۲۸ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 83038001
T T
۰ نفر

هر دو دقیقه سه نوزاد در هند می میرند

۲۸ شهریور ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 83038001
هر دو دقیقه سه نوزاد در هند می میرند

دهلی نو – ایرنا – سازمان ملل در گزارشی اعلام كرد در هر دو دقیقه سه نوزاد در هند جان خود را از دست می دهند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه 'تایمز او ایندیا'، طبق گزارش سازمان بین المللی برآورد مرگ و میر كودكان وابسته به سازمان ملل متحد، این نوزادان به دلیل عدم دسترسی به آب، بهداشت، تغذیه مناسب یا خدمات بهداشتی اولیه می میرند.
بر اساس این گزارش، بیش از 802 هزار مرگ نوزاد در سال 2017 در هند ثبت شده است.
در همین حال، گزارش مذكور تاكید كه نرخ مرگ و میر نوزادان در هند به طور پیوسته در حال كاهش است به طوری كه این رقم نیز در پنج سال گذشته پایین ترین عدد ثبت شده می باشد.
چین با ثبت بیش از 330 هزار مرگ و میر نوزادان مقام دوم بعد از هند را داراست این در حالیست كه زاد و ولد در چین كنترل شده و بسیار محدود می باشد در حالیكه اكثر خانواده های روستایی در هند تلاش می كنند فرزندان بیشتری داشته باشند.
دكتر گاگان گوپتا سرپرست امور بهداشت در سازمان بهداشت جهانی با ابراز تاسف از اینكه تعداد مرگ و میر نوزادان در جهان همچنان بالاست گفت با این حال هند پیشرفت های خوبی در مبارزه با عوامل مرگ و میر نوزادان داشته كه این ناشی از تعدادی ابتكار عمل ها از سوی دولت بوده است.
لازم به ذكر است هند با نرخ تولد 25 میلیون نفر در هر سال ، ثابت كرده است برنامه های اجرا شده در این كشور نشان دهنده كاهش شمار مرگ و میر نوزادان است و این میزان در پنج سال گذشته به پایین ترین حد خود رسیده است.
همچنین برای اولین بار تعداد مرگ و میر های زیر پنج با تعداد تولدها در این كشور برابر است.
مقامات بهداشتی ، گام بعدی این كشور را تلاش برای كاهش تعداد مرگ و میر اعلام كرده اند.
مقام سازمان جهانی بهداشت نیز با تایید این برنامه ها افزود: حدود 18 درصد از كودكان متولد شده در جهان در هند متولد میشوند. بیشترین میزان مرگ و میر نوزادان در جهان در هند ثبت شده است، نیجریه ، پاكستان و چین و همچنین جمهوری دموكراتیك كنگو در رتبه های دوم تا چهارم قرار دارند.
گزارش سازمان بین المللی برآورد مرگ و میر كودكان سازمان ملل متحد اعلام كرد در سال 2017 تعداد مرگ و میر در میان كودكان 5 تا 14 ساله در هند 152 هزار نفر بود.
یاسمین علی حق نماینده یونیسف در هند افزود: آمار هند نشان دهنده كاهش چشمگیر مرگ و میر كودكان زیر 5سال است كه برای اولین بار با سهم تولدش برابر است.
وی گفت: تلاش برای افزایش زایمان در مراكز بهداشتی،همراه با افزایش كل واحدهای مراقبت های ویژه نوزادان در سراسر كشور و تقویت ایمن سازی معمول به این موضوع كمك كرده است.
حق افزود: موضوع دلگرم كننده دیگر كاهش چهار برابری در شكاف جنسیتی در بقاء دختران طی پنج سال گذشته است.
سرمایه گذاری برای اطمینان از تغذیه جامع تحت عنوان یك كمپین ملی و عمل تعهد ملی هند به از بین بردن اجابت مزاج در محیط آزاد تا سال 2019 گام هایی هستند كه به سرعت بخشیدن به این روند كمك می كنند.
براساس گزارش مذكور، حدود 6،3 میلیون كودك زیر سن 15 سال در سال 2017 فوت كرده اند یا به عبارت دیگر 1 فوت در هر 5 ثانیه، كه بر اساس تخمین های جدید مرگ و میر منتشر شده توسط یونیسف، سازمان بهداشت جهانی، بخش جمعیت ملل متحد و گروه بانك جهانی، عمده این مرگ ومیرها قابل پیشگیری بوده است.
اكثریت قریب به اتفاق این مرگ ها - 5.4 میلیون نفر - در پنج سال اول زندگی رخ می دهد، و نوزادان حدود نیمی از مرگ و میر را تشكیل می دهند. لورنس چندی، مدیر اطلاعات، تحقیق و سیاست یونیسف، گفت: 'بدون اقدام فوری، 56 میلیون كودك زیر 5 ساله تا سال 2030 از بین خواهند رفت كه نیمی از انها تازه متولد شده خواهند بود.
وی گفت: 'ما از سال 1990 تاكنون پیشرفت قابل توجهی برای نجات كودكان داشته ایم اما میلیون ها نفر هنوز به خاطر اینكه از چه طبقه ای هستند و در كجا متولد می شوند، می میرند. وی گفت: با راه حل های ساده مانند دارو، آب پاك، برق و واكسن، ما می توانیم این واقعیت را برای هر كودك تغییر دهیم. در سال 2017،نیمی از مرگ و میر های زیر پنج سال در جنوب صحرای آفریقا و 30 درصد دیگر در آسیا جنوبی رخ داده است. در كشورهای جنوب صحرای آفریقا، 1 كودك از هر 13 كودك قبل از پنجمین سالگرد تولدشان فوت كرد. این نرخ در كشورهای با درآمد بالا یك نفر به ازای هر 185 نفر بوده است.
میلیون ها نوزاد و كودك نباید هر ساله بخاطر فقدان دسترسی به آب، بهداشت، تغذیه مناسب یا خدمات بهداشتی اولیه فوت كنند.
فوت شش میلیون كودك قبل از پنج سالگیشان برای ما هزینه ای غیر قابل جبران است. این گزارش افزود: 'پایان دادن به مرگ و میرهای قابل پیشگیری و سرمایه گذاری برای سلامت جوانان پایه ایست اساسی برای ایجاد سرمایه انسانی كشور است كه رشد و رونق آینده آن كشور در گرو آن است. برای كودكان در همه جا، خطرناك ترین دوره زندگی اولین ماه پس از تولد است. در سال 2017، 2.5 میلیون نوزاد در ماه اول خود فوت كردند. با وجود این چالش ها، كودكان كمتر در هر سال در سراسر دنیا می میرند.
تعداد فوت كودكان زیر 5 سال به طور چشمگیری از 12.6 میلیون در سال 1990 به 5.4 فوت در سال 2017 رسیده است.
تعداد مرگ و میر در كودكان بین 5 تا 14 ساله از 1.7 میلیون نفر به كمتر از یك میلیون در همین دوره كاهش یافته است.
آساق**1424**1144