به گزارش پنجشنبه ايرنا، بر اساس بيانيه دولت فدرال پاكستان براي تأمين امنيت بيشتر، سرويس موبايل در روزهاي تاسوعا و عاشورا در برخي شهرهاي اين كشور قطع مي شود.
با تصميم دولت پاكستان و با هدف تامين امنيت هيات هاي عزاداري، خدمات تلفن هاي همراه در امروز پنجشنبه در چند شهر پاكستان نظير «كراچي، لاهور و پيشاور»و چند منطقه شهر اسلام آباد به حالت تعليق درآمد.
پليس ايالتي پيشاور مركز ايالت خيبرپختونخواه نيز از روز گذشته - هشتم محرم- با استقرار گسترده نيروهاي پليس در نقاط مختلف اين شهر به ويژه بازار «قصه خواني» اين شهر تمهيدات گسترده اي براي برگزاري آيين هاي عزاداري روزهاي نهم و دهم محرم در اين شهر انديشيده است تا اين مراسم ها بدون هيچ گونه حادثه تروريستي پايان يابد.
دولت پاكستان همچنين به منظور برقراري فضاي صلح و همزيستي مذهبي در ايام ماه محرم، فهرستي از سخنرانان و شخصيت هاي متعلق به گروه ها و سازمان هاي مذهبي و سياسي را تهيه كرد كه طي آن ورود اين افراد به پايتخت ممنوع شده است.
در برخي از شهرهاي بزرگ و كوچك پاكستان نيز، دولت هاي محلي به منظور تامين امنيت مراسم هاي عزاداري امام حسين عليه السلام، دو تركه سواري موتور سيكلت سواران را ممنوع اعلام كردند.
اصلي ترين مراسم عزاداري امام حسين عليه السلام در پاكستان، روز عاشورا - فردا- در شهر لاهور از امام بارگاهي (حسينيه) در خيابان «پاندو»، در كراچي از پارك «نيشتر» و در شهر اسلام آباد از امام بارگاهي (حسينيه) در منطقه «جي- 6/2» آغاز مي شود، امروز نيز مردم شهر راولپندي آيين عزاداري امام حسين و يارانش را با شكوه خاصي برگزار كردند.
دولت پاكستان همچنين به منظور تامين امنيت در اين كشور، مرز پاكستان و افغانستان در مرز چمن را به مدت دو روز بسته است.
*** عزاداري براي امام حسين عليه السلام در بيشتر شهرهاي پاكستان
با آغاز محرم، مردم مسلمان اعم از شيعه و سني در پاكستان به احترام شهادت امام حسين (ع) و 72 تن از ياران باوفايش در صحراي كربلا از روز اول تا دوازدهم محرم را با برپايي مراسمهاي پرشور به سوگواري مي پردازند.
شيعيان پاكستان بر اساس رسوم و سنت ديرينه نياكان خود، يك روز قبل از آغاز ماه محرم، به سياهپوش كردن مساجد و حسينيه ها (امام بارگاه ها)مي پردازند.
در اين برنامه هاي مذهبي كه نسل جوان با شور معنوي خاص در آن شركت مي كنند در نصب بنرها و پارچه نوشته هاي سياه و نمادهاي عزاداري در سر در مساجد و حسينيه ها به بزرگترها كمك مي كنند.
مردم مسلمان پاكستان، شهادت امام حسين (ع) در دهم ماه محرم را نشانه بارز پيروزي خون بر شمشير مي دانند و در سوگ آن امام، با برپايي هيات هاي سينه زني و نوحه خواني، به ذكر مصيبت آن حضرت مي پردازند.
هر چند شيعيان تنها 20 درصد جمعيت پاكستان را تشكيل مي دهند و 80 درصد ديگر جامعه اهل سنت هستند، موضوعي كه پاكستان را نسبت به ديگر كشورهاي اسلامي متمايز مي كند، اعتقاد و دفاع راسخ اهل سنت از قيام امام حسين (ع) و پيروي آنها از سنت ها و آيين هاي مخصوص براي اعلام ارادت به اهلبيت عليهم السلام است .
اهل سنت در پاكستان بنا بر اعتقادات مذهبي خود همانند شيعيان با احترام به اين ماه، با پخت غذاهاي نذري و تقسيم آن بين فقيران و مستمدان و همسايگان براي زنده نگاه داشتن مظلوميت امام حسين و ياران باوفايش نقش آفريني مي كنند.
تزئين علم حضرت عباس (ع)، ساخت ماكت حرم امام حسين (ع)، درست كردن تابوت شهداي كربلا و آراستن ذوالجناح اسب امام حسين (ع) براي هياتهاي عزاداري از رسوم مردم پاكستان در عزاداري سالار شهيدان است.
