قيام امام حسين(ع) مبارزه با بدعت‌ها و انحرافات جامعه اسلامي بود

تهران- ايرنا- دبير ستاد عالي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كشور، امام حسين(ع) را احياگر دين اسلام خواند و گفت: قيام ايشان والاترين مرتبه جهاد بود كه براي مبارزه با منكرات فراوان در جامعه اسلامي و تبليغ و ترويج معروف شكل گرفت.

به گزارش گروه فرهنگي ايرنا، حجت الاسلام حبيب رضا ارزاني دبير ستاد عالي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كشور، با تسليت ماه محرم، گفت: امام حسين (ع) هنگام خروج از مدينه در وصيت نامه اي كه به برادرشان محمد حنيفه سپردند، فرمودند: «من نه از روي خودخواهي و يا براي خوشگذراني و نه براي فساد از شهر خود بيرون آمدم؛ بلكه هدف من از اين سفر، امر به معروف و نهي از منكر و خواسته‌ام از اين حركت، اصلاح مفاسد امت و احياي سنت جدم، رسول خدا(صلي الله عليه واله) و راه و رسم پدرم، علي(عليه السلام) است».
وي با بيان اينكه نهضت حسيني يكي از ماندگارترين رويدادهاي تاريخي است، اظهاركرد: يكي از مهمترين مسائلي كه مردم بايد با آن آشنا شوند، اهداف قيام مقدس حضرت اباعبدالله‌الحسين(ع)، بايدها و نبايدها و درس ها و عبرت هاي اين نهضت است كه با اعلام علني برائت از يزيد، براي خدا و بقاي دين اسلام شكل گرفت.
حجت الاسلام ارزاني قيام عاشورا يك حادثه فرامرزي خواند و به نقل از مقام معظم رهبري(مدظله العالي)، افزود: قيام امام حسين (عليه السلام) ظاهراً قيام عليه حكومت فاسد يزيد است اما در باطن قيامي براي ارزش هاي اسلامي است، براي اين است كه مردم را از جهالت و پستي نجات دهد.
وي هدف از قيام امام حسين(ع) را زنده نگاه داشتن اسلام و امر به معروف و نهي از منكر برشمرد و افزود: امر به معروف و نهي از منكر امام حسين(ع)، مقابله با انحراف حكومت و اصلاح جامعه بود. ايشان در زماني كه رواج بدعت ها، شريعت و دين مبين اسلام را تهديد مي كرد با گذشتن از جان خود و عزيزترين افراد خانواده و يارانشان، اسلام را زنده نگاه داشتند.
دبير ستادعالي كانون‌هاي مساجد كشور، از عاشورا به عنوان مدرسه اي سراسر عشق ياد كرد كه بشريت را با ارزش‌هاي متعالي همچون توكل، رضا و تسليم، عمل به تكليف، آزادگي، ظلم ستيزي، اخلاص، ايثار، امر به معروف و نهي از منكر، نفي نژادپرستي، پاي بندي به اصول انساني و اخلاقي و مفهوم حيات هدفدار آشنا ساخت كه تا هميشه،‌ حتي پس از مرگ نيز به انسان رنگ و بوي جاودانگي مي دهد.
وي گفت: از آموزه هاي ارزنده نهضت حسيني، توجه به دو فريضه مهم امر به معروف و نهي از منكر است كه وظيفه اي همگاني و متقابل است كه ضمن سوق دادن جامعه به سمت نيكي ها، آن را از بدي ها و پستي ها دور مي دارد.
حجت الاسلام ارزاني، با تاكيد بر نهادينه كردن اين فريضه واجب ايام محرم را فرصتي مناسب براي بيان مصاديق عيني آن در كربلا و آشنا ساختن هرچه بيشتر مردم با اهميت و جايگاه اين فريضه دانست و ابراز كرد: امر به معروف و نهي از منكر واجب فراموش شده اي است كه از آن به عنوان هدف نهايي دين ياد شده است و پابرجايي شريعت و توانمندي مومنان، اصلاح جامعه و سلامت دنيا و آخرت در گرو ترويج همه جانبه و نهادينه كردن آن است.
وي با بيان اينكه نگاه سطحي به امر به معروف و نهي از منكر يكي از اساسي ترين دلايل عدم اجراي مطلوب آن در جامعه است، گفت: بسياري از مصاديق معروف و منكر هنوز در جامعه تبيين نشده است از سوي ديگر اين واجب الهي تنها به حجاب و چند مورد خاص ديگر محدود نمي شود بلكه تمامي عرصه ها و سطوح مختلف جامعه را در بر مي گيرد.
فراهنگ** 9053
۰ نفر