به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، بر اساس این تحقیقات از سال 2011 میلادی تا كنون تعداد موارد ابتلا به عفونت كراتیتیس آكانتاموئبا 'Acanthamoeba keratitis' سه برابر شده است. البته این بیماری هنوز هم بسیار نادر است و تنها 2.5 نفر از هر 100 هزار كاربر لنز چشمی به آن مبتلا می شوند.
بیماری Acanthamoeba keratitis یك عفونت چشمی است كه در آن سطح قرنیه چشم به دلیل آلودگی توسط نوعی میكروارگانیسم كیست زا موسوم به Acanthamoeba دردناك و ملتهب می شود.
حدود یك چهارم از مبتلایان به این بیماری به طور كامل نابینا می شوند یا قدرت دید آن ها تا كمتر از 25 درصد كاهش می یابد. حدود 25 درصد از مبتلایان نیز برای درمان این بیماری ناچار به پیوند قرنیه می شوند.
به گفته محققان ممكن است هركسی به این نوع عفونت مبتلا شود، اما میزان ابتلا به این عارضه در بین افرادی كه از لنز چشمی استفاده می كنند، به دلیل افزایش حساسیت چشم ها به عفونت و احتمال آلودگی قاب لنزها، در مقایسه با سایرین بالاتر است.
برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید قبل از دست زدن به لنزهای چشمی دست ها با صابون شسته شود و در هنگام شنا كردن، شست و شوی صورت یا استحمام از این لنزها استفاده نشود.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه British Journal of Ophthalmology منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه كالج لندن نوعی عفونت چشمی غیر شایع اما قابل پیشگیری را در بین افرادی كه از لنز چشمی استفاده می كنند، شناسایی كردند كه ممكن است منجر به نابینایی شود.