) را اموري ناپسند و خطرناك خواند.

** عزاداري ها در تربيت اجتماعي افراد نقش سازنده دارد
حجت الاسلام ميرزايي ابراز داشت: عاشورا به غير از اين كه براي عوام و خواص يك درس باشد يك صحنه عبرت است كه بـايد انسان در اين صحنه نگاه كند تـا عـبرت بـگيرد، بنابراين فراموش كردن خدا و دنـبال شهوت راني ها رفتن، انسان را از راه حق و رستگاري دور مي كند.
رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي هرمزگان ابراز داشت: عزاداري امام حسين(ع) بايد تقويت كننده عقلانيت، معنويت و تثبيت ايمان انسان ها باشد.
وي يكي ديگر از عبرت هاي عاشورايي را خدمت به مردم دانست و افزود: عزاداري براي هر فردي تعريف خاصي دارد، اما عزاداري براي يك مدير در هر پست و مقامي در وهله اول بايد خدمت به مردم باشد.
ميرزايي گفت: مديري كه در عزاداري ها چندين ليتر اشك مي ريزد اما به فكر خدمت به مردم نيست چنين عزاداري و اشك ريختني از چنين فردي مورد قبول نيست.
رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي هرمزگان در پايان اظهار داشت: ثمره و نتيجه اي كه از مجالس روضه خواني و عزاداري امام حسين(ع) بايد نصيب انسان شود نقش سازنده اي است كه اين عزاداري ها در تربيت اجتماعي افراد دارد.

**جامعه امروزي نيازمند احياي مجدد فرهنگ عاشوراست
مديركل تبليغات اسلامي هرمزگان گفت: فرهنگ عاشورايي برخاسته از نهضت امام حسين(ع) و بر پايه امر به معروف و نهي از منكر استوار است و جامعه امروزي با توجه به خرافه ها و ارزش هاي موهوم، نيازمند احياي مجدد اين فرهنگ است.
حجت ‌الاسلام علي اكبر انصاري راد افزود: كمرنگ شدن ارزش ها و آموزه هاي عاشورايي باعث مي ‌شود مراسم و آداب عاشورايي در ايام عزاداري به خرافه ها گراييده شود و اين نشان از ناآگاهي و ناآشنايي قشرهاي مردمي با اين ارزش هاست.
وي بيان داشت: فرهنگ عاشورايي، قيام برعليه هر نوع بيدادگري ظالمانه است كه نيازمند آموزش و تربيت ديني است و ضروريست اين مهم در رسانه هاي جمعي بيشتر تبليغ ‌شود.
مديركل تبليغات اسلامي هرمزگان با تاكيد بر آشنايي هرچه بيشتر نسل جوان و كودكان با فرهنگ عاشورا بيان داشت: علاوه بر حضور پرشور در مراسم هاي عزاداري و سينه زني بايد به ارزش هاي بنيادين آن نيز توجه كنند.
حجت الاسلام انصاري راد ادامه داد: فرهنگ عاشورايي، قيام برعليه هر نوع بيدادگري ظالمانه است كه نيازمند آموزش و تربيت ديني است كه ضروري است اين مهم در رسانه هاي جمعي بيشتر تبليغ مي‌شود.
وي تاكيد كرد: توجه به نحوه ي انتقال درست اين ارزش ها نيازمند درك قدرت رسانه ها و مطبوعات است كه بايد به شيوه درست و به نحو مطلوب به حفظ آن، همت گماشت.

** اعزام 1200 مبلغ در ماه محرم براي امر تبليغ به مناطق هرمزگان
مديركل تبليغات اسلامي هرمزگان گفت: يكهزار و 200 مبلغ در ماه محرم امسال براي امر تبليغ به مناطق مختلف شهري و روستايي اين استان اعزام شدند.
حجت الاسلام علي اكبر انصاري راد افزود: 430 نفر از مبلغان اعزامي غير بومي هستند كه از دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه اصفهان، مشهد و قم به هرمزگان اعزام شده اند.
وي بيان داشت: روحانيان و مبلغان بايد در ماه محرم با اعزام به مناطق مختلف هرمزگان، مردم را با محرم و اهداف قيام عاشورا بيشتر آشنا كنند.
مديركل تبليغات اسلامي هرمزگان الگوبرداري از زندگي امام حسين (ع) و يارانش در كربلا را مهم ‌ترين هدف اعزام مبلغان دانست و اظهارداشت: در واقعه عاشورا از همه سنين حضور داشتند و بايد از نوع رفتار و نگرش اين بزرگان براي همه اعضاي خانواده الگوبرداري شده و برنامه تدوين شود.
حجت الاسلم انصاري راد، ماه محرم را ماه بصيرت و آزادگي دانست و اضافه كرد: روحانيان در ماه محرم بايد از گفته‌هاي طولاني و بيان مطالب تكراري پرهيز كنند و با ايراد سخنراني ‌هاي كوتاه اما پرمعني روز به روز بر تعداد مخاطبان خود بيافزايند.

