دانیال فرهیخته شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اغلب فروشندگان این تفاله را به نام روغن زیتون عرضه میكنند در حالی كه استانداردهای لازم برای مصارف انسانی را ندارد و لازم است مردم از خرید و مصرف آن خودداری كنند.
وی ادامه داد: پومیس یا روغن تفاله زیتون، روغنی مضرتر از پالم است كه سالهاست وارد كشور میشود ولی كمتر كسی در میداند این روغن چطور به دست میآید.
فرهیخته گفت: پومیس به معنای تفاله است و روی شیشههای وارداتی روغن زیتون این كلمه قید شده است و به زبان ایتالیایی و اسپانیایی سانسا و اروخ نام دارد.
وی بیان كرد:وقتی روغن زیتون گرفته میشود، برخی سودجویان تفالهٔ آن را كه هنوز مقداری روغن دارد با حَلّالهای شیمیایی چون هگزان كه بسیار خطرناك است در درجه حرارتهای بسیار بالا استخراج میكنند و تحت عنوان روغن زیتون پومیس كه نامی ناآشنا و در عین حال گول زننده است، به فروش میرسانند.
این كارشناس بهداشت گفت: روغن زیتون با درجات فرابكر، بكر، معمولی (بودار)، تصفیهشده(بیبو) و پومیس اولویت بندی میشود و اغلب نوع روغن زیتون روی بطری آن قید شده است و مصرفكنندگان باید به آن توجه كنند تا بتوانند به درجهٔ كیفیت روغن پی ببرند.
فرهیخته افزود:بهترین نوع روغن زیتون فرابكر است كه معمولاً از بهترین و باكیفیت ترین نوع میوهٔ زیتون و بدون استفاده از حَلّالهای شیمیایی به دست میآید.
9910 /1876
شیراز- ایرنا- كارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جهرم گفت:محصولی با نشان پومیس و به عنوان روغن زیتون عرضه می شود كه درواقع روغن تفالهٔ زیتون و غیراستاندارد و بلا استفاده است.