۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۵
کد خبر: 83042367
T T
۰ نفر
160 هزار تن قارچ امسال در كشور توليد مي شود

تهران - ايرنا - مديركل دفتر امور گلخانه‌ها، گياهان دارويي و قارچ وزارت جهاد كشاورزي گفت: امسال ميزان توليد قارچ در سطح كشور به 160 هزارتن مي رسد كه 10 هزار تن بيش از سال گذشته است.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، «غلامرضا تقوي» گفت: سال گذشته بيش از 150 هزارتن قارچ در كشور توليد شده بود كه بخش عمده آن در بازار داخلي به مصرف رسيد و بقيه صادر شد.

** عرضه قارچ هاي بسته بندي با هولوگرام
وي افزود: دستورالعمل نصب هولوگرام بر روي بسته بندي هاي قارچ خوراكي در چارچوب شفاف سازي مسير توليد و عرضه انجام مي شود و با توجه به مصرف قارچ خودرو و سمي در عرصه هاي طبيعي، امسال دستورالعمل نصب هولوگرام بر روي بسته هاي قارچ توليدي به منظور اعتماد سازي مصرف كنندگان تدوين شده است.

** تحقيقات در زمينه توليد و فرآوري قارچ خوراكي
تقوي اظهارداشت: امسال واحد تحقيقات مربوط به توليد و فرآوري قارچ خوراكي در موسسه تحقيقات علوم باغباني داير شده كه به همين منظور چند شركت خصوصي نيز براي همكاري تحقيقاتي اعلام آمادگي كرده اند.

** معافيت مالياتي توليدكنندگان بستر قارچ
مديركل دفتر امور گلخانه ها، گياهان دارويي و قارچ وزارت جهاد كشاورزي موضوع تصويب معافيت مالياتي توليدكنندگان بستر كشت قارچ (كمپوست) را در كميسيون اقتصادي دولت اطلاع رساني كرد و گفت: پيش از اين پيشنهاد معافيت مالياتي توليدكنندگان بستر كشت قارچ براي تصويب به هيات دولت ارسال شده بود.
تقوي پيش از اين ميزان ماليات توليد كنندگان كمپوست را 20 تا 22 درصد عنوان كرد و افزود: پيش بيني مي شود با اين معافيت، هزينه ماليات وارد چرخه سرمايه در گردش در حوزه توليد كمپوست يا همان بستر كشت قارچ شود.
به گزارش ايرنا، براساس مصوبه هشتم مردادماه 1397 كميسيون اصلي اقتصادي هيات دولت، فعاليت توليد بستر كشت قارچ هاي خوراكي (كمپوست) به عنوان مصاديق فعاليت هاي كشاورزي مورد تاييد قرار گرفت و براساس ماده 81 قانون ماليات هاي مستقيم از پرداخت ماليات معاف شد.
اكنون سالانه 150 هزار تن قارچ خوراكي توسط 900 واحد بهره برداري داراي مجوز با اشتغالزايي بيش از 10 هزار نفر توليد مي شود، پارسال بيش از سه هزار و 600 تن قارچ خوراكي به خارج از كشور صادر شد.
سرانه مصرف قارچ در ايران بين يك تا يك كيلو و 200 گرم است در حالي كه در كشورهاي اروپايي چهار كيلوگرم و در دنيا متوسط 2 كيلوگرم مصرف مي شود.
امروز در جهان بيش از ۲۰ گونه قارچ به روش تجاري پرورش داده مي‌شود كه كشورهاي چين، آمريكا، هلند، فرانسه و لهستان پنج كشور برتر توليدكنندهٔ قارچ خوراكي محسوب مي شوند.
طبق آخرين آمار سال گذشته به دليل افزايش ميزان بارندگي ها و رويش قارچ هاي سمي بيش از يك هزار نفر در پنج استان‌ غربي كشور به دليل مصرف قارچ سمي مسموم و راهي بيمارستان شدند كه بيش از 15 نفر آنان جان باختند و اكنون 50 گونه قارچ سمي در ايران رشد مي كنند كه چهار گونه آن مرگبار است.
بررسي نمونه قارچ‌هاي مصرفي مربوط به بيماران مسموم نشان مي دهد يك نوع از آنها، قارچ سمي و كشنده با عوارض كبدي Lepiota brunneioncarnata بود. 2 نوع قارچ سمي و غيركشنده Hypholoma fascicalare و Coprinopsis atram entaria نيز موجب مسموميت افراد شد.
اولين نمونه اين قارچ ها از كرمانشاه و آخرين آنها از كهگيلويه و بويراحمد جمع آوري شد.
سال 1385 نيز با طغيان رويش قارچ هاي سمي در برخي نقاط كشور روبرو شديم و حدود 600 نفر از هموطنان راهي بيمارستان شدند.
كارشناسان معتقدند: هيچ تفاوتي بين قارچ هاي سمي و خوراكي وجود ندارد و تفاوت آنها براي يك قارچ شناس، براحتي قابل تشخيص نيست.
اقتصام**9186 **1559