سيد انور حسيني روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: قيمت خريد تضميني محصول چغندرقند براي سال جاري حدود 312 تومان با عيار 16 درصد تعيين شده و محصول چغندرقند پس از برداشت تحويل كارخانه هاي قند نقده، اروميه، خوي و پيرانشهر مي شود.
وي اضافه كرد: ميزان توليد چغندرقند در اين شهرستان حدود 69 تن در هر هكتار است و برداشت چغندرقند سه ماه به طول مي انجامد كه براي بيش از پنج هزار و 550 نفر به صورت مستقيم اشتغالزايي صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: استفاده از سيستم هاي آبياري تحت فشار، انجام آزمون خاك، آب و تغذيه كود، رعايت اصول صحيح كشت، داشت و برداشت و حمل به موقع به كارخانه هاي قند تاثير بسزايي در افزايش كميت و كيفيت و عيار قند توليدي دارد.
حسيني گفت: به منظور كاهش مصرف آب در راستاي سياست هاي ستاد احياي درياچه اروميه براي اولينبار در مزارع چغندرقند از روش آبياري به صورت نوار تيپ استفاده شده كه در صورت آموزش كشاورزان و رعايت اصول فني، بسيار موثر است.
وي ادامه داد: مهمترين مشكل چغندركاران شهرستان، پرداخت نشدن به موقع مطالبات توسط كارخانه قند نقده است كه مراتب به سازمان جهادكشاورزي و فرمانداري منعكس شده و هماهنگي لازم در اين خصوص صورت گرفته است.
چغندرقند گياهي است از تيره اسفناج كه به صورت گياهي يك ساله كشت ميشود، اين محصول در آب و هواي كوهستاني از رشد و كيفيت خوبي برخوردار است و سازگاري وسيعي به شرايط محيط متنوع دارد، به سرما و گرما نسبتا مقاوم است تحمل خشكي را دارد و به شوري خاك نيز مقاوم است.
به گزارش ايرنا شهرستان اشنويه داراي ۳۴ هزار هكتار زمين مستعد كشاورزي است كه از اين مقدار حدود ۲۳هزار هكتار به كشت محصولات زراعي اختصاص مي يابد.
9870/3020/2093
مهاباد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي اشنويه گفت: برداشت چغندرقند از يك هزار و 850 هكتار از مزارع اين شهرستان آغاز شده و پيش بيني مي شود بيش از 130 هزار تن محصول از اين مزارع برداشت شود.