خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳۰ شهریور ۱۳۹۷، ۱۸:۴۸
کد خبر: 83039076
T T
۰ نفر
هند و پاكستان همچنان در مدار صفر درجه

دهلی نو-ایرنا-دولت هند در كمتر از 24 ساعت پس از پذیرش درخواست نخست وزیر پاكستان برای دیدار وزیران خارجه دو كشور در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورك،این قرار را لغو كرد.

به گزارش عصر جمعه ایرنا به نقل از وب سایت ' دی ان ای ایندیا' ، این تصمیم هند پس از قتل سه نیروی پلیس در ایالت جامو و كشمیر گرفته شد. این نیروهای پلیس امروز در منطقه شوپیان در جنوب كشمیر توسط شبه نظامیان حزب المجاهدین ربوده شده و به قتل رسیدند.
دهلی نو كه از قتل این سه نیروی پلیس و همچنین كشته شدن یك نیروی مرزی این كشور در امتداد مرز های بین المللی با پاكستان خشمگین است، دیدار با مقام های اسلام آباد در نیو یورك را لغو كرد.
این درحالی است كه اعلام تصمیم هند برای دیدار آینده سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند با محمود قریشی همتای پاكستانی خود انتقادات گسترده ای را در جامعه هند به دنبال داشته است.
روز پنجشنبه دهلی نو با درخواست نخست وزیر پاكستان برای دیدار وزیران خارجه دو كشور موافقت كرده بود.
عمران خان در نامه ای به نارندرا مودی نخست وزیر هند خواهان دیدار سواراج و قریشی در حاشیه نشست هفته آینده مجمع عمومی سازمان ملل در نیو یورك شده بود.
راویش كومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند در گفت و گو با خبرنگاران اعلام كرد كه برنامه نیویورك تنها یك دیدار است و به معنی احیای مذاكرات صلح میان دو كشور نیست.
عمران خان در نامه خود نوشته است كه هند و پاكستان هر دو باید در جهت خواسته های مردم خود مشكلات موجود را از جمله جامو و كشمیر را برطرف كنند، اختلاف ها را كنار بگذارند و به یك نتیجه مورد قبول هر دو طرف برسند.
لغو دیدار مقام ها هندی و پاكستانی در حالی اتفاق می افتد كه در یك ماه گذشته همكاری های مثبتی میان دوكشور رخ داده است.
ماه گذشته مودی نخست وزیر هند در نامه ای به عمران خان نخست وزیر جدید پاكستان در خصوص تعهد دهلی نو برای برگزاری مذاكرات سازنده و معنی دار با اسلام آباد توضیح داد و به گفت و گوی اخیر خود با نخست وزیر پاكستان در ارتباط با هدف مشترك دهلی نو و اسلام آباد برای برقراری صلح و نابود كردن تروریسم در شبه قاره اشاره كرد.
مودی در گفت وگوی تلفنی با عمران خان همتای پاكستانی خود كه 30 ماه جولای انجام شد به یك منطقه عاری از تروریسم اشاره كرد و خواستار رشد و توسعه تمام منطقه شد.
اسلام آباد به دنبال برگزاری نشست كشورهای سارك در سال جاری است و مقام های پاكستانی اعلام كرده اند كه عمران خان ممكن است از مودی برای شركت در این نشست دعوت رسمی به عمل آورد اما دیروز كومار سخنگوی وزارت خارجه هند اعلام كرد كه دهلی نو با برگزاری این نشست در پاكستان مخالف است.
همچنین اسلام آباد یك روز قبل از سوگند عمران خان(14 ماه اوت) به عنوان نخست وزیر جدید پاكستان،30 ماهیگری هندی را آزاد كرد.
زمان آزاد كردن شهروندان هندی یك اقدام صلح آمیز دیگر از سوی پاكستان محسوب می شود. عمران خان پس از پیروزی خود در انتخابات در پیامی تلوزیونی خطاب به هند اعلام كرد كه اسلام آباد از هر اقدام دهلی نو برای عادی سازی روابط با پاكستان استقبال خواهد كرد.
مودی نخست وزیر هند در پاسخ به این اظهارات عمران خان، با وی به صورت تلفنی تماس گرفت و پیروزی در انتخابات را به او تبریك گفت. نخست وزیر هند همچنین در خصوص امكان ورود دو كشور به مرحله جدیدی از روابط دوجانبه ابراز امیدواری كرد.
در گذشته نیز هند و پاكستان از آزادی زندانیان یكدیگر به عنوان اقدامی دوستانه در زمان های خاص استفاده كرده اند. هند سال گذشته پس از دیدار مودی نخست وزیر هند و نواز شریف نخست وزیر پیشین پاكستان در حاشیه نشست سازمان همكاری شانگهای در آستانه، 11 زندانی پاكستانی را آزاد كرد.
در سال 2014 درست پیش از سفر شریف به هند برای شركت در مراسم سوگند مودی به عنوان نخست وزیر هند، وی دستور آزادی 151 ماهیگیر هندی را صادر كرد.
از سال گذشته تاكنون هر دو كشور به دنبال آزاد كردند زندانیان بالاتر از سن 70 سال و همچنین زندانیان زن بوده اند. پاكستان همچنین پیشنهاد داده است كه زندانیان زیر 18 سال و بین سنین 60 تا 70 سال نیز آزاد شده و به كشورهای خود بازگردانده شوند.
اختلاف هند و پاكستان از دو سال گذشته به علت خشونت های كشمیر و چندین حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش در شمال هند افزایش یافت.
بخشی از كشمیر درخاك هند و بخشی دیگر درخاك پاكستان قراردارد. هر دو كشور ادعای مالكیت بر تمام كشمیر را دارند و همین موضوع یكی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاكستان از هند در سال 1947میلادی تاكنون است.
شبد**آساق**267**1424 **1010