۳۱ شهریور ۱۳۹۷، ۸:۱۵
کد خبر: 83039260
T T
۰ نفر
چهار میلیارد ریال تجهیزات ورزشی برای مدارس قم خریداری شد

قم- ایرنا- معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش قم گفت: در آستانه سال تحصیلی جدید، تجهیزات ورزشی به ارزش چهار میلیارد ریال برای مدارس این استان خریداری شد.

مجتبی رمضان بیگی روز شنبه درگفت و گو با ایرنا، افزود: این تجهیزات با اولویت مدارس محروم و كم برخوردار در قالب كارناوال تسهیلات ورزشی پویایی، سلامتی و نشاط میان مدارس توزیع شد.
وی اضافه كرد: تجهیزات توزیعی با كمك معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش تهیه شد و بخشی از تجهیزات نیز از سوی اداره كل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس تهیه شده است.
وی ادامه داد: درتامین تجهیزات سخت افزاری ورزشی مشكلی در مدارس استان نیست و هر سال بودجه ای به این امر اختصاص داده می شود.
رمضان بیگی با بیان این كه تاكنون 100 سالن ورزشی در مدارس قم احداث شده است، بیان كرد: در حال حاضر حدود یك هشتم مدارس استان قم دارای سالن ورزشی است و با توجه به این كه برخی مدارس به دلیل همجواری می توانند از یك فضای مشترك استفاده نمایند، ساخت 100 سالن ورزشی می تواند تا حدودی نیازها را در این عرصه تامین كند.
وی گفت: در حال حاضر سرانه فضای ورزشی برای هر دانش آموز در قم حدود 40 سانتی مترمربع است كه باید به یك مترمربع افزایش یابد تا به نقطه مطلوب برسیم.
وی خاطرنشان كرد: سال 1376 فقط سه سالن سرپوشیده ورزشی در مدارس استان قم وجود داشت، ولی در چند سال اخیر جهشی در ساخت فضاهای ورزشی به وجود آمده كه البته كافی نیست.
رمضان بیگی با بیان این كه كلاس درس تربیت بدنی، حیاط مدرسه است، بیان كرد: در مدارسی كه جدید احداث می شود، به شرطی كه مدرسه 10 كلاس درس و فضای كافی برای حیاط داشته باشد، باید سالن ورزشی نیر احداث شود كه این امر به بهبود سرانه ورزشی كمك می كند.
وی افزود: آسفالت زمین و موانعی كه در حیاط مدارس وجود دارد، مانع برگزاری كلاس تربیت بدنی مطلوب است كه در این راستا احداث سالن های ورزشی برای مدارس قدیمی كه دارای فضای كافی در حیاط باشد نیز به شرط وجود اعتبارات، در دستور كار آموزش و پرورش می باشد.
وی گفت: در 2 سال گذشته ساخت فضاهای روباز ورزشی مثل زمین چمن مصنوعی به دلیل هزینه پایین و زمان كم در احداث، در دستور كار قرار گرفته است، در حالی كه ساخت سالن ورزشی علاوه بر هزینه بالا، مساحت حیاط مدرسه را نیز كوچك تر می كند.
به گفته معاون آموزش و پرورش قم، امسال 12 فضای ورزشی نیمه كاره در دست ساخت است كه در صورت به اتمام رسیدن بخشی از كمبود فضای ورزشی جبران می شود.
وی در ادامه با بیان این كه همه دانش آموزان 2 ساعت در هفته درس تربیت بدنی دارند، بیان كرد: از نظر نیروی انسانی تعداد نیروهای درس تربیت بدنی در استان جوابگوی نیاز نیست، ولی ساماندهی به گونه ای است كه همه پایه های تحصیلی درس تربیت بدنی را بگذرانند.
وی افزود: معلمان پایه اول تا سوم ابتدایی با اولویت مدارس دخترانه 40 ساعت دوره ضمن خدمت را گذرانده اند تا حداقل های درس تربیت بدنی از جمله مهارت ها و الزامات را بیاموزند و برای سایر پایه های تحصیلی نیز معلم متخصص درس تربیت بدنی به كار گرفته می شود.
رمضان بیگی خاطرنشان كرد: در حال حاضر حدود 520 نیروی متخصص درس تربیت بدنی در استان قم فعال هستند و نیاز به 70 نیروی متخصص دیگر است تا تمام پایه های تحصیلی زیر پوشش آموزش دبیران تربیت بدنی قرار گیرد.
در سال تحصیلی جدید، حدود250 هزار دانش آموز در مدارس مشغول به تحصیل می شوند.
/2085/ 6133/