**70 درصد موقوقه و رقبه هاي هرمزگان وقف عزاداري امام حسين (ع) است
مديركل اوقاف و امور خيريه هرمزگان نيز گفت: 6 هزار موقوفه و افزون بر 13 هزار رقبه در اين استان وجود دارد كه 70 درصد آن ها با نيت برپايي عزاداري سالار شهيدان (ع) وقف شده اند.
حجت الاسلام محمد طاهر گرايلي ابراز داشت: اين ظرفيت امسال با رويكرد دخالت بيشتر مردم در عزاداري ها و انجام كارهاي فرهنگي براي اقشاري كه در برنامه هاي فرهنگي مورد توجه قرار مي گيرند، بكارگرفته مي شود.
وي ادامه داد: همايش رهروان زينبي ويژه بانوان براي برگزاري در 4 بقعه متبركه تدارك ديده شده و دوازدهم محرم در بقعه هاي امامزاده شاه قطب الدين حيدر رودان (ع)، امامزاده سيد مظفر (ع) بندرعباس، امامزاده سيد مظفر (ع) قشم و امامزاده سيد سلطان محمد حاجي آباد (ع) برگزار مي شود.
مديركل اوقاف و امور خيريه هرمزگان اظهارداشت: همچنين مراسم ويژه تاسوعا و عاشوراي حسيني نيز به همراه نماز ظهر عاشورا، شام غريبان و برپايي 3 خميه معرفت نيز در بقعه هاي متبركه استان برگزار مي شود.
وي يادآورشد: افزون بر 60 مبلغ مذهبي بومي و غيربومي براي برگزاري آيين هاي سوگواري اباعبدالحسين (ع) در حدود 40 بقعه متبركه استان دعوت شده اند.

**عاشورا يك فرهنگ براي اجراي امربه معروف و نهي از منكر است
كارشناس تشكل هاي ديني تبليغات اسلامي هرمزگان نيز گفت: عاشورا فقط يك حادثه نيست بلكه يك حركت فرهنگي معنوي براي اجراي احكام خدا بر روي زمين و فرهنگي براي اجراي امر به معروف و نهي از منكر است.
محمود ارجمند افزود: هر جامعه اي بر اساس فرهنگ خويش به حياتش ادامه مي دهد اما جامعه اسلامي كه ماهيت معنوي آن برگرفته از كلام خدا، سيره پيامبر(ص)، رفتار علوي و قيام عاشورايي امام حسين(ع) تنظيم شده است، زمينه اي را فراهم مي سازد كه بتوان به تحقق معنويت اميدوار بود.
وي بيان داشت: فرهنگ عاشورا آموزه ¬اي انسان ساز و حركت آفرين و همچنين معني بخش زندگي است و زندگي يك مسلمان شيعه حسيني، متاثر از قيام امام حسين (ع ) است.

** با عمل به بدعت ها درعزاداري حسيني، چهره اي خشن از شيعه به دنيا معرفي نكنيم
رييس شوراي هيات هاي مذهبي بندرعباس نيز با تاكيد بر ضرورت ترويج فرهنگ عاشورا در متن جامعه گفت: نبايد با عمل به بدعت ها در عزاداري حسيني، چهره اي خشن از شيعه را به دنيا معرفي كنيم.
حجت ‌الاسلام اصغر كهوري زاده افزود: در بررسي واقعه اي كه در روز عاشورا رخ مي دهد به نوعي با يك جوشش و طغيان روبرو هستيم كه همانند هر جوشش انساني شكلي از عشق در آن وجود دارد.
وي بيان داشت: در دنياي امروز با استفاده از تبليغاتي كه عليه شيعه مي‌شود، اين مذهب متهم به خشونت طلبي است و نبايد با عمل به برخي بدعت ها و اشكال سخيف عزاداري، خواسته يا ناخواسته دشمن را در رسيدن به اهدافش ياري كنيم.
رييس شوراي هيات هاي مذهبي بندرعباس اظهارداشت: بايد با برگزاري عزاداري هاي متعارف عامل جذب مردم دنيا به فرهنگ عاشوراي امام حسين (ع) باشيم.
كهوري زاده ادامه داد: عزاداري و سينه زني براي آلام و مصيبت هاي اهل بيت (ع) توصيه همه امامان معصوم (ع) است و مردم بايد با اعلان عزا و برگزاري عزادارهايي شايسته در ايام محرم سعي در ترويج فرهنگ شهادت و شجاعت امام حسين (ع) در جامعه اسلامي و همچنين صدور اين فرهنگ ناب در جوامع ديگر داشته باشند.
امروز دشمنان اسلام تلاش ها و هزينه هاي زيادي براي دور كردن نسل نوجوان و جوان از كنار خيمه ها و مجلس هاي عزاداري امام حسين (ع) و دلسرد كردن آن ها نسبت به اسلام و انقلاب و سرگرم كردن مردم به خرافه ها را با استفاده تحريم ها، به راه انداختن جنگ اقتصادي و همچنين برپايي شبكه هاي ماهواره اي و مجازي دارند لذا زنده نگهداشتن شعاير حسيني و انتقال آن به اين نسل يك الزام است و بايد آيين هاي عزاداري و سوگواري به گونه اي باشد كه مردم را به سمت مسجدها و حسينيه ها جذب كند.
از آن جايي كه فلسفه و اساس قيام امام حسين (ع) و عاشورا به عنوان يك فرهنگ و مكتب انسان ساز نيز بر پايه امر به معروف و نهي از منكر استوار شده و اهميت اين فريضه تا آنجايي است كه ساير اعمال ديني و دستورهاي اسلامي در پرتوي اجراي آن برپا شده لذا مي طلبد كه مبلغان ديني و مذهبي و هيات هاي عزاداري بيشتر به اين موضوع توجه كنند.
7195/ 6048