همه ساله با آغاز ماه محرم، جوانان عضو هيأت هاي عزاداري، علم حضرت عباس عليه السلام را در كوچهها ميگردانند و فرا رسيدن ايام عزاداري امام حسين (ع) را اطلاع رساني مي كنند.
مردم مسلمان پاكستان همچنين قيام امام حسين (ع) عليه يزيد را سمبل پيروزي مقاومت در برابر نظام طاغوت و باطل مي دانند و معتقدند اگر امام حسين(ع) و يارانش عليه نظام باطل قيام نمي كردند چه بسا دين مبين اسلام محمدي (ص) منحرف مي شد.
*** عزاداري شيعيان «بهره» در دهه نخست محرم
جمع چندين هزار نفري اعضاي جامعه شيعه «بهره» داوودي كه از سراسر جهان براي شركت در مراسم عاشوراي حسيني به شهرهاي مختلف ايالت كراچي پاكستان سفر كرده بودند، آيين هاي عزاداري را در شهرهاي اين ايالت به ويژه كراچي برگزار كردند.
ايالت كراچي پاكستان در ايام محرم امسال نيز ميزبان بيش از 20 هزار نفري اعضاي جامعه شيعه «بهره» داوودي (شسعيان شش امامي) بود كه از سراسر جهان براي شركت در مراسم عاشوراي حسيني در ايام محرم به شهرهاي مختلف اين ايالت سفر كرده بودند.
اهل تشيع 'بهره ' از شهرهاي مختلف كشورهاي هندوستان، سريلانكا، عراق، امارات متحده عربي، ساير مناطق خليج نشينها، شرق دور، مالزي، انگلستان، كانادا و آمريكا به ايالت كراچي سفر كرده بودند.
«بهره داوودي» يكي از مذاهب منشعب از تشيع است كه در جهان چند ميليون نفر پيرو دارد.
اساس اين فرقه بر انتخاب داوطلبانه آن قرار گرفته است، لذا افراد هر يك از جوامع بهره، آزادانه اين مذهب را پذيرفته اند و در قبول و يا رد آن آزادند.
«بهره» مشتق از اصطلاح گجراتي «وهروو» به معناي «تجارت كردن» است.
اسماعيليان گجرات به اين دليل بهره نام دارند كه در اصل تجارت پيشه بودهاند، بهرهها عمدتا اصل و نسب هندو دارند و از دو گروه شيعي (اكثريت) و سني (اقليت) تشكيل شدهاند.
*** عزاداري امام حسين در منزل دوستداران آن حضرت در كراچي
مجالس عزاداري امام حسين(ع) از سوي علاقه مندان آن حضرت همه ساله در ده ها نقطه شهر كراچي و با حضور جمعيت چندين هزار نفري برگزار مي شود.
افراد سرشناس و شناخته شده شهر كراچي نيز به برگزاري مجالس عزاداري و سخنراني در منازل خود اقدام مي كنند.
«سيدعلي متقي جعفري» (نجم الحسن) از شيعيان شناخته شده كراچي، از ارادتمندان اهلبيت عليهم السلام است كه منزل خود را به حسينيه بزرگ تبديل كرده است و صبح هاي دهه اول محرم اقدام به برگزاري مجلس عزاداري اباعبدالله(ع) اقدام مي كند.
جمعيتي حدود 30 تا 40 هزار نفري با حضور در منزل نجم الحسن و خيابان هاي اطراف به سوگواري مي پردازند.
اين عاشق اهلبيت عليهم السلام مي گويد: بيش از 70 سال است كه مراسم عزاداري سالار شهيدان همه ساله در اين مكان برگزار مي شود.
ديگر اماكن شهر كراچي از جمله حسينيه ايرانيان، نشتر پارك و حسينيه سجاد عليه السلام در ايام محرم با جمعيت هاي چند هزار نفري خود براي امام حسين و شهداي كربلا عزاداري مي كنند.
هر سال و در روزهاي تاسوعا و عاشوراي حسيني گروه هاي عزاداري از مساجد و حسينيه هاي مختلف شهر به سمت حسينيه ايرانيان حركت كرده و با تجمع در اين مكان به عزاداري مي پردازند.
روزهاي تاسوعا و عاشورا در پاكستان از سوي دولت پاكستان به عنوان تعطيل عمومي اعلام شده است و دولت فدرال و دولت هاي محلي تمهيدات ويژه اي براي برگزاري آيين هاي عزاداري در اين دو روز اجرا مي كنند.
آساق**6125
اسلام آباد - ايرنا - مردم پاكستان اعم از شيعه و سني، امروز پنجشنبه كه در اين كشور مصادف با روز نهم محرم الحرام و تاسوعاي حسيني است، با حضور گسترده در اماكن عزاداري و حسينيه ها (امام بارگاه ها) عشق و علاقه خود را به امام حسين عليه السلام سالار شهيدان و ياران باوفايش نشان دادند.